Connecta amb nosaltres
RPK ARASKI

+BÀSQUET

El bàsquet femení, afectat pel COVID-19

El COVID-19 també té repercussió en el bàsquet femení.

Comparteix

El bàsquet femení, afectat pel COVID-19

L’emergència sanitària causada pel Coronavirus ha obligat a Espanya (i a mig planeta) a paralitzar-se.

RPK ARASKI

Font: RPK ARASKI

La pandèmia que amenaça a tothom ha afectat directament el món de l’esport, obligant-lo a suspendre i ajornar centenars i centenars de competicions i esdeveniments, entre ells els que la Federació Espanyola de Bàsquet i la FIBA organitzaven.

El 13 de març la FIBA anunciava la suspensió de l’Eurolliga i l’Eurocopa femenina i deixava sense opcions als clubs espanyols que les competien. En el comunicat que van publicar asseguraven que en les pròximes setmanes es decidiria com es resol la classificació d’aquesta temporada.

Per part seva, la FEB encara manté esperances. La Comissió Delegada i la Comissió de Presidents de Federacions Autonòmiques de la Federació Espanyola de Bàsquet es van reunir per última vegada el 18 de març per a ratificar l’ajornament de les jornades de les competicions nacionals i estendre’l. D’aquesta manera, no donen per perdut aquest any.

Els equips es queden sense jugadores

Seguint les recomanacions i les ordres de les autoritats governamentals i sanitàries del país, els clubs van suspendre tota la seva activitat i la majoria, mitjançant un comunicat, van donar permís a les seves jugadores per a tornar a casa i en el cas de les estrangeres, de tornar als seus països. Aquesta mesura es va adoptar amb el compromís que en cas que es reprengui la Lliga a Espanya, hauran de tornar.

D’aquesta manera, mentre alguns equips com l’Spar Citylift Girona, el Ciudad de la Laguna Tenerife o el Nissan Al-Qázeres s’acomiadaven temporalment de peces claus en les seves files com Sonja Vasic, Tijana Andusic, Abby Bishop i Adaor Elonu per part de l’equip català, de Tayana Atkinson, per part del conjunt canari o Ricardo Vasconcelas, tècnic del club extremeny, uns altres no ho tenien tan fàcil.

Els grans perjudicats estan sent els equips bascs. El RPK Araski s’ha vist obligat a acomiadar-se definitivament de tres de les seves jugadores aquests dies. El club ha estat d’acord en la desvinculació de Natalie Van Den Adel, Shacobia Barbee i Tamara Seda, després que aquestes, preocupades per no poder tornar als seus països en cas de tancament de fronteres, decidissin marxar-se abans. De la mateixa manera ho ha hagut de fer lIDK Euskotren, que ha vist com la seva plantilla quedava reduïda després de la sortida d’Erika de Souza, Ellen Nyström, Mehryn Kraker i Ariel Edwards.

Sydney Wiese també deia adéu al seu club, el Cadi La Seu amb aquest missatge “Odio deixar aquest lloc i a aquesta gent” després d’arribar a un acord amb la formació catalana per a poder marxar als Estats Units seguint les recomanacions del seu govern.

El paper fonamental de les xarxes socials

L’impacte que està tenint el COVID-19 en tots els àmbits de la vida quotidiana s’està fent més amè gràcies a les xarxes socials.

Des dels comptes oficials dels equips s’organitzen diferents activitats per a entretenir als seus seguidors i als afeccionats al bàsquet. Des de jocs interactius per Twitter, a directes d’Instagram, passant per challenges i recordant grans moments de la història. D’aquesta forma se sumen a la iniciativa #JoEmQuedoACasa per a ajudar a frenar el contagi d’aquesta malaltia que ha posat potes enlaire la vida de tot el món.

Comparteix
Fes clic i comenta

Deixa un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Més a +BÀSQUET

Tradueix »