Connecta amb nosaltres

BARÇA

1×1 Zenit vs Barça: Xavi Pascual avisa als grans

Repassem l’actuació dels homes de Masiulis a Rússia,

Comparteix

1×1 Zenit vs Barça: Xavi Pascual avisa als grans

Derrota del Barça a Rússia en un dels partits més atípics de la nova normalitat per 74 a 70. Una normalitat que, per desgràcia, costa molt comprendre com a tal. Amb baixes a les banquetes, a la pista i fins i tot al trio arbitral, el conjunt blaugrana, dirigit pel tercer entrenador -Tomas Masiulis- no ha estat capaç de treure una victòria valuosa de la pista d’un Zenit de Sant Petersburg que plantarà cara a qualsevol rival en aquesta edició de l’Eurolliga. Amb sang, suor i llàgrimes, el Zenit de Sant Petersburg s’ha col·locat 2-0 i ha enviat avisos seriosos als principals favorits de la màxima competició europea. Xavi Pascual demana pas.

TITULARS

Nick Calathes (5)- Impropi

Fa uns quants partits que Nick Calathes no està aconseguint rendir amb la mateixa naturalitat que al principi. Continua sent el capità general de l’equip, però li falta la punta d’espurna i agilitat gestual que el caracteritza. Té una bona química amb els pivots, però encara no és constant. Ja arribarà. Dit això, no ho oblidem: la quantitat de tangibles i intangibles que aporta en defensa i capacitat comunicativa són vitals per al bon desenvolupament del plantejament blaugrana.

Avui Masiulis ha fet servir la superioritat física de Calathes sobre Pangos i Baron per fer-lo servir de bloquejador i per dissenyar-li situacions al pal baix.

L’antiesportiva del darrer minut és impròpia d’un jugador de la seva entitat. Què hauria passat si els darrers minuts els hagués jugat Heurtel en el seu lloc?

Cory Higgins (5’5)- Accessori

Cory Higgins és, probablement, el jugador que menys necessitava la quarantena preventiva de la plantilla blaugrana. Necessita acumular entrenaments d’exigència per agafar ritme i, sobretot, anar sumant minuts al seu comptador. Ha d’integrar-se progressivament al dia a dia de l’equip i és d’hora per jutjar-lo. Alterna accions molt bones amb altres en les quals li reclamaries el que li has de reclamar a qualsevol estrella, però mai resta. Quan no sobresurt, l’equilibri el defineix.

Àlex Abrines (7)- Reservat

Després d’un inici en la seva línia, amb un triple i amb molt bones defenses, Abrines no ha participat en cap minut del segon període. Sense ell ni Mirotic, l’equip ha perdut els dos referents que estan guiant l’atac en aquest inici de temporada i ha estat incapaç d’eixamplar la diferència.

Al segon temps, novament, arribar i moldre: falta forçada i triple després d’assistència de Mirotic. Triple des del bot, també. Clau per cimentar qualsevol victòria a hores d’ara. Està en un moment molt dolç.

Nikola Mirotic (7)- Total

Un dels detalls que més m’agrada del Barça aquesta temporada és la versió de Nikola Mirotic que Jasikevicius i companyia estan desenvolupant. Gens ansiós, capaç de generar cada vegada més superioritats des de la lectura del 2vs1 i afavorit pel context en defensa. Molt madur. Aquesta ha estat la tònica de la primera part, en la qual Xavi Pascual l’ha sotmès a un marcatge molt estricte. Ha sabut llegir-lo i esperar fins que arribés el seu moment. No obstant, el jugador del Barça ha estat molt desencertat des del triple amb un 0 de 6 des de la línia de tres.

Pierre Oriola (5)- Inconnex

Ha estat l’interior que pitjor ho ha passat amb Alex Poythress. El prodigi físic del Zenit l’ha desafiat constantment i l’ha desgastat molt en situacions pròximes al cèrcol. Si a això li sumem que fa uns dies que en atac no està gaudint de les opcions que tenia a l’inici de la temporada, el resultat és un jugador lleugerament desdibuixat. Serà capaç de revertir la situació ben aviat.

SUPLENTS

Thomas Heurtel (5)- Amagat

Paper residual de Thomas Heurtel en el partit d’avui. Ja és sabut que contra els equips de Xavi Pascual, els jugadors que depenen del talent com a font de producció gairebé única han de reinventar-se i donar més galons a altres perfils de caire diferent. Masiulis ho ha entès, Heurtel ho ha hagut d’entendre i el Barça, dins de tot, s’ha vist obligat a adaptar-s’hi. Ha repartit dues assistències, no ha comès cap badada defensiva i ha encadenat un parell d’accions dinàmiques interessants. Gaudirà de partits més lúcids. El Barça, segurament, hauria jugat amb registres diferents si ell hagués estat a la pista en els minuts crucials. Masiulis ha decidit que no havia de jugar al segon temps.

Víctor Claver (6)- Ferm

Continuo pensant el que he dit en la majoria d’1×1: NO li veig un encaix natural en aquest Barça. No em quadra a la proposta de Jasikevicius. Dit això, té molts punts a favor: el seu canell és cada temporada més fiable en situacions alliberades, pot defensar del 3 al 5 rival amb naturalitat i és molt eficient. Amb això, en el bàsquet actual, tens senzill ser protagonista.

Brandon Davies (5’25)- Erràtic

La seva primera part ha estat bé. És el jugador del Barça que millor pot equiparar-se a rivals com Alex Poythress per condicions físiques i per aptituds tècniques. Ha rescatat algunes faltes molt interessants, ha generat situacions d’avantatge a partir de horns (punt de partida habitual del Barça de Saras) i ha demostrat que en línies generals va fent passos endavant en maduresa i integritat. El Barça necessita que estigui concentrat durant tot el partit i que continuï treient avantatges de les situacions de superioritat defensiva que els rivals busquen quan té la pilota al pal baix. Pot generar molts contexts positius per als seus companys si executa més i pensa menys.

La seva segona part és, precisament, tot el que no ha de fer. Lent en la reacció, discret en defensa i poc puntual en les decisions transcendents.

Adam Hanga (5’5)- Obrer

Minuts de desgast a la primera part sobre el generador primari dels russos i un rol molt més indefinit al segon temps. La seva funció avui, bàsicament, ha estat exercir d’element disruptiu en defensa. La seva única cistella ha estat fent d’escombriaire. D’alguna manera, Hanga sempre hi és, però sovint es necessita més d’ell.

Rolands Smits (7)- Intens

Rolands Smits continua aprofitant oportunitats. Va tocar fons contra Unicaja amb el missatge encriptat de Jasikevicius i, des d’aleshores, ha anat encadenant actuacions dignes del perfil de guerriller que tots els equips d’Eurolliga necessiten. És un jugador que necessita que se li assignin poques tasques i que, bàsicament, aquestes siguin de definició i execució en ambdós cèrcols. Ha forçat faltes, ha carregat rebots i ha tancat rotacions. Seguirà jugant.

Leandro Bolmaro (5)- Kamikaze

Cinc minuts per interpretar el paper del típic del rooike: alguna cistella de cara a la galeria i fer les faltes que els veterans no han de fer. Energia i fogueig. Continua evolucionant, tot i que alguns no ho vulguin veure. Això és créixer.

Comparteix
Fes clic i comenta

Deixa un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

PATREON

Més a BARÇA

Tradueix »