Connecta amb nosaltres

LLIGA ENDESA

1×1 Manresa-Saragossa: Torna la màgia al Nou Congost

Gran victòria del Manresa al Congost contra el tercer classificat de la Lliga Endesa.

Comparteix

1×1 Manresa-Saragossa: Torna la màgia al Nou Congost

Poques coses pitjors a la vida que encadenar una derrota rere altra, quedant eliminat d’Europa pel camí, i rebre, quan pitjor estàs, al tercer classificat de la lliga. Un Casademont Saragossa que arribava al Nou Congost amb les mateixes victòries que el Reial Madrid. Però són les pitjors situacions les que donen pas a les heroïcitats, i a Manresa estem acostumats als fenòmens paranormals. Equip i afició van tornar a formar un tàndem únic al món, es va deixar en 67 punts al tercer equip que més anota de la lliga, es va descobrir un nou ídol i es va sumar una victòria que torna a situar els playoff en l’horitzó.

Perquè a Manresa, tot és possible.

TITULARS

Aleksandar Cvetkovic (10) Màgic
Actuació antològica del serbi. No es veia una exhibició així d’un base serbi des dels millors dies de Djordjevic. Va dirigir l’equip amb criteri i es va erigir com a far anotador quan l’equip estava més necessitat de punts. Porta el caràcter guanyador als gens i va estar encertadíssim en atac (60% en tirs de camp), exhibint un talent innat per acabar amb 22 punts i 6 assistències per un 30 de valoració. Ferrari es pot quedar tranquil als Estats Units.

Guillem Jou (8’5) Malson
Cada dia més important i més assentat a l’equip, va aprofitar la titularitat per demostrar que és un dels millors defensors exteriors de la lliga. Sense encert de cara a cistella, va deixar fora de joc a Seeley i Ennis i va ajudar en el rebot (6), capturant 3 en atac que demostren que amb treball, sacrifici i energia, qualsevol somni es pot fer realitat.

Pere Tomàs (7) Totterreny
Encara no està al 100% físicament, però amb intel·ligència i coneixement del joc va ajudar l’equip en els 15 minuts que va estar a pista, tant en la posició de 3 com en la de 4. Encara ha de recuperar la punteria (1/5 en triples), però va recordar al millor Tomàs amb la seva feina en el rebot (7).

Juan Pablo Vaulet (6) Desafinat
Té un problema greu amb el tir que limita els seus minuts a pista i la seva aportació ofensiva (1/9 en tirs de camp), però ho va tornar a compensar lluitant  cada pilota com si fos l’última i imprimint intensitat en totes les seves acciones. Amb ell a pista l’equip mai es rendeix.

David Kravish (10) Dominant
Tenia una prova de foc davant d’un dels millors defensors interiors de la història de l’ACB, però va tornar a demostrar que té una intel·ligència única per entendre el joc. I el millor llançament de 4-5 metres d’Europa. Va dominar el primer quart des del rebot ofensiu (4) per després trencar el partit castigant al rival a cop de canell, per acabar amb 20 punts amb una sèrie de 10/14 llançaments. Diuen que Hlinasson li va demanar un autògraf al final del partit.

BANQUETA

Dani Pérez (9’5) Alegre
Un malson pels aragonesos. I és que, si al Pérez que estem acostumats, meravellós en la direcció de joc (7 assistències), hi afegim l’encert, és converteix en un jugador total. Va jugar minuts de 2 compartint pista amb Cvetkovic i va saber imposar el ritme que tocava en cada moment. I a sobre, va castigar els espais que li deixaven amb 3 triples (i amb un 43% d’encert).

Eulis Báez (7’5) Pura vida.
La seva presència a pista té un efecte màgic que aporta tranquil·litat als seus companys i millora la fluïdesa del joc ofensiu de l’equip. Veient l’encert de Cvetkovic i Báez va reduir el seu nombre de tirs i es va dedicar a repartir joc (4 assistències), i es va tornar a mostrar solvent en defensa.

Luka Mitrovic (8) Addictiu
Com les bones drogues, es gaudeix en dosis petites. Físicament no està per jugar molts minuts, però quan està a pista i el veus volar de cantó a cantó conduïnt un contraatac, sembla que tingui 20 anys. Va estar especialment incisiu en atac, buscant la cistella amb insistència i sumant en totes les accions. Va ser el quart més valorat de l’equip.

Delvidas Dulkys (6′5) Cola
De la que s’esnifa, no de la que es beu. El lituà continua transitant per un període de poc encert en el tir (1/5 en triples) però va tornar a aparèixer en moments claus: va anotar el primer triple de l’equip, que no va arribar fins al segon quart; i va trencar la resistència mental del rival en acabar un gran contraatac dirigit per Pérez. La seva presència augmenta les prestacions defensives de l’equip.

Luke Nelson (sc)

William Magarity (sc)
8 segons a pista. Algú pot pensar, amb raó, que són massa.

Comparteix
Fes clic i comenta

Deixa un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

PATREON

Més a LLIGA ENDESA

Tradueix »