Connecta amb nosaltres

BARÇA

1×1 Armani Milan vs Barça: el Barça reforça el liderat

Victòria clau del Barça a Milà després d’un clínic defensiu sensacional.

Comparteix

1×1 Armani Milan vs Barça: el Barça reforça el liderat

L’Eurolliga s’aproxima de manera lenta però inexorable al final de la fase regular, amb la qual cosa els resultats cada vegada són més determinants. El Barça se la jugava al Mediolanum: si guanyava, la primera posició quedaria a tocar. I així ha estat. Els homes de Sarunas Jasikevicius, amb tothom disponible, han plantejat un partit dens en defensa i precís en atac. La velocitat d’execució del partit ha estat la que han volgut els blaugrana i el to físic també. Un dels grans avenços de 2021, precisament, és aquest: el Barça marca el llistó dels contactes als partits. Aconseguint-ho, fins i tot l’arbitratge passa a un segon pla. El resultat final: 56-72.

Clínic defensiu del Barça, que ha deixat els italians en la pitjor anotació de la temporada (69 punts a Kaunas eren l’anterior xifra més baixa) i ha demostrat que, ara sí, té una solució per a cada problema que es plantegi. Més llargs, més forts, més grans i amb més ganes. Més tot.

I Efes ha perdut.

TITULARS

Nick Calathes (8’5)- Director

El partit ha estat seu des del primer moment. Li ha guanyat el duel particular a Sergio Rodríguez i ha demostrat que necessita molt poc marge per fer la passada determinant al company que sigui. Ha constituït una societat limitada luxosa amb Rolands Smits i ha traçat trajectòries fantasioses. Pocs tirs i moltes assistències equival a gran partit de Calathes i, en conseqüència, del Barça.

Cory Higgins (6’5)- Esporàdic

Ha aparegut poc, però el context tampoc ha requerit massa d’ell. Ha atacat Michael Roll i Sergio Rodríguez des del bot en moments difícils del primer període i n’ha tret petroli.

Àlex Abrines (6’5)- Far

El Barça ha buscat múltiples sortides de carretó per a ell al primer període, de manera que ha assumit un volum en l’execució ofensiva que feia unes setmanes que no li vèiem. Bona feina sobre Punter en els primers compassos i constància i esforç a partir del segon període. La millor versió defensiva de l’equip ha arribat sense ell a la pista, però en cap cas ha estat per demèrits seus.

Nikola Mirotic (9)- Progressiu

Ha abandonat el primer període amb zero punts, però el que ha fet al llarg del segon i el tercer quart no és apte per a tots els públics. Segurament és un dels jugadors que avui més ha patit en defensa perquè Milan ha buscat la manera d’atacar-lo en desajusts, però el seu repertori ofensiu és inesgotable i justifica qualsevol exposició defensiva. Al segon període, buscant oxigenar la pista, ha anotat dos triples típics dels alers executors; al segon període, en la línia de la temporada, ha buscat franges d’execució prop del cèrcol.  15 punts i 5 rebots en 22 minuts. Defineix productivitat.

Pierre Oriola (7)- Solvent

Jasikevicius li ha donat entrada des de l’inici per advertir a Hines de les hostilitats que li esperarien a la zona i per fer front amb les majors garanties possibles a un dels interiors més dinàmics d’Europa. De nou, s’ha sortit amb la seva. Bones setmanes per part de Pierre Oriola.

SUPLENTS

Adam Hanga (8’5)- Fonamental

El seu tercer període és indescriptible. Deixant de banda la genialitat en el triple en 1 contra 1 amb el rellotge esgotant-se des de la cantonada esquerra, cada acció que ha fet ha tingut sentit i ha servit per reforçar la credibilitat del Barça. Saras aposta per ell com a base funcional en els dies assenyalats i, delegant pes creatiu a l’hora de desequilibrar a altres companys, ell va sentint-se còmode en un rol cada vegada més estable.

Leandro Bolmaro (5)- Precipitat

En la línia de la resta en defensa, però un parell de marxes per damunt del que hauria estat ideal en atac. Se li perdona perquè és molt jove^^.

Léo Westermann (6’5)- Ansiós

Jasikevicius li ha donat minuts perquè demostrés el seu valor a partir de la darrera possessió del tercer període. Ha respost en aquella ocasió. A l’inici del quart període ha fet uns passos fruit de la necessitat de demostrar capacitats que no li pertoquen en atac. A partir de llavors, dosi de confiança: ha format part del quintet de la mort del Barça en defensa.

Kyle Kuric (6)- Discret

Poc pes en l’execució en atac, però molta voluntat en defensa. Sap que els rivals el busquen perquè, en certa mesura, tot i que ho amagui correctament, és la baula feble de la defensa home a home del Barça.

Víctor Claver (7’5)- Afiançat

Els cinc primers minuts que ha disputat han estat realment dubitatius, però el que ha fet al quart període ha estat una exhibició de posicionament i ús de l’envergadura. El Barça té en ell i Abrines dues àncores magnífiques, i avui Saras l’ha provat en demarcacions interiors, al costat de Rolands Smits. El rendiment ha estat òptim. En un rol menor que el de la temporada passada, sí, però continua sent d’utilitat.

Rolands Smits (7’5)- Eficient

Grans connexions amb Calathes, molta solidesa en la lluita pel rebot defensiu i cada vegada més capacitat per fer lectures ràpides en la passada. Creix a passos de gegant.

Brandon Davies (7)- Productiu

En un segon pla per les parelles defensives interiors que ha ordit Jasikevicius, però de totes maneres ha aportat energia i entrega a l’equip. Ha resolt bé sota el cèrcol i s’ha llançat a recuperar pilotes molt difícils.

Comparteix
Fes clic i comenta

Deixa un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

PATREON

Més a BARÇA

Tradueix »