Connecta amb nosaltres
Spar Girona

BÀSQUET FEMENÍ

Anàlisi Copa de la Reina: Spar Girona

Parlem de la plantilla de l’Spar Girona per la Copa de la Reina.

Comparteix

Anàlisi Copa de la Reina: Spar Girona

Jugadora estrella: Rebekah Gardner

L’MVP actual de la Liga Endesa 21-22 està tornant a ser la líder de l’Spar Girona aquesta temporada. L’aler americana va renovar amb el conjunt català per dues temporades l’estiu passat i està fent valer el seu pes en or. Si semblava que amb Marianna Tolo i Brittney Sykes la seva producció ofensiva baixaria, no ha estat el cas. Els darrers problemes físics de l’Uni Girona han fet que les jugadores disponibles hagin d’anar al límit però amb Gardner com a líder del grup.

Durant la temporada 21-22 va promitjar un 36% en triples, un 8% menys que la present campanya. Incisiva com poques i mostrant una clara millor al seu rang de tir. El joc de Gardner s’ha continuat basant en el mateix que l’any passat. Letal a camp obert, agressiva en defensa i sent una clara font de producció de punts per ella i les seves companyes amb la pilota a les seves mans. En ella, l’Uni Girona té un diamant que s’està convertint en una peça molt cotitzada a Europa i a la WNBA.

Spar Girona

Font: David Subirana

Anàlisi de l’equip

Parlar sobre l’actual Spar Girona és una incògnita total. Cert és que hem vist ja un nombre de partits suficients per veure com s’ha desenvolupat l’equip en condicions mínimes pel que fa a jugadores, però la importància de ser un equip dur mentalment i tenir la sort i nivell per fer un seguit de bones actuacions en tan pocs dies fa que s’hagi de tractar el tema amb respecte i prudència.

L’Spar Girona, a les últimes setmanes, ha vist com quedava eliminat dels quarts d’Eurolliga, que veient com estava l’equip quasi que millor, i ha perdut la segona plaça davant el Perfumerías Avenida. Dues estocades dures de pair, però amb cert marge per redimir-se sent eficient el que queda de lliga regular i a la Copa.

Una Copa on el conjunt gironí arriba amb el recent fitxatge de Cecilia Muhate que parteix amb l’avantatge que ja coneix els rivals en comparació a Bankolé però amb un nivell tècnic inferior a la francesa. L’aler pivot arriba per donar minuts importants al “4” i aprofitant el seu cos i tir de mitja distància per ajudar a l’equip en tasques ofensives. Segurament, no sigui el perfil d’aler pivot que volia el club veient les que van començar l’any, ja que, a priori, no sembla que hagin de ser gaire compatibles amb Sykes, Gardner o Flores que són perfils més penetradors mentre que la nova incorporació, més enllà de la mitja distància, no es sent del tot còmode.

L’Spar Girona haurà d’aprofitar la superioritat física i tècnica al “5” per superar la primera eliminatòria davant un Gernika que no compta amb grans noms a aquesta posició tot i que alguns tinguin recorregut dins la lliga. Mariana Tolo oferint el seu repertori tàctic i organitzador des dels quatre metres i al pal baix i Giedre Labuckiene oferint el sacrifici sota cistella que s’està tan acostumat a veure.

Per un torneig tan exigent com la Copa, és de vital importància mantenir totes les jugadores endollades. Un dels altres factors que pot elevar a l’Uni a alçar la seva segona copa rau al tir exterior aprofitant a les especialistes Faustine ParraShay Murphy i una Rebekah Gardner que cada any és millor amb tot. A través d’aquestes tres, principalment, Bernat Canut i Laura Antoja tenen la missió d’aprofitar més la totalitat de la pista per posar contra les cordes als rivals que se li puguin posar per davant.

Aspiracions

Posar aspiracions a l’Uni veient d’on ve fa de maldir. Si l’equip no hagués patit tants trasbalsos al llarg de la temporada seria d’incrèdul no pensar en un Spar Girona aixecant la Copa. Ara, però, amb el panorama actual, penso que poder lluitar per arribar a la final superant a Gernika i el vencedor entre Perfumerías Avenida i Barça CBS ja seria tot un èxit.

Pel que fa a l’entitat i prestigi, al club se li exigeix alçar-se amb el títol, però no seria ni una sorpresa ni un drama enorme si no fos així. El que està clar, és que haurà de buidar-se al màxim per intentar assegurar-se el pas a la pròxima Eurolliga pensant ja amb les jugadores que poden arribar a Fontajau a l’estiu i les possibles renovacions.

TORNA A LA PORTADA DE LA GUIA DE LA COPA DE LA REINA

Comparteix
Fes clic i comenta

Deixa un comentari

Tu Adreça correu electrònic no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Més a BÀSQUET FEMENÍ

Tradueix »