Connecta amb nosaltres

NBA

Anthony Davis agafa les regnes dels Lakers

És el moment de Davis de ser la primera espasa dels angelins?

Comparteix

Anthony Davis agafa les regnes dels Lakers

Los Angeles Lakers són una de les decepcions d’aquesta temporada. 5 victòries i 10 derrotes, encara no saben el que és guanyar fora de casa i sembla que ni els canvis a la plantilla ni a la banqueta han donat cap resultat positiu.

Però no tot són notícies dolentes a LA; almenys no l’última setmana. Amb LeBron James lesionat, Anthony Davis s’ha erigit com l’alfa de l’equip, aconseguint tres victòries consecutives. És veritat que els tres rivals eren equips, ara mateix, de la seva lliga (San Antonio Spurs, Detroit Pistons i Brooklyn Nets); però cada triomf suma i ajuda a poder canviar la dinàmica.

De totes maneres, no sembla que el debat dels Lakers s’acabi aquí, però veure a Anthony Davis amb un bon estat de forma i amb certs canvis dins de la pista, però amb el dubte si el mantindrà quan James torni a les pistes i, principalment, si tindrà el físic per seguir així tota la temporada.

Anthony Davis, conscients de quin jugador és

Fa temps, però no ens podem oblidar les grans temporades que ens ha regalat Davis tan als Pelicans com la primera als Lakers. Un jugador clarament diferencial amb un sostre infinit; sent futurible fins i tot a MVP. 

Feia més de dos anys que Anthony Davis no tenia tres partits consecutius de 30 o més punts i ho ha aconseguit gràcies a limitar les situacions on el seu talent no li permet arribar. Per exemple, ha deixat de forçar situacions que acabin amb tir exterior, amb una mitjana de menys d’un triple per partit aquest últim mes; mentre que les últimes temporades provava entre 2 i 3 per nit. Més centrat en atacar la zona, Anthony Davis ha demostrat el seu talent ofensiu i ha aconseguit aparèixer molt més a la línia de tir lliure (pràcticament 8 tirs per partit mentre les últimes temporades eren uns 6) amb un encert del 80%.

A més a més, en defensa estem veient un Anthony Davis molt més centrat i dedicat a la protecció del cèrcol, sent també un factor decisiu en camp propi.

Pot LeBron James adaptar-se a la nova dinàmica?

No pot ser casualitat que aquest pas endavant tant demanat sigui mentre durant un període d’absència de The King, la zona queda molt més alliberada i Anthony Davis pot ser la primera espasa de l’equip sense problemes. Amb la tornada de James, Ham ha de tornar a trobar l’equilibri que les seves estrelles (incloent els minuts que tinguin amb Westbrook) produeixin tant des de la zona però amb una novetat; amb la confirmació del bon rendiment de Davis i la necessitat de donar-li més protagonisme, sent dos co-estrelles com s’espera pel seu talent i l’edat de cadascú.

Òbviament, Davis tindrà menys llançaments quan torni el “23”, però amb la capacitat generadora d’elit que té James i la necessitat de no només defensar a ell, si l’entrenador troba els moviments adequats, és molt probable que aquesta versió de Davis es pugui mantenir també quan James jugui que és, de fet, la clau per poder veure uns Lakers competitius.


També s’han de mencionat les recuperacions de Thomas Bryant i Dennis Schröder, que han donat més qualitat a la rotació i ajudaran als Lakers a competir després d’un inici molt dolent, amb el dubte de si tot això serà un miratge que passarà quan arribi el primer rival dur o els inicis d’un canvi de dinàmica que, això sí, s’ha de veure si arriba a temps o la competència serà massa dura pels angelins.

Comparteix
Fes clic i comenta

Deixa un comentari

Tu Adreça correu electrònic no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

BOTIGA
PATREON

Més a NBA

Tradueix »