Connecta amb nosaltres

EUROLLIGA

1×1 Penya vs Virtus: la Penya cau eliminada de l’Eurocup

La Penya cau eliminada de l’Eurocup a mans de la Virtus Bologna.

Comparteix

1×1 Penya vs Virtus: la Penya cau eliminada de l’Eurocup

La Penya ha demostrat, en un dia fonamental pel futur immediat de la temporada, que la clau en l’esport és perseverar. Si haguéssim de personificar, segurament, la portada seria per a Ferran Bassas. Djordjevic i els seus ho tenien tot per segellar l’eliminació dels verd-i-negres de l’Eurocup a mans de la totpoderosa Virtus Bologna, clara favorita per alçar el trofeu i pertànyer a l’Eurolliga 2021/2022. I així ha estat finalment, així ho evidencia el el 78-84, però no sense abans viure l’enèsima demostració de que el bàsquet és imprevisible.  Per coses que costa explicar, tals com la màgia d’un sol home, l’eliminatòria ha estat a punt de canviar de signe de la manera més inesperada possible, però no ha estat així. La Penya té molta vida.

Del partit, així com de la sèrie, en podem treure diverses conclusions: que la Virtus és superior per pressupost i rendiment esportiu, que Milos Teodosic és un fora de sèrie i que la Penya pot fer coses grans sempre i quan no desconnecti. El partit a Itàlia va ser de notable alt, només va faltar una rúbrica a l’alçada de l’esforç, i el d’avui ha estat una autèntica muntanya russa exemplificada a la perfecció en la ratxa que ha portat l’equip del -20 (o més) al 72-71 de la part final del quart període. El que ha passat a partir d’aquí és el que sol passar quan jugues contra Teodosic. La Penya, quan defensa, és més equip.

TITULARS

Ferran Bassas (9)- Apoteòsic

La segona part de Ferran Bassas ha estat un escàndol. Una de les majors exhibicions d’Europa en el pla de competicions no domèstiques. És de la Penya i se li nota moltíssim. Li han xiulat una tècnica fruit de la frustració i, a partir d’aquest moment, ha revertit absolutament la dinàmica del partit. És molt difícil lluitar contra jugadors que entren en fase de flux, i avui ho hem viscut veient el festival de Ferran Bassas.

Pau Ribas (4)- Insípid

La seva sèrie és preocupant. Pau Ribas va ser fitxat per tenir una incidència elevadíssima en els moments de major exigència competitiva de l’equip, i la realitat és que ha estat poc precís en atac i que la Virtus ha buscat atacar-lo des del bot amb molta freqüència. Entre problemes físics i actuacions com la d’aquesta sèrie, la seva temporada és difícil de jutjar. La seva millor versió és molt necessària.

Xabi López-Arostegui (5’5)- Lesionat

Estava sent molt controlat pels italians, sabedors de la seva transcendència ofensiva. Estem pendents de l’abast de la seva lesió.

Vladimir Brodziansky (5’5)- Discret

Pocs tirs oberts i força presència defensiva. No ha estat el seu millor dia.

Ante Tomic (5’5)- Efervescent

La Penya, conscient que la seva participació és clau per atacar la defensa de la Virtus, l’ha buscat amb insistència en els primers minuts. Ha anotat 7 punts ràpid, però a partir de llavors Djordjevic ha posat pressió sobre ell als dos costats de la pista i n’ha condicionat la participació al partit.

SUPLENTS

Neno Dimitrjevic (5)- Erràtic

No ha estat capaç d’aportar dosis de genialitat de manera consistent i s’ha fet mal al genoll. Haurem d’estar atents, també, a l’abast de les seves molèsties.

Shawn Dawson (6’5)- Esperançador

Ha format part del quintet que ha canviat el signe del partit en favor dels verd-i-negres, i això ja és molt venint d’on venim pel que fa a ell. Ha fallat una cistella sol imperdonable, però el seu rendiment defensiu ha estat notori.

Albert Ventura (6’5)- Coratjós

Ha anotat un triple clau, ha esperonat companys i ha fet tot el possible per restaurar a un estat acceptable la dinàmica de l’equip en un moment difícil. Ell ha respost quan tocava. Simplement, no n’hi ha hagut prou.

Conor Morgan (4)- Despistat

Ha estat un dels jugadors més assenyalats -fins i tot per companys com Albert Ventura- en el pitjor moment defensiu del Joventut de Badalona. Intranscendent en atac.

Joel Parra (6’5)- Sentimental

Ha començat la reacció de la Penya juntament amb Bassas i ha augmentat el grau d’intensitat defensiva de l’equip. És molt jove, però la seva resposta en un moment complicat ha estat extraordinària. El seu triple en mig de l’erupció de Ferran Bassas ha donat raons per creure als verd-i-negres.

Simon Birgander (7’5)- Productiu

Ha pres el protagonisme que ha deixat vacant Ante Tomic i ha respost de manera extraordinària, dominant els dos cèrcols i mostrant la seva projecció. Clau pel control del rebot defensiu dels badalonins a la segona part.

Comparteix
Fes clic i comenta

Deixa un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

PATREON

Més a EUROLLIGA

Tradueix »