Connecta amb nosaltres
ACB PHOTO

BARÇA

1×1 Barça vs Baskonia: Abrines somriu

Victòria del Barça contra el Baskonia per 68 a 72.

Comparteix

1×1 Barça vs Baskonia: Abrines somriu

Victòria del Barça contra el Baskonia per 68 a 72 en el partit inaugural de la Supercopa ACB. Els homes de Saras Jasikevicius han protagonitzat el seu millor partit del que portem de pretemporada en el millor moment possible pels seus interessos. La defensa ha estat millor que a la Lliga Catalana i l’atac, tot i una alternança entre encert i errades de mecanització, ha fet un parell de passos endavant quant a coneixement i respostes. Abrines somriu i el Barça pentina el gat mentre espera pacientment el partit entre Madrid i Tenerife que definirà qui serà el rival en la final de demà.

TITULARS

Nick Calathes (6’5)- Timoner

A Calathes no el defineix la quantitat de punts que ell anota sinó els que crea. Avui, amb 8 assistències, ha tornat a demostrar que és el jugador que mou el Barça. És qui té més permís per retenir la pilota perquè la seva funció és trobar els companys en la millor posició possible. Excepte quan llança, cada pilota que surt de les seves mans en surt en una situació millor que quan hi ha arribat. El grec és un metrònom dels que li agraden a Saras.

Leandro Bolmaro (5’5)- Habitual

Encara no ha tingut cap actuació explosiva com a tal, però forma part 100% de la dinàmica col·lectiva i és un més dels sistemes. Saras el potenciarà.

Víctor Claver (6)- Complidor

Em podeu criticar, però tinc la sensació que serà el damnificat del retorn de Higgins i Kuric. La meva impressió en aquesta pretemporada és que no encaixa amb naturalitat a la proposta ofensiva de Saras. En defensa continua al nivell de sempre. Compleix amb escreix.

Nikola Mirotic (8)- Autoregulat

Partit eficient d’un jugador que està aprenent a dosificar-se a les ordres d’un dels tècnics amb més sentit col·lectiu d’Europa. Nikola Mirotic ha anotat 13 punts disposant de tot just 6 llançaments de camp. Ha fet un màster en interpretació del 2 vs 1 ofensiu al tercer període, ha resolt amb comoditat entre la mitja distància i l’àrea restringida i ha llançat la xocant quantitat de zero triples. Encara porta les xancletes posades i, tot i això, és la referència de l’equip. Després de Saras.

Ha jugat alguns minuts com a cinc al costat de Rolands Smits durant el segon quart. Ens haurem d’acostumar a aquesta alternativa.

Pierre Oriola (6’5)- Limitat

Ha tingut el problema de les faltes, però a hores d’ara Oriola és el pivot titular del Barça. Juga minuts importants i per moments demostra que pot aportar més que Brandon Davies en aquesta posició. Respon molt bé al plantejament de les continuacions dinàmiques, ha après a moure l’equip amb passades simples i reactives i prop del cèrcol continua sent un perfil lluitador i entregat. Justificadíssima la capitania del de Tàrrega.

SUPLENTS

Thomas Heurtel (6)- Esbojarrat

Heurtel és un dels jugadors que més s’ha de reciclar per connectar amb Saras. Està acostumat a ser el vers lliure de l’equip i a poder sortir-se de la norma amb la pilota a les mans sempre que vol. Ara, com que el Barça ataca amb una nova estructura i amb una nova definició de rols, això ha canviat. Alterna minuts molt convincents amb altres en els quals demostra que la seva naturalesa li demana cometre més errades que les que la proposta de Saras pot acceptar. El contrapunt amb Calathes és excel·lent.

Àlex Abrines (10)- Impecable

Abrines és un dels jugadors que ha notat de manera més immediata la nova cultura blaugrana. Ha passat de ser un jugador resolutiu però encorsetat i limitat a ser un home més de la rotació. Saras l’ha protegit alliberant-lo i retornant-li la seva naturalesa anterior. En defensa manté el que li va inculcar Pesic. Amb esforç, percentatges pròxims al 50% en T3 (els pot assumir) i l’impacte positiu en la dinàmica col·lectiva que ha demostrat des del primer minut, Abrines pot ser un dels jugadors millor ubicats de la piràmide blaugrana. I Kuric i Higgins encara han de sumar-se al festival de la pissarra per a tiradors del tècnic lituà.

Adam Hanga (7’5)- Alliberat

Adam Hanga continua tenint molta pilota. És un jugador que contribueix a ordenar i dinamitzar l’equip. Ha demostrat, però, que se sent molt més còmode amb un altre generador al costat. Saras ho ha entès i li ha donat: minuts amb Heurtel o amb Calathes. És d’hora per jutjar-ho, però si a la seva exuberància física i al desplegament defensiu li sumem un canell que sembla molt més entonat que en temporades pretèrites, tot fa pensar que podríem estar presenciant els primers passos d’una nova evolució sorprenent de l’aler hongarès. Fa molt bona cara. És una peça de sistema digna de les circumstàncies.

Rolands Smits (5)- Valorat

Més enllà de la qualitat dels seus minuts, que estan farcits d’altibaixos més enllà de la solidesa que aporta per defecte, el més rellevant és que Smits és part de la rotació de manera clara. Això amb Pesic no passava.

Brandon Davies (5’75)- Desconcertant

És un cas similar al de Thomas Heurtel. Té una qualitat inqüestionable, però l’exhibeix més als marcs de la pàgina que dins del context. Saras haurà de treballar per cuidar-lo perquè, més enllà del que pugui fer en atac, convé que en defensa entengui i interioritzi els automatismes. És pretemporada, però la resposta del mormó és molt similar a la de la temporada anterior.

Entrenador:

Jasikevicius (7)-Intervencionista

Saras vol crear un equip d’autor, i això demana temps. És un tècnic que planteja bé els partits i que sap llegir-los per modificar el pla sempre que així ho requereixi la situació. Encara ens ha de mostrar molts dels seus trucs, però les primeres maniobres il·lusionen. I té una mà que podria ser perfectament la guanyadora.

Comparteix
Fes clic i comenta

Deixa un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Més a BARÇA

Tradueix »