Connecta amb nosaltres

LLIGA ENDESA

Així sí, Penya. Victòria excel·lent contra València Basket

La millor versió de la Penya va aparèixer contra tot un València Basket.

Comparteix

Així sí, Penya. Victòria excel·lent contra València Basket

Comunió excel·lent Penya-Afició

La Penya rebia a l’Olímpic al València – en el retorn de Dimitrijevic i Aróstegui- amb la necessitat de treure una victòria per tal d’assegurar la quarta posició i enganxar-se a les primers llocs -que et donen accés a jugar de local a Play-Off- o, en el cas de perdre, ser atrapats pels seus rivals directes (Tenerife, Baskonia i Múrcia). La prèvia del partit venia precedida amb la coneguda samarreta d’escalfament a favor d’Ucraïna.

Els jugadors de la Penya amb la samarreta solidària. DAVID GRAU / ACB PHOTO

EL PARTIT

La pluja intensa que queia a Badalona i la dolorosa derrota a Andorra, podrien haver estat motius de pes per quedar-se al sofà veient el partit des de la televisió. Però, un cop més, el públic, en què l’assistència ha estat de 5.673 persones, no ha fallat i ha estat a l’alçada de la temporada.

L’inici de partit ha estat molt espès per parts dels dos equips, amb atacs sense idees que acabaven la majoria en errors forçats i moltes pèrdues, 4 pels locals i 3 pels visitants al final del quart. A mesura que el primer període avançava l’equip de Carles Duran comença a endollar-se, especialment Brandon Paul, amb dos triples i una assistència. Per part dels visitants, l’única via per fer mal era utilitzant Pradilla al pal baix i buscar el desequilibri per generar. Un petit avantatge de la Penya, 13-8- feia a Peñarroya demanar el primer temps mort del partit. Molt útil, ja que la reacció ha estat immediata amb dos triples seguits que ha conclòs amb un temps mort local. El final del quart ha acabat amb l’entrada del capità Albert Ventura – ovacionat pel públic que demana la renovació i que no ha tornat a jugar més- i amb els 3 lliures de Klemen Prepelic posant el 16-17 final.

El segon quart ha seguit la tònica dels primers minuts erràtics. La idea d’utilitzar Parra al pal baix ha estat un ercert de Duran, ja que la seva superioritat sobre Puerto o López-Aróstegui permetia una continuïtat de generacions molt aprofitoses per Paul o Brodziansky. La resposta del València ha estat Prepelic: realitza-li un bloqueig indirecte de costat dèbil per encarar el llançament de triple i l’aparició de Tobey per primer cop. La bona connexió dels dos eslovens en el P&R ha fet anar de corcoll als verd-i-negres just abans d’arribar a l’equador del partit. Un palmeig de Parra sumat a un triple de Pau Ribas situaven el 37-44 al descans.

El tercer període ha  començat amb la inspiració de dos jugadors que estaven desapareguts anotant com són Guillem Vives i Derek Willis. La defensa dels homes de Carles Duran ha estat clau per neutralitzar un València sense idees, i dos triples seguits de Vives i Ribas han obligat a Joan Peñarroya a aturar el partit. (47-37). Després del temps mort, la Penya ha activat una marxa més i gràcies a un 2+1 de Tomic i una esmaixada a peus parats de Willis han fet aixamplar una diferència que ha estat impossible pels valencians. La distància ha anat agafant pes a mesura que acabava el quart, que ha acabat en +15 pels locals (58-43).

L’últim quart ha estat un tràmit pels de Badalona. La gran distància s’ha traduït en una petita reacció visitant – Dimitrijevic 5p seguits-, però la calma i la consistència dels verd-i-negres han matat el partit a falta de cinc minut (68-52). La part negativa del partit ha estat la tècnica de Prepelic, que ha marxat a vestuaris expulsat per faltes. Final (76-65) i alegria a Badalona.

L’enhorabona, Carles

Després d’una gestió contra l’Andorra més que criticada per part dels aficionats de la Penya – i amb raó -, avui ha sigut completament diferent. La falta d’intensitat des de la banqueta, el sistema de canvis i, sobretot els temps morts, els 3 aspectes que possiblement tenien més mancances.

Avui, contra València, en un dels duels més importants de la temporada, per fi hem pogut veure el Carles Duran que necessita la Penya per lluitar-ho tot. Intens des d’un principi, animant i esboncrant als jugadors, els temps morts demanats a temps abans que el rival no s’acostés, i el més important, queixar-se i estar a l’altura dels entrenadors que tenen més impunitat.

Avui sí, Carles. Has sortit ovacionat per l’Olímpic i amb els mèrits més que suficients.

Carles Duran l SPORT

Fitxa tècnica
Joventut-València Basket, 76-68

Joventut Badalona (16+21+21+18): Vives (13), Paul (7), Parra (7), Brodziansky (11), Birgander (6) -equip inicial-, Busquets (-), Ribas ( 15), Ventura (-), Feliç (6), Willis (4) i Tomic (7).

 València Basket (17+17+9+25): Dimitrijevic (11), Prepelic (13), Claver (-), Pradilla (13), Dubljevic (4) -equip inicial-, Port (2), Tobey ( 4), López-Arostegui (2), Rivero (5), Hermansson (12) i Labeyrie (7).

Comparteix
Fes clic i comenta

Deixa un comentari

Tu Adreça correu electrònic no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

BOTIGA
PATREON

Més a LLIGA ENDESA

Tradueix »