Connecta amb nosaltres
Spurs

NBA

El draft dels San Antonio Spurs: necessitats i alternatives

Què haurien de buscar els San Antonio Spurs en el pròxim draft?

Comparteix

El draft dels San Antonio Spurs: necessitats i alternatives

De la mateixa manera que hi ha moltes franquícies que tenen com a prioritat la planificació d’una hipotètica continuació de temporada n’hi ha moltes d’altres que, sigui per la situació del projecte actual o per les perspectives de futur, han de planificar una estructura de projecte absolutament nova. Un canvi dràstic que, d’alguna manera, capgiri la dinàmica de la franquícia. Parlem dels San Antonio Spurs. I després hi ha els Warriors. L’equip dirigit per Greg Popovich, estandard de la longevitat i la dignitat competitiva en una lliga inconformista com és l’NBA, està morint amb la mateixa ideologia que el va fer gran però amb molt menys talent. Serà dur, però cal afrontar una situació desconeguda.

Tot i que és un terreny pantanós per les circumstàncies que ja coneixem -i patim-,Spurs entraran a la nit del draft de manera pràcticament irreconeixible. Les reconstruccions són complexes, i més quan pràcticament res del que hi ha a la franquícia, ni tan sols el timoner dels millors anys de la franquícia, és una aposta valuosa pel llarg termini. Els Spurs hauran d’escollir nous referents, nous complements i possiblement també hauran d’escollir quines variacions introdueixen en la seva filosofia. És per això que, basant-nos en una perspectiva realista i  no atrevint-nos a descartar de moment l’opció del traspàs per adquirir profunditat i rendiment immediat, publiquem una nova entrega de la secció que busca arreglar els problemes de totes les franquícies. Avui buscarem jugadors elegibles que s’ajustin a la possible recerca dels San Antonio Spurs.

Simulació 1- pick 11

 1. Atlanta Hawks- Anthony Edwards
 2. Cleveland Cavaliers- Aaron Nesmith
 3. Charlotte Hornets- LaMelo Ball
 4. Detroit Pistons- Killian Hayes
 5. Golden State Warriors- James Wiseman
 6. Minnesota Timberwolves- Isaac Okoro
 7. New York Knicks- Cole Anthony
 8. Chicago Bulls- Devin Vassell
 9. Washington Wizards- Obi Toppin
 10. Phoenix Suns-Tyrese Haliburton

11. San Antonio Spurs- Deni Avdija

Segons la primera simulació de l’article, els Spurs es quedarien en la mateixa situació que els havia concedit la loteria en el moment pertinent de la temporada. A dia d’avui es fa molt difícil saber quina idea de futur a curt termini té la gerència dels Spurs i quin valor tindran els jugadors aglutinats draft rere draft durant els últims anys, però si ens guiem dels precedents recents hem d’assimilar que el protagonisme serà molt gradual i que el cos tècnic preferirà esgotar les darreres bales guanyadores -si és que encara en conserven-.

Atès l’ordre de la nostra loteria, l’opció Deni Avdija és l’opció que més sentit tindria per part dels San Antonio Spurs. El jugador del Maccabi Tel Aviv té unes necessitats molt flexibles: pot passar una temporada a cavall entre la G League i la banqueta en cas que els Spurs apostin pel continuïsme i, si Popovich desitgés concedir-li des del primer moment un paper important, podrà rendir ja que ja està acostumat a jugar minuts de qualitat en l’àmbit competitiu. Si a aquesta circumstància li sumem que Avdija és un jugador que té una ètica de treball extraordinària i que això és clau en el context dels San Antonio Spurs, acaba de consolidar-se pick força còmode.

Avdija ha passat una temporada lluny de la creació de joc en un sistema, tot sigui dit, molt diferent del dels Spurs en fons i formes. En la seva hipotètica arribada a San Antonio podria alternar les posicions de 3 i 4 i adaptar-se a un rol d’executor o de generador en funció del que se li demani amb, esperem, una naturalitat digna de la seva maduresa.

Simulació 2- pick 1

PICK 1  San Antonio Spurs- Killian Hayes

Siguem francs: seria una situació tan inesperada com especial. Per a uns Spurs que entren en una incerta fase de decadència que pot tenir conseqüències terribles en la filosofia de l’equip, trobar-se amb un pick 1 del draft -encara que sigui d’aquest- seria una benedicció inesperada que permetria escollir amb total llibertat cap a on s’hauria d’orientar el futur del projecte.

Nosaltres optaríem preferiblement per escollir el millor talent disponible. En aquest cas, l’elecció quedaria limitada a tres noms: Killian Hayes, LaMelo Ball i Anthony Edwards. Assumim que al tercer seria més difícil fer-li un lloc que als dos bases i, entre el petit dels Ball i Killian Hayes, ens quedem amb el francès. Killian Hayes seria, d’alguna manera, qui tindria l’obligació cultural i mediàtica de gestionar els primers passos dels nous Spurs i d’agafar el testimoni de Tony Parker. Implicaria, segurament, fer un exercici de reflexió sobre el paper de DeJounte Murray i la capacitat evolutiva que se li intueix i marcar noves directrius sobre el backcourt.

Una altra opció, si SAS decidís reforçar la base del projecte actual (renovació de DeRozan i a patir), seria firmar James Wiseman. El pivot, meitat dels Tigers meitat autòcton, seria el tipus de complement defensiu que necessita LaMarcus Aldridge i podria tenir més pes que en altres contexts d’equips competitius que han sonat per fer-se amb ell. En qualsevol cas, seria una opció poc aconsellable ja que el projecte dels San Antonio Spurs fa temps que agonitza.

Simulació 3- pick 13

 1. Washington Wizards- James Wiseman
 2. New York Knicks- LaMelo Ball
 3. Sacramento Kings- Anthony Edwards
 4. New Orleans Pelicans- Aaron Nesmith
 5. Golden State Warriors- Devin Vassell
 6. Cleveland Cavaliers- Isaac Okoro
 7. Minnesota Timberwolves- Killian Hayes
 8. Atlanta Hawks- Tyrese Haliburton
 9. Detroit Pistons- Cole Anthony
 10. Chicago Bulls- Deni Avdija
 11. Charlotte Hornets- Obi Toppin
 12. Phoenix Suns- Saddiq Bey

San Antonio Spurs- Onyeka Okongwu

Si els Spurs ja tindrien un problema per partir d’un pick 11 en cas de triar començar aquest any la reconstrucció, la situació seria encara més desagradable si la loteria els juga una mala passada i acaben caient dues posicions més. En aquest cas, i negant-nos a nosaltres mateixos els trade up o trade down, la millor opció seria tocar poques coses i escollir un jugador que complementés el que tenen a la plantilla a dia d’avui i que rejovenís rols importants de cara al futur. L’elecció dels Spurs seria Onyeka Okongwu.

Onyeka Okongwu aportaria més capacitat de desplegament als Spurs i presència al rebot. Caldria veure com s’ajustaria la parella amb Aldridge, però d’entrada seria una adquisició interessant per augmentar el voltatge col·lectiu. Per altra banda, Okongwu no tindria encara massa ascendència amb la pilota: és un jugador que fa de 5 tenint el cos d’un 4 i que, segons els experts, tot i que en el millor dels casos acabarà sent un jugador especial, necessitarà cocció a foc lent per expandir el rang, cosa que precisament necessiten amb urgència els Spurs en atac.

Comparteix
Fes clic i comenta

Deixa un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Més a NBA

Tradueix »