Connecta amb nosaltres

NBA

Com afecta als Sixers la lesió de Ben Simmons?

La lesió de Ben Simmons trastoca els plans de Brett Brown.

Comparteix

Com afecta als Sixers la lesió de Ben Simmons?

Fa poc més de dues setmanes escrivia que una de les claus del retorn dels Sixers a la bombolla era mantenir-se sans. Tres partits a la bombolla ja ens han deixat una lesió de conseqüències incertes d’un jugador clau com és Ben Simmons.

Una lesió de difícil pronòstic

La primera clau és incertesa entorn de l’abast de lesió. Tot i que en un primer moment les primeres informacions eren positives, les últimes hores han trastocat aquest optimisme. Abans d’aprofundir, m’agradaria deixar clar que jo no sóc cap especialista i que per realitzar l’article he utilitzat la informació de periodistes i especialistes. Així doncs, ens trobem amb dos possibles escenaris

La primera, i la més pessimista és que Simmons pugui patir una lesió semblant a la que al gener de l’any 2008 va patir Andrew Bynum. En aquella ocasió, el pivot dels Lakers es va veure obligat a perdre’s el que restava de temporada i mai va tornar a ser el mateix físicament parlant.

En contrast, trobem els casos de Patrick Mahomes, QB de l’NFL, i Allen Crabbe. Ambdós jugadors van aconseguir recuperar el seu nivell després de la lesió sense majors sobresalts. En el cas de Mahomes en uns sorprenents deu dies.

En el cas de Simmons, els pronòstics entren en el terreny de l’especulació, a causa de la falta d’informació disponible.. En tot cas, sembla clar que la lesió és prou important per posar en perill la temporada del recentment reconvertit aler-pivot.

Com afecta esportivament?

Naturalment el drama més important el trobem en la vessant esportiva. Simmons és un dels millors defensors de la competició d’enguany i és un jugador que ho fa (gairebé) tot bé a la pista. Perdre un jugador d’aquest calibre pot suposar l’últim clau al taüt de la temporada per qualsevol equip. Per sort pels Sixers i pels seus aficionats, tenim alternatives.

I és que la baixa de Simmons suposa una nova oportunitat a la parella EmbiidHordford. Les dues torres no havien aconseguit encaixat compartint pista amb Simmons. Amb la navalla suïssa fora de l’equació, Brett Brown haurà de retornar a Hordford al quintet i oferir més minuts a les ales. En resum, veurem uns Sixers que tractaran d’explorar la profunditat de la seva plantilla.

En aquest context, a títol personal apostaria per molts minuts per Alec Burks i Mathisse Thybulle. Ambdós jugadors són com l’oli a l’aigua, dos jugadors amb perfils molt diferents. El primer està en estat de gràcia en el llançament exterior, a més de rendir molt bé en diversos partits. El cas de Thybulle és més contextual, el rookie ha demostrat ser un jugador superlatiu defensivament, però encara no ha assolit un grau de fiabilitat en atac (és un projecte).

En un segon ordre trobem jugadors com Glenn Robinson III o Mike Scott. Jugadors en principi fora de rotació i que haurien de rebre minuts per no sobrecarregar la plantilla.

I el futur immediat?

En principi aquesta lesió agafarà una nova dimensió a partir de l’inici dels Play off. Els Sixers ocupen actualment la sisena posició, però es troben a poc més d’un partit de la quarta posició dels Heat.

Aquest no és un tema anodí ja que defineix els encreuaments de Play off, i això pot oferir una oportunitat de que depenent dels encreuaments Simmons tingui o no l’oportunitat de retornar.

Sigui quina sigui la posició els Sixers arribin a Play off, no sembla factible un llarg recorregut. Els dubtes sobre el joc i les mancances de la plantilla fan una quimera esperar arribar lluny la present temporada. El que si és clar és que la base de l’equip és intocable i que a partir d’allà s’hauran d’afrontar els problemes estructurals amb diversos sacrificis dolorosos. Per tant, continuem amb la base però modifiquem un pla de joc que no ha donat resultats i un entrenador que no ha satisfet les expectatives.

Comparteix
Fes clic i comenta

Deixa un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Més a NBA

Tradueix »