Connecta amb nosaltres

BARÇA

1×1 Madrid vs Barça: el Barça tanca l’any amb bon sabor de boca

Victòria del Barça per 82 a 87 per tancar l’any de Lliga Endesa.

Comparteix

1×1 Madrid vs Barça: el Barça tanca l’any amb bon sabor de boca

Victòria del Barça per 82 a 87 per tancar l’any de Lliga Endesa amb bon sabor de boca. Els homes de Jasikevicius han disputat el partit més consistent del darrer mes i han demostrat que tenen el talent i l’ambició per fer coses grans. Amb l’elefant a l’armari sobre el tema Heurtel, sense Brandon Davies i amb alguna baixa sensible que encara no té alternatives definides, però tot i això l’equip català ha aconseguit sumar un triomf fonamental i acabar amb la imbatibilitat blanca. 2021 serà millor. Esperem.

TITULARS

Nick Calathes (6’5)- Polit

Ha minimitzat errades i ha propiciat contexts ideals a aquells qui saben de què va la cosa. Que no és que ell no ho sàpiga. El Madrid havia optat en els clàssics anteriors per permetre que Calathes macerés molt les jugades i així viure molt més tranquil, i Saras ho tenia present, així que ha optat per sistemes d’execució ràpida en els quals la funció del grecoamericà era traslladar la pilota amb la major fluidesa possible als executors del sistema. Ho ha fet molt bé.

Cory Higgins (8)- Reivindicatiu

Com deien Els Amics de les Arts a “Louisiana o els camps de cotó”, quan s’hi hagi de ser hi serà. I aquest és el cas de Cory Higgins, un jugador amb qui cert sector de l’afició del Barça porta temps renyit pel seu rendiment en moments clau. I no es pot dubtar de Higgins, perquè ell és un dels grans guanyadors de la història del bàsquet europeu. Ha anotat una barbaritat de tirs de dos punts que desprenien tranquil·litat i ha exercit de motor defensiu de l’equip en la defensa sobre el generador rival. Aquest Barça el necessita. Aquest i el que jugui bé a bàsquet amb continuïtat, perquè no oblidem que el millor Cory ha arribat en un dels punts més baixos del projecte de Saras.

Àlex Abrines (6’5)- Especialista

Li ha tocat posar-se la granota de mecànic i començar a ajustar sobre els defectes del vehicle blaugrana, especialment després d’un inici de partit molt dubitatiu en la defensa del costat feble agreujat per la lucidesa d’un Tavares que cada dia distribueix millor la pilota. Ho ha fet molt bé. Fa un temps que no anota triples amb la freqüència de l’inici de la temporada, però la defensa del Barça no s’entendria sense ell. Quan no funciona, l’equip s’enfonsa. És el Claver de Jasikevicius, fins a cert punt.

Nikola Mirotic (10)- LÍDER

Fent un balanç transcendència-rendiment, aquest ha estat el millor partit de Nikola Mirotic amb la samarreta del Barça. Ha castigat Garuba a través de la sortida de bloqueigs indirectes al llarg del primer quart i ha tret profit d’absolutament cada contacte a partir de la seva segona entrada al partit. Mirotic és un anotador tridimensional que presenta uns registres insultants d’encert i que avui ha demostrat que no s’amagarà quan la pilota cremi. És la joia de la corona del sistema de Jasikevicius quan les coses no funcionen i és també el primer bot salvavides quan s’encenen llums d’alarma. Els equips són el reflex del seu líder, i el líder a pista del Futbol Club Barcelona és l’aler-pivot hispanomontenegrí. El tap del final l’ha alliberat de molts fantasmes.

Artem Pustovyi (7)- Estimulant

En tots els clàssics acabem trobant protagonistes ocults, i avui aquest era el seu paper. Saras volia fer-lo servir de fals titular/espantaocells, però s’ha mostrat com el recurs d’interior pur més convincent de l’equip. Premi a la insistència. Exhibició d’utilitat.

SUPLENTS

Adam Hanga (7’5)- Versàtil

En dies com avui Hanga és més útil que mai. Ha sabut desplegar un joc líquid i efectiu que l’ha traslladat a un pla de dinamització i execució molt més propi que el de base natural que se li ha assignat últimament. És una peça clau per mantenir el llistó defensiu del Barça i avui, que les coses anaven molt més ràpid que de costum, també ha respost. És molt important.

Kyle Kuric (8)- Dinamita

Kuric és una arma de destrucció massiva. Una de les millors d’Europa, podríem dir. Avui ho ha demostrat en un moment d’embús blaugrana. Ha fet la seva feina i la d’Abrines en atac.

Leandro Bolmaro (6)- Testimonial

Tres bons minuts de defensa sobre Llull.

Rolands Smits (6)- Concret

Ha fet poques coses, i la majoria han estat en tasques de contenció. Igualment, les ha fet bé. Això és el que compta quan ets un jugador de rol.

Sergi Martínez (6)- Retrobat

Contra el Madrid va viure la seva primera gran nit amb la samarreta blaugrana, i avui hi ha tornat. És un actiu de valor a la llibreta de Jasikevicius. En defensa, com a mínim.

Pierre Oriola (6’5)- Capital

Que la jugada del final del partit no ens faci oblidar que Pierre Oriola ha estat clau per tractar de plantar cara als interiors del Madrid a partir de la primera rotació i, sobretot, que és el responsable de la majoria de clics mentals de l’equip. És limitat amb la pilota a les mans i en ocasions té una falta de tacte important, però és fonamental pels resultats del Barça.

Comparteix
Fes clic i comenta

Deixa un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

PATREON

Més a BARÇA

Tradueix »