Connecta amb nosaltres

DRAFT 2020

DRAFT 2020 I El Perfil: Devin Vassell

Parlem de Devin Vassell, un dels multiusos més interessants de la generació.

Comparteix

DRAFT 2020 I El Perfil: Devin Vassell

El món del bàsquet, igual que els altres, està en un moment estrany. No hi ha actualitat, no hi ha desenllaços de competició a la vista i, el que és pitjor, ens falta informació per acabar de treure conclusions sobre certes matèries. Una d’aquestes matèries podria ser, perfectament, l’NCAA i tot el que engloba: sense March Madness i amb poques certeses sobre la celebració del draft, emetre afirmacions sobre els prospects és perillós i arriscat. Precisament per això, és ideal que aprofitem la inactivitat per documentar-nos-en i endinsar-nos en el seu joc. Seguint la línia dels darrers perfils publicats a Esmaixada, avui és el torn de Devin Vassell.

Devin Vassell és un jugador versàtil format a la universitat de Florida State. Devin Vassell ha estat dues temporades a l’NCAA en el marc d’un equip regit per l’envergadura i la funcionalitat i, després d’una primera temporada en un segon pla, ha crescut fins al punt de convertir-se en un dels perfils més interessants quant a rendiment immediat i prestacions físiques de tota la generació. A dia d’avui, de fet, en la majoria de projeccions ja figura com a candidat ferm a ocupar una plaça de loteria del draft. Devin Vassell és un valor a l’alça que dotarà de consistència qualsevol projecte i concedirà un major marge de maniobra en la confecció dels quintets als entrenadors.

Et pot interessar

https://esmaixada.cat//draft-2020-perfil-cole-anthony/

Un multiusos ofensiu

Devin Vassell és un jugador que aquesta temporada ha constatat una evolució realment interessant. En la seva primera temporada a la universitat va exercir, principalment, d’executor en un context que el limitava. La mostra va ser esperançadora: bon canell, bona lectura dels espais i capacitat per no ser invasius. Aquesta temporada, amb més protagonisme i la confiança total i absoluta del seu tècnic, Devin Vassell ha crescut fins a nivells inesperats en altres àmbits. Al mateix temps que pràcticament ha duplicat el volum de tir exterior mantenint el percentatge d’encert en triples (pròxim al 42%), ha esdevingut un bon creador en situacions de bloqueig directe i ha potenciat els instints en el joc en transició.

Devin Vassell es projecta com un jugador molt flexible a nivell tàctic. Té uns braços molt llargs i una estructura molt ben desenvolupada que fan que sigui imaginable en qualsevol variant de big guardforward (del 2 alt al 4 molt petit -a mig termini-) i que, si qui l’esculli el treballa bé, podrà tenir cert protagonisme com a generador secundari. Aquesta temporada l’hem vist treballant freqüentment en situacions de pick and roll que, si bé han generat dubtes perquè el seu bot és especialment pragmàtic i ell encara té el compte pendent de baixar l’eix gravitacional per aprendre a aprofitar l’avantatge, li han servit per crear-se la reputació de jugador que podria autoproveir-se de situacions de llançament.

Un dels aspectes que Devin Vassell haurà de perfeccionar amb més celeritat si vol produir amb la pilota a les mans és la capacitat per absorbir contactes i forçar faltes en situacions derivades d’atac a mitja pista. És un jugador que se sent molt més còmode contemporitzant la distància amb el defensor que atacant el cèrcol i afrontant la posició de rivals de cara. Aquesta falta de consistència muscular, fins a cert punt, el porta a abusar de la rectificació i a disposar d’opcions de llançament menys favorables.

Devin Vassell també és un jugador exponencionalment aprofitable en transició. No és particularment explosiu a camp obert però té una gambada interessantíssima que, sumada al valor afegit que adquireix el bot pragmàtic en situacions en les quals predomina la potència, li permet tenir superioritat per produir. Devin Vassell, amb un 20% de freqüència, ha aportat una mitjana d’1’41 punts per possessió en transició (via Sinergy).

El defensor més versàtil de la fornada actual

Devin Vassell és, amb quasi total seguretat, el millor projecte defensiu del Draft de la temporada 2019/2020. Si a la ja citada envergadura (projecció de pràcticament 6’10; 1’9 recuperacions i 1’3 taps) li sumem una intel·ligència tàctica excel·lent per anul·lar rivals en la defensa del joc sense pilota, el resultat és una navalla suïssa fascinant i totalment adaptable a l’NBA d’avui. Devin Vassell és un defensor col·lectiu fora de sèrie i un perfil que, a nivell perimetral, podrà fer-se càrrec de qualsevol rival.

Una de les grans virtuts de Devin Vassell és que aquesta temporada ha estat infranquejable en la defensa home a home, de manera que s’ha constituït com una de les referències de Florida. És un jugador que sap posicionar-se molt bé, que llegeix perfectament el moment de contactar amb el rival i que no fa concessions quan el seu emparellament orienta el primer pas amb el bot. Si el superen, a més, és té capacitat per recuperar la distància i interferir novament en la trajectòria del jugador amb pilota. Comptar amb correctors d’aquest calibre és necessari per a qualsevol equip que vulgui fer un pas més.

Hi ha una cosa que haurà de corregir: la impetuositat. Sabedor de l’impacte que té i de la dificultat del rival per portar la iniciativa en 1vs1 amb ell com a oponent directe, tendeix a excedir-se i a picar en les fintes de tir. Passa una cosa similar a l’hora de llegir les línies de passada: no necessita veure la intercepció tan nítida com la resta de defensors per llançar-se al tall, així que a vegades acaba generant desajusts inoportuns i de difícil solució.

Pel que fa a la defensa interior, en la línia del que comentàvem en l’absorbció de contactes en penetració, no podrem fer-nos una idea del seu potencial real fins que acumuli hores de gimnàs NBA. El que sí que hem de tenir clar és que el seu potencial com a defensor rotacional li permetrà ser un bon rim protector en defenses que es regeixin per la generositat i el desplegament i que, per poc que poleixi la velocitat de reacció en distàncies curtes, acabarà sent també un defensor d’ajudes curtes i agressives de gama alta.


Devin Vassell és un jugador que, per perfil, capta l’atenció de pràcticament qualsevol projecte. El seu sostre és confús, però compleix dos requisits clau per consolidar-se en la vigent fornada: la consistència en apartats clau i la flexibilitat física i tàctica. La forquilla de Vassell, aproximadament, està entre la zona mitja de la loteria i el pick 20.

Comparteix
Fes clic i comenta

Deixa un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

PATREON

Més a DRAFT 2020

Tradueix »