Connecta amb nosaltres
Ainhoa López

BÀSQUET FEMENÍ

Ainhoa López seguirà de blaugrana

El Barça ha anunciat la renovació d’Ainhoa López per la pròxima temporada.

Comparteix

Ainhoa López seguirà de blaugrana

El Barça ha decidit renovar a Ainhoa López una temporada més després que la setmana passada oficialitzés la recuperació del càncer que li van detectar el febrer.

Ainhoa López

Font: Sara Gordon

De moment, vuit de les dotze jugadores que van assolir l’ascens a la Liga Endesa seguiran al Juan Carlos Navarro. La darrera renovació que s’ha anunciat és la d’Ainhoa López. La base catalana va ser la capitana de l’equip i ha estat un exemple a seguir tant dins com fora de la pista.

Cal recordar que, Ainhoa López el passat mes de febrer va anunciar que patia un limfoma d’Hodking del que es va recuperar fa menys de dues setmanes, de forma oficial. En aquest període de temps ha estat apartada de les pistes per afrontar tot el procés per superar aquesta malaltia. El més normal era esperar la seva renovació amb el conjunt blaugrana tot i que la incògnita sobre el seu futur estava present en veure que el club no l’havia anunciat amb les altres set jugadores que vestiran de blau-i-vermell el pròxim curs.

Noms com els d’Anna Cruz o Nadia Colhado s’han estat relacionant amb el Barça en les últimes setmanes. A priori, serien moviments ideals per aportar un toc de veterania al vestidor amb peces que han jugat Eurolliga i torneigs amb les seves seleccions. Juntament amb Ainhoa López, Marta Canella, Itziar Llobet, Júlia Rueda, Kristina Rakovic, Carolina Guerrero, Deva Bermejo i Lucía Navarro són les que han firmat la renovació pel projecte 22/23 a Liga Endesa.

La capitana no es mou de casa

Ainhoa López és de les poques jugadores de les renovades que, a la seva trajectòria, pot dir que ha jugat a la Liga Endesa. Amb només vint-i-cinc anys, va participar en la consecució de la segona lliga de l’Spar Girona en el curs 18/19 i, posteriorment, va passar pel Zamarat i l’Ensino Lugo.

La base de Barcelona destaca per ser una jugadora amb un alt coneixement del joc. La seva experiència en escenaris més exigents, en tots els sentits, com pot ser jugar EuroCup o una Copa de la Reina, l’ha portat a manejar el joc al seu gust. Amb el Barça, aquesta temporada, abans de la detecció del càncer, estava registrant guarismes d’11,8 punts, 4,8 rebots i 48% en tirs de dos.

Ainhoa López s’ha consolidat com a una de les millors jugadores de la LF Challenge a base del control del joc i la seva capacitat de decisió en mirar cistella. Ha estat capaç de crear-se situacions de tir còmodes per ella aprofitant l’alçada i el seu bon canell des de la mitja distància. A més, la capitana del Barça és una jugadora que t’aporta en múltiples facetes. No té cap mena de problema per baixar al fang per tal de continuar sent una peça útil per l’equip.

Un dels petits aspectes que ha de millorar del seu joc per assolir el següent nivell rau en ser més decisiva en l’última passada. Una jugadora amb tal grau d’importància per l’equip, ha de tenir un índex més alt d’assistències per partit que les 1,8 que ha fet de mitja a la LF Challenge. Té bona visió de joc i sap fer jugar a les seves companyes, però per ella s’han de trobar més vies de potenciar totes les seves virtuts per fer millor a les seves companyes.

Comparteix
Fes clic i comenta

Deixa un comentari

Tu Adreça correu electrònic no será publicada.

BOTIGA
PATREON

Més a BÀSQUET FEMENÍ

Tradueix »