Connecta amb nosaltres

BARÇA

1×1 Barça vs San Pablo Burgos: el Barça, a la final!

El Barça s’ha imposat per 98 a 84 a un San Pablo Burgos competitiu però desgastat.

Comparteix

1×1 Barça vs San Pablo Burgos: el Barça, a la final!

El Barça s’ha imposat per 98 a 84 a un San Pablo Burgos competitiu però desgastat i ha assolit l’objectiu: ja és a la final de la Lliga Endesa. Gran rendiment d’Heurtel, versió rutinària de Nikola Mirotic i llistó altíssim en defensa. Els catalans podran veure tranquil·lament la segona semifinal, que serà entre Baskonia i València.

TITULARS

Adam Hanga (5’5)- Negat

Avui ha estat el seu dia menys destacat de la fase final. Ha ofert el mateix grau d’intensitat que ofereix sempre en defensa i ha marcat el to inicial dels seus companys, però no ha tingut tanta incidència a mitja pista i s’ha carregat de faltes ràpidament. Per sort per ell i pel Barça, ha irromput un nou protagonista que li ha restat maldecaps a la funció de base: Thomas Heurtel. Continua garantint uns mínims imponents al bloc blaugrana.

Cory Higgins (6’5)- Sacrificat

Cory Higgins ha seguit en la mateixa línia de la temporada. Desconcertant. Amb petites erupcions. Al cap i a la fi, però, no ha perdut allò que més el caracteritza: la fiabilitat. Al primer temps, especialment durant el primer quart, ha estat capaç de lligar Vitor Benite i de fer-se càrrec sempre del jugador amb pilota de l’equip rival. Pesic li demana molta intensitat a la primera línia i concessions mínimes als homes més perillosos, i ell compleix perfectament. Al segon temps, especialment durant l’inici del tercer període, ens ha il·lusionat amb múltiples espurnes del seu bàsquet electritzant. És un dels homes que cohesionen aquest Barça i, encara que li demanem més, ningú hauria de qüestionar que la tasca que fa per al bé d’aquest equip és absolutament fonamental.

Víctor Claver (7’5)- Hàbil

Víctor Claver ha tornat a ser el que ja havíem anunciat que, quan el torneig recuperés l’exigència, tornaria a ser. Ha estat absolutament espectacular fent d’acordió a la defensa del 2vs2 per minimitzar espais (versió totalment 2018/2019) i ha exhibit una precisió admirable a l’hora d’executar. Claver és un dels executors off the ball més infravalorats del panorama europeu perquè, a hores d’ara, és una condició totalment accessòria del seu joc.

L’home de Svetislav Pesic. En atac i en defensa.

Nikola Mirotic (8’5)- Productiu

Nikola Mirotic, flamant MVP de la Lliga Endesa, ha dinamitat el partit sense la necessitat de mostrar, ni tan sols, la seva millor versió. Ha transmès en tot moment la sensació d’estar en un segon pla i/o d’adaptar-se a la inèrcia i al pla de joc blaugrana, però la seva màgia és precisament aquesta: no depèn exclusivament d’haver-se de saltar la norma per produir. Ha anotat dos triples en un obrir i tancar d’ulls al tercer període que han servit per eixamplar definitivament l’avantatge blaugrana. És a un pas de ser l’amo i senyor de la Lliga Endesa 2019/2020.

Ante Tomic (8)- Bàsic

Ante Tomic ha fet, fins ara, una fase final excepcional, valgui la redundància, absolutament excepcional. Avui, contra Burgos, en el context d’unes semifinals més exigents per realisme que per reputació, havia de ser un home important per a la proposta de partit blaugrana. Com havíem vist en anteriors partits, jugadors com Bouroussis o Mike Tobey van fer molt mal a la defensa interior burgalesa. Ell, especialment durant el primer període, ho ha fet perfectament.

Tomic és una assegurança de vida per al bàsquet estatal. És un jugador de tall anacrònic que entén perfectament les circumstàncies i les necessitats d’aquest Barça de bàsquet i que, si el conjunt blaugrana acaba aconseguint sortir victoriós de la fase final, mereixerà el títol com ningú.

SUPLENTS

Thomas Heurtel (10)- Lúcid

Ha estat el millor partit en el que portem de fase final del francès. I ha estat, a més a més, en el millor moment possible. Sense Adam Hanga durant bona part del partit, molt condicionat per les faltes, el francès ha donat un to i una intencionalitat totalment diferents al quadre blaugrana. Ha accelerat el voltatge del joc a mitja pista, ha exercit de remei contra la zona del Burgos i ha alimentat els interiors blaugrana.

Heurtel té una virtut molt valuosa: és una font de joc. És un jugador que flueix amb naturalitat i que, d’alguna manera, ha ajudat a cimentar els fonaments teòrics d’un Barça més alegre. L’any que ve no fallarà.

Kyle Kuric (6’75)- Esmolat

Kyle Kuric ha tornat a fer allò que li agrada: dominar des de l’anotació. Evidentment, la nota és fins a cert punt un concepte metafòric. S’ha retroalimentat amb Heurtel a base de circulació, intencions i espais i ha demostrat que quan l’equip connecta amb ell el Barça és molt millor.

Kuric és un jugador que en fa prou amb intervencions limitades per destarotar rivals i que entén per tirs d’alt percentatge situacions realment difícils. Per a un Barça que encara està en una fase un pèl precària en el joc estacionat, aquestes característiques valen or.

Àlex Abrines (6)- Solidari

Àlex Abrines ha servit per dues coses avui: trencar puntualment la zona 2-3 de Joan Peñarroya (que afinada!) i segellar el rebot defensiu. Ha fet les dues coses i les ha fet molt bé, que és el que li demana Svetislav Pesic. És un jugador molt important.

Pierre Oriola (7)- Luxe

Pierre Oriola és una peça fonamental d’aquest Barça. De fet, és un dels millors suplents -en el concepte més estricte de la paraula- del panorama basqurtbolístic estatal. La seva col·laboració igualant la intensitat rival, assegurant els cèrcols i anotant els llançaments simoles i de poca exigència de què disposa és fonamental per a l’equilibri de l’equip.

Menció a part mereix la seva prestació com a corredor en transició. El millor interior d’Europa fent-ho? Jo dic que sí.

Brandon Davies (7)- Conscient

Ha firmat una de les actuacions més madures i solvents de la temporada (apartant els dos primers mesos). Brandon Davies ha sortit concentrat, endollat i sorprenentment conscient de les circumstàncies. Ha explotat les flaqueses interiors burgaleses i en defensa ha registrat un rendiment molt correcte amb flaixos, ancoratges i ajudes puntuals.

El desplegament d’intensistat de Brandon Davies és un dels millors d’entre els interiors d’Europa. La seva societat amb Thomas Heurtel és molt prometedora pel simple fet que el francès és un habilitador natural, i ho han demostrat amb tot just dues pinzellades. El futur de Brandon Davies, si corrobora la línia dels darrers partits, tornarà a ser il·lusionant. Aquest Barça demana construir-se al seu voltant.

Svetislav Pesic (7)- Realitzat

Se n’ha sortit: el Barça és a la final, cada vegada ignora menys el seu pla i en atac, dins de la complexitat i la rigidesa d’alguns rols, l’equip millora amb la presència de Thomas Heurtel. Però sobretot la primera clàusula: l’equip ja és a la final. Això vol dir que el Barça ha guanyat, que és el que persegueix Pesic. Els resultats l’avalen. L’última prova serà la de dimarts.

Svetislav Pesic

Comparteix
Fes clic i comenta

Deixa un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

PATREON

Més a BARÇA

Tradueix »