Connecta amb nosaltres
Penya

EUROLLIGA

1×1 Penya vs Mònaco: la Penya acaricia la classificació

La Penya és el líder indiscutible del seu grup d’EuroCup.

Comparteix

1×1 Penya vs Mònaco: la Penya acaricia la classificació

Victòria clau de la Penya en el duel d’invictes en el seu grup d’Eurocup. Els homes de Carles Duran han tornat a mostrar la imatge de solidesa que darrerament són incapaços d’exhibir en Lliga Endesa i han recordat al món que el bàsquet són dinàmiques i quem quan recuperin la constància, tornaran a ser un dels rivals a batre de l’Eurocup. Neno Dimitrjevic ha estat el líder de l’equip, que a més ha deixat alguns dels trams defensius més coherents de 2021 en els moments que les coses no sortirn. 79-72, 3-0 i la classificació matenàtica en el punt de mira.

TITULARS

Ferran Bassas (7)- constant

En la dinàmica de la parella Bassas-Neno és ell qui ha d’assumir menys riscos i garantir que la resta de l’equip funciona, i això és el que ha fet avui. Ha estat molt fi en la dinamització col·lectiva, ha donat un ritme important al sistema en els trams de més lucidesa i ha corroborat que la seva temprança serà clau per qualsevol objectiu que es pretengui assolir. És un dels termòmetres de l’estat del conjunt badaloní, i avui ha marcat una bona temperatura.

Xabi López-Arostegui (8)- decisiu

Ja no és només que XLA sigui un defensor home a home fantàstic ni que com a executor vagi en camí de ser una garantia, és que també comença a generar coses pels companys amb la pilota a les mans. Un dels motius pels quals la Penya necessita consolidar-se en la consecució dels seus objectius és perquè, tot i que té lligam amb el club a mig termini i s’hi sent molt a gust, convèncer jugadors com ell de que el projecte va endavant és fonamental per fer pròxims passos. Nits com la d’avui, així com tantes d’altres dels darrers mesos, en són una prova fefaent.

Joel Parra (6)- Enforcer

Carles Duran l’ha fet servir per garantir que l’equip sortia amb el punt de rauxa i intensitat suficient, i tot i que el primer quart ha estat un dels moments més plans de l’equip, Joel Parra ha donat tot el que tenia. Aquest és el camí dels joves. 18 minuts en un escenari d’exigència per demostrar que no només està integradíssim a la rotació del primer equip sinó que ja hi té un paper i, per descomptat, el seu paper és de valor competitiu. Hi ha jugador, ja ho sabíem. El seu inici de quart quart ha estat exactament el que volia d’ell Carles Duran.

Connor Morgan (6’5)- lluitador

Mònaco té un equip vivaç farcit de jugadors que ataquen bé el rebot des de fora, així que a Morgan li ha tocat estar més atent que de costum a conceptes de box out i posicionament per garantir que la Penya no concedia segones oportunitats excessives a l’equip monegasc. Se n’ha sortit pagant el peatge del desgast que li ha impedit tenir una producció consistent a l’altre cèrcol, però la seva tasca ha estat fonamental pel benestar del plantejament del tècnic.

Ante Tomic (6’5)- decent

El joc no ha passat per ell com és habitual, però Tomic ha estat capaç igualment de crear-se opcions de llançament i ha demostrat que, segurament, era el jugador d’entre els dos equips que més en sabia de bàsquet dels que formaven part del partit. La Penya necessitarà més d’ell en els partits que se li encallin, però ja sabem que històricament ha respost en moments difícils -amb més o menys encert, però ha procurat respondre- i que, per part seva, marca més sostre que limitacions. Nit rutinària de Tomic, sense estridències ni punts excessivament baixos.

SUPLENTS

Neno Dimitrjevic (9)- alliberat

Carles Duran ha escurçat la rotació per fer front al moment d’exigència i ha donat a Neno uns galons que, com ja sabem, quan està centrat assumeix gustosament. Ha interpretat a la perfecció el rol de sisè home i s’ha convertit en un estilet ofensiu que, quan entra en estat de flux, pocs poden frenar. Si la Penya aconsegueix que les fases d’estabilitat anotadora de Dimitrjevic durin més, sumarà una peça de molt valor al trencaclosques col·lectiu. Una peça que, en molts moments, et planteges si pertany a la caixa del puzzle que pretens acabar.

Pau Ribas (6’5)- esporàdic

Carles Duran l’ha emprat en moments molt concrets i ha aconseguit el seu propòsit: que fos incident en atac. 5 punts i 4 assistències en 9 minuts. 15 punts generats sense estar, encara, integrat al ritme de competició. La temporada es va planificar comptant que ell estaria sa la major part del temps.

Arturs Zagars- SQ

Un minut a la pista.

Vladimir Brodziansky (7)- resolutiu

La cara B de Morgan. Com en tantes d’altres ocasions, ha anotat els triples de què ha disposat i ha complert en defensa. Ha tingut moments sòlids com a combo anotador de Tomic, particularment fins posar-se 45-40, i ha demostrat que és una via més que adequada per desencallar partits en EuroCup. Sempre suma.

Simon Birgander (6’5)- sòlid

Molt bon paper del relleu de Tomic. Ha anotat 5 punts consecutius quan la Penya no fluïa i s’ha mostrat físicament superior al cèrcol ofensiu a la resta de jugadors rivals. Els seus problemes neixen de la lateralitat, i és una cosa a la qual s’haurà de fer front de cara al pròxim nivell de la seva carrera, però continua sent d’una enorme productivitat.

Comparteix
Fes clic i comenta

Deixa un comentari

Tu Adreça correu electrònic no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

BOTIGA
PATREON

Més a EUROLLIGA

Tradueix »