Connecta amb nosaltres

BARÇA

1×1 Bilbao vs Barça: el Barça és de semifinals

El Barça ha vençut el Bilbao Basket per 73 a 85 i ja és semifinalista.

Comparteix

1×1 Bilbao vs Barça: el Barça és de semifinals

Bona victòria d’un Barça que, sense Nikola Mirotic ni el ja no vinculat Malcolm Delaney, ens ha recordat molt a la versió de la temporada 2018/2019. La primera part, fangosa i aspra, s’ha saldat amb un mínim avantatge de 33 a 34 i amb una consigna clara: mantenir les rotacions d’excel. Oriola, amb un quasi doble-doble de 23 punts i 9 rebots, ha estat un dels grans triumfadors de la nit. Resultat final: Bilbao Basket 73- Barça 85.

TITULARS

Adam Hanga (8)- Consagrat

Novament, partidàs d’Adam Hanga. Ha sostingut el nivell defensiu tradicional del Barça des de l’arribada de Svetislav Pesic i ha demostrat, per quarta vegada en el que portem de fase final, que ja és capaç d’interioritzar el ritme ofensiu a mitja pista d’un equip de bàsquet. Ha repartit una desena (!!!) d’assistències en tot tipus d’accions i ha creat una barbaritat d’assistències potencials per a triples oberts. Ha destapat el tarro de les essències del base de tota la vida en el moment més inesperat possible. No necessita llançar per aportar. És bàsic per al Barça.

Cory Higgins (6’5)- Correcte

Cory Higgins ha tornat a ser el que, per desgràcia i al mateix temps per sort pel sistema, veiem massa sovint. El Barça d’avui ha posat en pràctica un pla de partit molt similar al de la temporada passada i ell, presumpte -bé, segur que ho és- millor jugador de la plantilla blaugrana, no ha estat capaç d’aportar cap aspecte tangible ofensiu. S’ha limitat a esperar la seva oportunitat per executar sense un especial encert i no s’ha mostrat agressiu ni invasiu en la recerca de situacions de tir. No hem de descartar que s’estigués dosificant per arribar fi a la recta final de la competició, però el partit d’avui ha estat més similar a la tònica global de la seva temporada que el de diumenge. En defensa continua sent absolutament impenetrable.

Víctor Claver (5)- Espès

Ha jugat amb el fre de mà posat i s’ha notat molt. Ha tingut més valor a nivell estrictament posicional que en termes d’activitat. No ha estat tan determinant a l’hora de tancar el rebot, ha prescindit del que darrerament havia fet bé en atac i ha delegat esforços defensius en les situacions que ha pogut fer-ho. És un dels jugadors que necessita autoregular-se ja que, fins ara, ha disputat els minuts importants de cada partit. Ho ha fet bé.

Pierre Oriola (10)- Crescut

Avui li ha tocat fer un pas endavant en atac per l’absència de Nikola Mirotic i l’ha fet perfectament. Ha assumit més tirs que de costum, però ha mantingut la precisió de sempre. Podríem dir que, d’alguna manera, ha fet extensible la seva tasca en minutatge limitat a un panorama molt més extens. Oriola és un home valuós per a aquest Barça perquè sempre compleix amb responsabilitat les poques assignacions que se li encomanen i, a més, capgira dinàmiques negatives. Quan ell fa el clic, l’equip fa el clic.

Ante Tomic (8’5)- Referència

Tomic s’ha trobat amb un Barça molt més similar al que ell liderava fins no fa massa. Ha sabut llegir el ritme pausat i tranquil de l’equip blaugrana, ha detectat les intencions d’un Pierre Oriola molt més actiu al perímetre i ha explotat la seva habilitat per fer mal al pal baix. Els partits del croat, més enllà de ser contraculturals en certes ocasions, són una experiència que de tant en tant val la pena viure i gaudir. És, exactament, el tipus de partit que aquesta temporada ha d’encarregar-se de solventar.

SUPLENTS

Thomas Heurtel (6)- Rodat

Pesic ho sap: necessita que Thomas Heurtel arribi en un estat similar a l’òptim a la fase final de la fase final. Heurtel continua equivocant-se i encara li costa trencar la rigidesa blaugrana, tot i que des del primer moment ha mostrat la naturalitat que el caracteritza. La vintena de minuts que ha acumulat avui, sumada als minuts que també hauria de disputar contra Iberostar Tenerife, li servirà per adquirir ritme de competició de cara als darrers duels. Que Hanga hagi fet el pas endavant a mitja pista li dona marge de maniobra per mantenir-se en un segon pla, encara. Però el francès és qui ha de posar la màgia.

Kyle Kuric (6’5)- Contingut

En un moment d’embús blaugrana per la zona 2-3 de Bilbao, Pesic l’ha fet servir per executar un carretó. Ha anotat el triple. Podríem dir que, aquí, ha acabat l’aportació decisiva de Kyle Kuric al partit. Al cap i a la fi, però, Kuric és això: un especialista. Aquesta feina, la de desencallar, val ben bé 1’5 milions de dòlars a l’any.

Àlex Abrines (5’5)- Estrany

No està mostrant la seva millor versió en aquesta fase final. Li costa arribar a les rotacions defensives, no està sent explosiu en transició i ha perdut cert punt de compromís a l’hora d’assegurar el rebot defensiu. Tot i això, Àlex Abrines té un punt d’oportunisme i de producció que no tenen la majoria. I avui l’ha exhibit. Ha anotat dos triples que, no ho oblidem, són el tipus de jugades que reconforten als canoners.

Brandon Davies (7)- Reconfortat

Brandon Davies necessitava un partit així. Sense arribar a ser plàcid perquè els interiors de Bilbao sí que han plantat cara, l’ex Kaunas ha pres bones decisions i ha fet imperar la seva qualitat. És un jugador essencial per fer front a Real Madrid, Baskonia i València. Brandon Davies, no ho oblidem, ha de ser una pedra angular blaugrana a curt i a mig termini.

Rolands Smits (SC)- Intranscendent

Ha disputat els seus primers minuts a la competició.

Svetislav Pesic (8)- Savi

El partit duu el segell de Svetislav Pesic: molt treball defensiu i caràcter. A més, conscient de la situació i de la càrrega de l’equip, ha fet descansar Mirotic i, sempre amb els homes de confiança, ha solidificat una rotació competitiva i regida per la concentració. De Pesic no n’hem d’esperar grans filigranes ni matisos estranys, però sí que és un dels millors especialistes a l’hora de gestionar els canvis de xip. La victòria d’avui, per maduresa i integritat, es deu en gran mesura al tècnic blaugrana.

Svetislav Pesic

Comparteix
Fes clic i comenta

Deixa un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Més a BARÇA

Tradueix »