Connecta amb nosaltres

NBA

Adéu a Campazzo… i hola a Kemba Walker?

Els resultats negatius dels texans, la causa d’aquest canvi lògic però, segurament, insuficient.

Comparteix

Adéu a Campazzo… i hola a Kemba Walker?

Els Dallas Mavericks estan dins una situació molt preocupant. Onzens a l’Oest amb 9 victòries i 10 derrotes i amb una ratxa de quatre partits perduts consecutius. L’equip de Jason Kidd no troba el seu ritme, amb un Luka Doncic massa sol i exposat; l’eslovè necessita més ajuda i, per això, volen apostar per Kemba Walker; deixant marxar a Facundo Campazzo a canvi.

El base argentí no ha gaudit de la confiança de Jason Kidd i, necessitats d’un canvi, era el principal candidat a sortir de l’equip. A més a més, a Walker li precedeix una bona trajectòria, malgrat no ser el mateix jugador que va arribar a ser all-star.

Què aportarà Walker als Mavs?

Kemba Walker no podrà ocupar el rol sencer de Jalen Brunson, doncs la seva defensa el fa poc compatible amb Luka Doncic; però si pot ser el base de la segona unitat, sent un generador amb llibertat i protegit per atres jugadors més defensius. Ara mateix, sense Doncic, els Mavs pateixen d’un joc massa pla, amb Dinwiddie o Hardaway Jr. pastant la pilota sense integrar molt la resta dels jugadors.

Parlant de Walker, la sensació d’ex-jugador no té molts arguments. Físicament sempre ha patit lesions; però els seus dos anys a Boston no són pas dolents; i el seu pas pels Knicks no va ser tan dolent com va donar a entendre Tom Thibodeau deixant-li fora de l’equip.

Amb un rol molt més adaptat al Kemba Walker actual de 32 anys, el base all-star encara té el talent per aportar alguna cosa que els Dallas Mavericks no en tenen actualment. No podem esperar un titular de 35 minuts, però sí un exterior amb 15 o 20 minuts com home important de la segona unitat; un rol més important del que tenia Campazzo i, per tant, una millora per la plantilla.

Facundo Campazzo, sense confiança

Campazzo marxa dels Mavericks igual que va arribar: sent intranscendent. L’argentí no tenia la confiança de Jason Kidd i no ha tingut els minuts a pista necessari per intentar canviar l’opinió del seu entrenador.

8 partits jugats amb la samarreta dels Mavs i només en dos d’ells va gaudir de més de 5 minuts en pista; el pas de Facundo Campazzo per Dallas ha estat testimonial i té tot el sentit del món apostar per un jugador com Kemba Walker, sobre tot si arriba amb l’aprovació de Kidd i la seva predisposició a donar-li més protagonisme.

Fa la sensació que l’argentí va arribar a Texas a última hora més per la unió entre Campazzo i Doncic que per ser una elecció de l’entrenador; provocant ara mateix dos problemes: el primer, el mes i mig perdut amb un jugador a l’equip que l’entrenador no vol i, segon, la marxa d’un altre amic de la teva estrella i les possibles  conseqüències que pot tenir al futur.

Campazzo: NBA o Europa?

El futur de Facundo Campazzo no està gens clar. A les properes 48 hores pot ser reclamat per qualsevol equip de l’NBA i, si no és així, serà agent lliure per decidir el seu destí… entre els interessats. A l’estiu, l’argentí volia seguir a l’NBA sí o sí; però el poc interès que va rebre i aquesta última experiència li pot animar a tornar a Europa.

Campazzó va intentar fer-se un lloc a la millor lliga del món en el moment adequat per la seva carrera; amb tot fet al Vell Continent, però la diferència física ha estat un problema evident i el seu joc no s’ha adaptat a l’NBA; un problema que han tingut molts jugadors abans i els tindran uns altres al futur, sense ser considerat un fracàs el fet de intentar-ho.

Amb tot això, és molt probable que torni a Europa, amb el Real Madrid sempre a l’ombra però sense descartar qualsevol dels grans equips a l’Eurolliga, on té un gran cartell i serà un reforç de luxe per qualsevol conjunt.


És Kemba Walker el salvador dels Mavs? No ho sembla. És una opció que els hi dona més del que tenien? Veient el protagonisme de Campazzo, no hi ha dubte. Els Dallas Mavericks estan pagant un estiu dolent i un Oest sorprenentment competitiu, empitjorant la plantilla a un moment on Luka Doncic es pot començar a cansar de tirar del carro sense opcions de guanyar l’anell; volent un canvi d’aires que acabarà amb les opcions dels Mavs de ser competitiu al curt i al mig termini.

Comparteix
Fes clic i comenta

Deixa un comentari

Tu Adreça correu electrònic no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Més a NBA

Tradueix »