Connecta amb nosaltres

HISTÒRIA NBA

50 punts per començar

Només hi ha 5 jugadors que hagin començat la temporada amb 50 punts.

Comparteix

50 punts per començar

Començar la temporada amb un registre de 50 punts en el primer partit és una gran fita que està a l’abast de molt pocs. Kyrie Irving ha aconseguit aquest rècord, que fins a dia d’avui només l’havien aconseguit 4 jugadors: Wilt Chamberlain, Michael Jordan, Elgin Baylor i Anthony Davis. Dos d’aquests jugadors ho van aconseguir fa molt temps, el primer en fer una bestiesa així va ser Elgin Baylor l’any 1959 anotant 52 punts en el partit inaugural i només 3 anys després Wilt Chamberlain superaria la marca del jugador dels Lakers, on van coincidir a finals de la dècada dels 60 ambdós jugadors. Tots els protagonistes d’aquesta llista menys Anthony Davis tenen en comú que van irrompre a la lliga guanyant el Rookie de l’any, tres llegendes i dos jugadors destinats a ser-ho que sí coincideixen en ser jugadors All-Star.

5- Kyrie Irving – 50 punts

24 d’octubre de 2019
El flamant nou base dels Nets va fer un debut espectacular davant el seu nou públic, però l’equip no el va acompanyar lo suficient en la derrota contra els Minnesota Timberwolves. No li van servir per aconseguir la victòria però sí per colar-se a la llista dels 5 jugadors que han fet 50 punts o més en un partit inaugural i deixar palès que encara és un dels millors bases de l’NBA. Irving s’ha quedat a 7 punts del seu carrer high demostrant que, mentre no jugui Kevin Durant, haurà de tirar del carro de Brooklyn.

4- Anthony Davis – 50 punts

26 d’octubre de 2016
Un dels inicis més dominants de la història que també va acabar amb derrota va ser el de fa 3 temporades on Anthony Davis no només va fer 50 punts sinó que va acabar amb 15 rebots, 5 assistències, 5 recuperacios i 4 taps, impressionant estadística per acabar perdent davant dels Denver Nuggets a domicili. La cella ha estat dominador sota els cèrcols des que va arribar a la lliga i aquesta va ser una gran demostració del que encara ha d’arribar.

3- Elgin Baylor – 52 punts

18 d’octubre del 1959
Baylor és dels millors anotadors de la història d’aquest esport sent la llegenda sense anell amb més participacions a les finals sense èxit. Elgin Baylor lluïa la samarreta dels Lakers però un i un altre cop es va topar amb els Celtics a les finals. El partit dels 52 punts per començar la temporada, que també va acabar amb derrota com Irving i Davis, era el primer partit de la seva segona temporada després d’haver-se endut el Rookie de l’any. Baylor té dues temporades a les seves esquenes amb més de 34 punts per partit.

2- Michael Jordan – 50 punts i 54 punts

1 de novembre del 1986
La tercera temporada de Jordan a la lliga arribava després d’una lesió al peu que el va tenir gairebé tot l’any aturat (només va disputar 18 partits) i MJ va tornar amb totes les forces del món, com si es tractés d’una venjança per no haver pogut jugar la temporada anterior. El Madison Square Garden va ser l’escenari on va deixar clar que estava disposat a dominar la l’NBA després d’aquell partidàs. Jordan va fer d’aquella temporada la més anotadora de la seva història amb 37,1 punts per partit.

3 de novembre del 1989
Tres temporades després del partit dels 50 punts per començar, els Cleveland Cavaliers van ser la seva primera víctima d’aquella temporada on, dies després, els mateixos Cavs rebrien 60 punts del propi Jordan. En aquest partit inaugural a més dels 54 punts, Jordan va agafar 14 rebots i va repartir 6 assistències en la victòria a la pròrroga per 124-119.

1- Wilt Chamberlain – 56 punts

23 d’octubre del 1962
Wilt va començar la seva tercera temporada a la lliga amb 50 punts i va mantenir la mitja tota la temporada amb l’esgarrifant dada de 50,4 punts i 25,7 rebots. Chamberlain és el center més dominant de la història i el sostre de molts rècords de l’NBA com el millor debut a la lliga. Va acabar la seva carrera amb 118 partits de més de 50 punts, inclòs el mític partit dels 100 punts que mai ningú podrà assolir.

 

Comparteix
Fes clic i comenta

Deixa un comentari

Tu Adreça correu electrònic no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

BOTIGA
PATREON

Més a HISTÒRIA NBA

Tradueix »