Connecta amb nosaltres

LLIGA ENDESA

1×1 Penya vs Baskonia: la Penya se’n va amb dignitat

Victòria per 76 a 74 de la Penya contra Baskonia.

Comparteix

1×1 Penya vs Baskonia: la Penya se’n va amb dignitat

Sense Neno Dimitrjevic ni Alen Omic, que ja ha disputat el darrer partit amb la samarreta verd-i-negra, el Joventut ha competit de tu a tu amb un Kirolbet Baskonia a mig gas que, sabedor de l’exigència de les semifinals, ha reservat els homes importants. Carles Duran pot estar satisfet amb els cinc partits del seu equip: ha donat minuts als jugadors joves, ha aconseguit unir el bloc i ha demostrat que la font de la Penya continua brollant talent. Per tant, la Penya no se’n va amb les mans buides de La Fonteta. Victòria per 76 a 74.

TITULARS

Arturs Zagars (7)- Valent

Avui, sense Dimitrjevic i amb el deure de ser el director d’orquestra de l’equip, el letó ha tornat a ser el que ha estat durant gran part de la seva trajectòria formativa. Ha acabat amb poca valoració, però l’inici de partit que ha protagonitzat i la continuïtat en la presa de decisions que ha demostrat durant el partit han estat aspectes realment esperançadors. És part del futur de la Penya i ho té molt clar.

Albert Ventura (7)- Capità

Albert Ventura, un dels homes habituals del dia a dia de la Penya, no és un home acostumat a jugar partits intranscendents. Conscient de la valentia i de la necessitat de predicar amb l’exemple, però, ha fet un esforç per mostrar la seva millor versió. La recompensa individual ha estat la millor que es podia imaginar: minuts de màgia ofensiva. És un treballador nat i un dels grans valors de la plantilla a nivell emocional.

Xabi López-Arostegui (8)- Il·lusionant

Ha consumat el pas endavant ofensiu durant aquestes setmanes a València i ha deixat clar que el projecte de Joventut, si segueix els seus passos, estarà en molt bones mans. Encara gràcies que va renovar a llarg termini.

Connor Morgan (5)- Desencertat

Ha estat el seu pitjor partit de la fase final. Dit això, l’any que ve serà peça clau per delimitar les aspiracions de l’equip. Creixerà moltíssim.

Oliver Stevic (6)- Teloner

Ha fet un pas al costat per permetre’ns gaudir de l’exhibició de Kerem Kanter. Fa equip i coneix l’exigència de la professionalitat.

SUPLENTS

Klemen Prepelic (6)- Secundari

En el seu darrer partit amb el Joventut, contra un rival llaminer i en unes circumstàncies que requerien orgull, no sabíem quina versió de Prepelic veuríem. Tan bon punt ha començat el partit hem comprovat que Carles Duran, en la línia de la fase final, l’ha reservat per a la segona unitat. Ens hem trobat amb un Prepelic realment sorprenent: només ha llançat 8 vegades a cistella.

El seu cas és una pena: el jugador amb més talent que ha passat per Badalona en molts anys marxarà amb un record esbiaixat per culpa del seu caràcter incendiari. Però és molt bo. Molt.

Pep Busquets (7’5)- Recompensat

Teòricament no entra als plans de la Penya per la temporada vinent, però si hi ha una manera de fer canviar d’idea la direcció esportiva és amb esforç i treball. Això ho saben molt bé tan ell com els del seu entorn. El que ha fet avui, igual que el que ha fet al llarg del torneig sempre que n’ha tingut l’oportunitat, és admirable. Farà carrera al món del bàsquet seguint els temps que es marqui ell mateix.

Arnau Parrado (6’5)- Treballador

Amb el pas dels partits i les probabilitats de classificació de la Penya ha anat perdent protagonisme de manera progressiva, però avui ha tornat a tenir la possibilitat de jugar minuts de qualitat i ha mostrat atreviment i valentia. Ha fet una tasca fosca realment valuosa per a entendre el marcador d’avui.

Joel Parra (6)- Premiat

Igual que Parrado, Joel Parra ha anat perdent pes específic a la rotació amb el pas dels partits. Avui ha llançat 8 vegades a cistella, ha disposat de la confiança total del tècnic i ha format part de la rotació que ha aconseguit els primers avantatges seriosos badalonins. Serà important.

Kerem Kanter (8)- Alliberat

Bon partit de Kanter. Si fóssim cruels podríem dir que ha estat l’únic bon partit de la temporada del turc, de fet. Ha anotat al voltant d’una vintena de punts, s’ha mostrat més involucrat que de costum en les tasques defensives i ha transmès menys apatia que en la resta de partits. No seguirà a Badalona, però com a mínim ha deixat un bon sabor de boca en el seu darrer servei.

Carles Duran (10)- Didàctic

Se’n va amb dues victòries i una bona colla de joves prometedors de València. Ha fet una gestió exemplar dels recursos que tenia entre mans i ha passat de ser la presumpta ventafocs a ser l’autèntica revelació del torneig. La Penya té els recursos que té, però la identitat i la predisposició són inesgotables.

“Arturs, escolta a l’Albert”. Aquesta frase, pronunciada pel mateix entrenador en un temps mort, el defineix perfectament.

Carles Duran

Comparteix
Fes clic i comenta

Deixa un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Més a LLIGA ENDESA

Tradueix »