Connecta amb nosaltres

+BÀSQUET

Alemanya: candidata sòlida en la pugna per les medalles?

La selecció alemanya va fer un cop d’autoritat contra França. Quin panorama tenen ara?

Comparteix

Alemanya: candidata sòlida en la pugna per les medalles?

Després del debut amb victòria davant d’una de les seleccions favorites a endur-se la medalla d’or, Alemanya es postula com a una d’aquelles seleccions “tapades” aspirants a competir per les medalles

El cert, però, és que les bones sensacions ja venen d’enrere: en la fase preparatòria, Alemanya ja va deixar entreveure que les seves opcions dins d’aquest Eurobasket eren molt més altes del què la majoria de pronòstics apuntaven. La victòria contra França només fa que ratificar aquestes sensacions.

Per si no fos suficient, Alemanya disputarà tant la fase de grups com la fase final íntegrament dins del seu país. En definitiva, la selecció dirigida per Gordon Herbert concentra un seguit de motius per ser considerada una aspirant a les medalles. En parlem més a fons a continuació. 

Plantilla

A diferència d’altres seleccions, Alemanya no disposa d’una estrella tant marcada: Dennis Schröder és el líder de l’equip, però el base no concentra ni la meitat de galons que sí tenen Giannis Antetokounmpo, Luka Doncic o Nikola Jokic amb les seves respectives seleccions. 

Dennis Schröder en el debut d’Alemanya vs França

En el partit inaugural davant de França, Schröder no va brillar especialment: 11 punts amb tan sols un 28,6% en tirs de camp. Això parla especialment bé del conjunt alemany, i és que, emportar-se el partit davant de França sense una bona actuació del seu home referència és un cop d’autoritat destacat. 

De la mateixa manera que en amistosos anteriors, la clau de la victòria  va passar per la defensa. Alemanya va deixar a França amb tan sols 63 punts. Tres dies abans, la mateixa selecció va clavar en 71 punts l’Eslovènia de Luka Doncic. Miris com ho miris, uns registres sensacionals.

Defensivament les peces angulars d’aquest equip són Nick Weiler-Babb i Daniel Theis. La feina des del perímetre la va fer el recentment nacionalitzat Weiler-Babb. Per fer-vos-en una idea, l’escorta del Bayern va deixar a homes com Heurtel i Fournier (a qui va defensar durant gran part del partit) en un 33 i un 20% d’encert en tirs de camp respectivament. 

Tanmateix, també cal parlar des de la segona unitat de Johannes Thiemann. Tant Theis com ell van respondre molt bé en els canvis després de bloqueig i van saber parar força bé els petits. 

Johannes Thiemann

En atac el pivot de l’ALBA de Berlin també va aportar una quantitat de punts impròpia d’un jugador com ell: va finalitzar amb 14 punts i 19 de valoració (màxim del seu equip).  

Des de la segona rotació, també el van acompanyar un seguit de peces força interessants. Maodo Lo va fer un molt bon paper en atac i, entre d’altres coses, ens va regalar una de les jugades del torneig:

 Un altre nom que no podem passar per alt és el de Niels Giffey. L’ex jugador de Zalgiris, de qui esperava un paper més testimonial, va respondre molt bé des de la seva faceta d’executor i va finalitzar amb 13 punts.

L’actuació de Franz Wagner, líder del relleu generacional d’aquest equip, va ser més aviat discreta. Queda per veure el paper d’Alemanya en partits on les dues estrelles (Wagner i Schröder) estiguin més endollats.

Dennis Schröder i Andrew Albicy

Opcions reals

Com ja hem comentat en altres articles aquí a Esmaixada, Alemanya està ubicada en el grup de la mort. De moment ja s’ha enfrontat davant d’un dels rivals de més calibre com és França, però encara li queden per disputar partits contra Lituània o Eslovènia (a qui ja va superar en un partit classificatori pel mundial recentment). Les altres dues seleccions que ocupen el grup B són Bòsnia i Hongria, a qui hauria de superar amb comoditat.

A l’hora de disputar els vuitens de final, el grup B es creua amb l’A (el grup d’Espanya, Turquia…). Els pronòstics previs a l’Eurobasket situaven a Alemanya com a quarta de grup, fet que vaticinava un encreuament a vuitens entre el conjunt alemany i els dos “cocos” del grup A. 

 

Amb la victòria davant de França, a Alemanya se li aplana una mica el camí i augmenten les opcions per a què la mateixa selecció pugui lluitar pel segon o, fins i tot, el primer lloc de grup. Això però, no serà gens fàcil.

Les opcions reals d’Alemanya passaran per fer doncs una molt bona fase de grups. En el pitjor dels casos, com deia, hauria de fer front a Espanya o Turquia. Tot i això, veig sobradament capacitada a Alemanya com per passar per sobre de qualsevol de les dues seleccions (de Turquia especialment). 

En qualsevol cas, sí que està clarament més lluny de poder superar a altres equips com Eslovènia, Grècia o Sèrbia, la meva favorita a endur-se l’Eurobasket. Sigui com sigui, en aquestes competicions on la fase final es disputa a un sol partit mai se sap què pot passar. Veurem amb el pas dels dies fins on és capaç de donar guerra Alemanya. 

Comparteix
Fes clic i comenta

Deixa un comentari

Tu Adreça correu electrònic no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

BOTIGA
PATREON

Més a +BÀSQUET

Tradueix »