Connecta amb nosaltres
Harden

BÀSQUET FEMENÍ

Destiny Harden fitxa pel Barça

L’aler americana provarà la Lliga Femenina Endesa amb el Barça.

Comparteix

Destiny Harden fitxa pel Barça

Setmana de bones noves a Sant Feliu de Llobregat. El Barça, que encarà no se sap què passarà amb el conflicte dels entrenadors per la temporada vinent, confirma la tercera peça pel projecte 2023-2024. Destiny Harden firma per una temporada i, a través del conjunt blaugrana, tindrà la seva primera experiència professional com a jugadora de bàsquet.

Als seus 24 anys, l’aler ha acabat aquesta temporada el seu cicle universitari al mateix lloc que Lola Pendande. A diferència de l’andalusa, Harden ha complert els quatre anys amb les Miami Hurricanes mentre que Lola va fer els dos primers anys a Utah abans de recalar a la costa de l’Est. Així doncs, les dues jugadores es retrobaran al Barça per fer més amena la seva condició de rookies i el període d’adaptació a la lliga.

Destiny Harden ha fet una mtija d’11,9 punts, 5,9 rebots, 2 assistències i 1,7 pilotes robades en 33 partits amb la universitat americana. D’aquests 33 partits de la passada temporada, en 32 ha estat titular.

Com juga Destiny Harden?

Durant el seu darrer any universitari, Harden ha viscut el seu millor bàsquet sent fidel a la Universitat que li ha transmès la confiança necessària al llarg de tota la seva trajectòria jugant a la NCAAW. L’americana és una jugadora més finalitzadora que generadora, però concep quin és el seu rol per tal de treure el seu màxim potencial.

Harden és una jugadora que pot donar un plus de verticalitat i anarquisme que si va trobar a faltar en alguns trams de la temporada passada. A Miami ha anat combinant les posicions d’aler i aler pivot tot i que la seva posició natural és la de “3”. Els seus 183 centímetres no li han resultat cap impediment per poder ser útil pel joc interior de l’equip jugant com a aler pivot oberta donant tota l’ampolla a la pivot.

La universitat l’ha rodejat d’un seguit de jugadores que li han donat espais i marge d’error perquè acabi sent una creadora de tirs sobre bot notable sent, amb un 27,3% dins el seu joc, el mode de finalització que ha utilitzat més per anotar. En aquest tipus de situacions, ha promitjat 0,74 punts per possessió. Números millorables, però que han estat dins la mitja de la lliga.

Harden

Font: ESPN.

On si ha estat excel·lent és en la capacitat per absorbir contactes al penetrar. Ja fos en el cinc vs cinc en estàtic o en situacions de contraatac sempre ha pogut jugar amb cert avantatge en treure rèdit del seu cos i acabar en relatives bones condicions per treure bàsquet i falta o bàsquet. El Barça CBS ja va demostrar tenir condicions per córrer a camp obert, però la falta d’un perfil com el de Harden va ser quelcom que li hagués anat de com anell al dit a Isaac Fernández per treure més suc d’aquestes situacions. Sent un mètode de finalització habitual per la jugadora amb un 19,5% d’ús dins el seu reguitzell de finalitzacions, ha promijtat 1,29 punts per possessió.

Harden, és un prototip de jugadora que té certes similituds amb Kennedy Burke, actual MVP de la lliga francesa i exjugadora de l’Spar Girona. Hem estat parlant del seu rol dins la pista més enfocat com a finalitzadora, la seva capacitat per córrer i anotar en relativa facilitat i, ara, per descomptat, cal destacar com és d’influent a l’atacar els espais lliures dins les defenses rivals. Un altre factor que Burke domina amb molta contundència. Harden ha aconseguit 0,96 punts en situacions de talls finalitzant un 14% de les seves possessions d’aquesta manera. És una jugadora que es mostra incisiva en atacar la cistella de fora cap a dins sigui amb pilota o sense i, d’aquesta forma, ha obtingut treure tirs còmodes on tens un alt percentatge de què acabin amb bàsquet.

Comparteix
Fes clic i comenta

Deixa un comentari

Tu Adreça correu electrònic no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

BOTIGA
PATREON

Més a BÀSQUET FEMENÍ

Tradueix »