Connecta amb nosaltres

NBA

Disney World: l’NBA té un as a la màniga

El final de l’NBA podria ser digne de conte de fades.

Comparteix

Disney World: l’NBA té un as a la màniga

Ja són una mica més de cinquanta dies sense NBA, una competició que per aquestes dates viuria el seu clímax amb les eliminatòries pel títol. Per desgràcia per nosaltres, els aficionats, la millor lliga de bàsquet del món no és aliena a les conseqüències de la irrupció de la Covid-19. La pandèmia va obligar a aturar en sec la competició i trastoca qualsevol idea anterior. Conscient d’aquest fet, Adam Silver haurà d’actuar amb celeritat i amb prudència.

Caos i pàndemia, denominadors comuns

En aquests pràcticament dos mesos s’han succeït els rumors, especulacions i filtracions en diversos sentits. Aquestes han posat al descobert la formació de diversos grups dins la mateixa NBA que pugnen per la represa o la suspensió d’aquesta. Un enfrontament amb molts interessos ocults i que no amaguen que més enllà dels criteris de salut, de seguretat i esportius hi ha una economia en crisis. Perquè en cas de cancel·lació, l’NBA perdria fins a dos mil milions de dòlars (en context, un quart dels seus ingressos anuals). En aquest context trobem diversos executius, propietaris i agents pressionant a Adam Silver per prendre una decisió.

Pel que fa als jugadors, també trobem diverses veus contraposades. En primer lloc, per la seva importància, un Lebron James que no es pot permetre perdre un any i que no pensava tolerar “desercions”. Un altre punt de conflicte el trobem en l’apartat salarial: a partir del 15 de maig el 25 % dels salaris dels jugadors aniran a un fons de previsió per pal·liar una possible cancel·lació.

Fins fa unes setmanes, l’opció de Las Vegas semblava l’opció que generava més consens i acceptació. La idea d’una seu “bombolla” resultava atractiva per ser fàcil de delimitar i controlar. La ciutat de Nevada partia amb l’excel·lent carta de presentació que suposa les seves lligues d’estiu. A més, comptava amb els “encants” de la seva peculiar oferta d’entreteniment pels jugadors. Però en les últimes hores ha sorgit una inesperada i interessant alternativa: Disney World.

NBA i Disney una aliança amb sentit

Disney World ofereix diversos avantatges com apunten Shams Charania (The Atlhetic) i Tim Reynolds (AP). El primer, sens dubte és la seva posició geogràfica, a Florida on el clima és més benigne que l’extrem desert de Montana. A més, garanteix uns horaris accessibles no només a escala americana, sinó també europeus. En segon lloc, la seva infraestructura permetria encabir el personal necessari dels 30 o 16 equips que disputarien la competició en un espai de 100 quilòmetres quadrats.

El complex de Disney World compta amb fins a tres pavellons amb possibilitats de jugar partits: l’HP Field, el Visa Center i el The Arena. El primer d’ells ja ha acollit amb èxit partits televisats de l’NCAA i els dos últims poden ser utilitzats com a seus de partits o d’entreteniment. Aquests tres espais són propietat d’ESPN, que garanteix la màxima comoditat per retransmetre diferents esdeveniments esportius.

També s’ha de tenir en compte que el gegant Disney és propietària d’ESPN i ABC, dos canals que retransmeten de manera regular els partits. L’aposta de Disney doncs, sembla que és redoblar la seva aposta per expandir-se en l’entreteniment esportiu. Com ho va fer patrocinant una de les seves franqucies, els Orlando Magic, franquicia amb seu a pocs quilometres del complexe. Una aposta que podem rastrejar fins als mateixos drets televisius (24.000 milions) a pagar per la mateixa Disney i TNT. Disney World doncs és convertiria en la Disneylandia particular d’executius, jugadors i propietaris NBA.

Segons Adam Silver totes les opcions estan damunt la taula i són objecte d’estudi i avaluació. Cada setmana compta i dona més opcions a una cancel·lació definitiva de la competició. I ja amb un draft establert per setembre i una agència lliure a la tardor deixa poc marge per la competició. Tindrem un final feliç i menjarem perdius? S’apropen hores decisives!

Comparteix
Fes clic i comenta

Deixa un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Més a NBA

Tradueix »