Connecta amb nosaltres

LLIGA ENDESA

1×1 Andorra vs Penya: el Joventut trenca el malefici

Gran victòria del Joventut de Badalona a la pista del Morabanc Andorra.

Comparteix

1×1 Andorra vs Penya: el Joventut trenca el malefici

Gran victòria del Joventut de Badalona a la pista del Morabanc Andorra -pista maleïda per als verd-i-negres- per 87 a 89 en una intensa tarda de bàsquet català. Els homes de Carles Duran s’han imposat en una de les pistes més exigents del panorama nacional i han demostrat que, des d’una perspectiva ofensiva, són un dels equips amb més recursos i idees de la competició. Amb aquesta victòria, el Joventut completa una bona setmana i se situa 4-1 en el balanç de victòries i derrotes entre Lliga Endesa i Eurocup. Hi ha diversos arguments convincents per creure que serà una molt bona temporada.

TITULARS

Ferran Bassas (8)- Sorprenent

Ferran Bassas va arribar a Badalona per ser l’extensió de Carles Duran a pista. En aquest inici de temporada li ha costat, però la seva actuació a Andorra demostra que el seu fitxatge està més que justificat i que aportarà moltes alegries als badalonins. El que no esperàvem és que el seu primer gran partit arribés des d’una faceta molt més executora que generadora. Sense els eu 4/4 en triples, la victòria no s’entendria. Fonamental.

Pau Ribas (8’25)- Notable

Ha assumit tot el pes en la direcció que no ha pogut assumir Ferran Bassas i s’ha oblidat de l’àmbit executor. Les seves vuit assistències no fan més que corroborar que és la millor navalla suïssa que Carles Duran té entre mans en atac i, sobretot que a Pau Ribas li queda molt bàsquet.

Albert Ventura (7)- Desconegut

En un partit que en línies generals ha estat de poca grapa i molta pólvora, un dels jugadors que més ha hagut de reinventar-se ha estat Albert Ventura. I vaja si ho ha fet: 2/3 en triples i més decisions ofensives que de costum. Bona setmana del líder del vestidor.

Conor Morgan (7’5)- Sòlid

S’ha beneficiat de la circulació de pilota i ha demostrat que és una de les grans conseqüències de sistema de l’equip. Que de les 33 assistències de l’equip 24 hagin derivat d’assistències vol dir que Conor, per norma general, ha d’haver tingut un bon partit.

Simon Birgander (7’5)- Productiu

Cada vegada se’l veu més en forma. És una gran notícia. És un perfil d’interior diferent que pot créixer molt. Sobretot amb Ante Tomic al costat.

SUPLENTS

Neno Dimitrjevic (8)- Il·lusionant

Després d’uns quants partits desconnectat o en la seva versió més díscola, ahir Dimitrjevic ens va demostrar per què és un dels talents latents més intrigants de la Lliga Endesa i per què el Joventut el necessita al 100% de motivació, concentració i encert. Encara ha d’acompassar el cap i les cames, però té unes idees brillants i unes condicions immillorables per implementar-les. El gran dubte és si serà capaç d’aprofitar la bona dinàmica d’aquesta jornada i extrapolar-la de manera definitiva a la resta de la temporada. Si ho fa, les possibilitats del Joventut de Badalona creixeran exponencialment.

Arturs Zagars (SC)- Testimonial

11 segons.

Shawn Dawson (4)- Llunyà

La seva reinserció va per llarg. Ha perdut explosivitat, li falta toc de canell i no acaba de trobar el seu rol en atac. És molt difícil aportar quan no et sents còmode. Dawson va arribar a Badalona sent una incorporació molt valuosa i ara necessita tornar a conèixer-se. Millor comptar amb ell a mig termini que exigir-li resultats ara.

Joel Parra (6)- Responsable

Tot i que és un diamant en brut, Joel Parra se sap dels nous del grup. És un nen. Els joves han d’anar als contactes que no han de buscar els més veterans de la rotació, han de multiplicar-se en tasques menys agraïdes i han d’anotar els tirs senzills. Ell compleix aquests requisits al peu de la lletra.

Vladimir Brodziansky (5’5)- Encertat

Carles Duran ha optat per altres perfils, però Vladimir ha aportat l’encert que històricament l’ha caracteritzat. És un tipus de jugador que de cara al cèrcol sempre et garanteix una sèrie de prestacions. Val la pena tenir-lo a la rotació de manera habitual.

Ante Tomic (9’5)- MVP

Ante Tomic va arribar a Badalona per decidir en els partits importants. Després d’un inici de temporada un pèl irregular, l’exjugador del Barça ha demostrat que té capacitat de sobres per ser el jugador que marqui el futur a curt termini de la Penya. 19 punts, 9 rebots, 4 assistències i una sensació constant de ser el jugador dels que estaven damunt del parquet que més registres dominava. La Penya el necessita en la seva versió d’MVP per optar a tots els objectius que s’ha marcat per aquesta temporada.

Comparteix
Fes clic i comenta

Deixa un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

PATREON

Més a LLIGA ENDESA

Tradueix »