Connecta amb nosaltres
Barça

BÀSQUET FEMENÍ

Anàlisi Copa de la Reina: Barça CBS

Parlem de la plantilla del Barça CBS.

Comparteix

Anàlisi Copa de la Reina: Barça CBS

Jugadora estrella: Marta Canella

A l’any del debut del club a la Liga Endesa, el far del Barça està sent una jugadora que està provant la lliga, per primera vegada. Les dues parts, agafades de la mà, estan construint les primeres passes d’un projecte ambiciós a l’elit del bàsquet nacional. El rendiment que ha donat Marta Canella, fins el dia d’avui, amb el conjunt blaugrana és digne d’admirar. Ha mostrat un grau de maduresa dins la competició que l’ha col·locat entre les millors directores de joc de la lliga.

Sobre la jugadora gallega, cal destacar un fet que no és molt usual en les exteriors i que ofereix una via d’anotació eficient per la constància que ha anat tenint en treballar aquestes situacions. I és que, Canella, té certs detalls tècnics al pal baix d’esquena cistella que donen una opció més a l’ofensiva d’Isaac Fernández tant en finalitzar com a una forma de generar joc des del pal baix. A part d’això, també és molt eficient en situacions a peus quiets o atacant en transició.

Barça

Font: David Subirana

Anàlisi de l’equip

El joc que porta exhibint al llarg de la temporada el Barça està sent una de les grans notícies positives de la lliga. Més enllà que, aquest joc, els ha portat a adquirir grans resultats, les sensacions que ha deixat al Barça són sensacionals. Cert és que darrerament no estan mostrant el mateix nivell de solidesa que a les primeres jornades, sobretot al Juan Carlos Navarro, però no han baixat de la zona noble de la classificació en cap moment de la temporada.

Per entendre aquest èxit del Barça és impossible no fer menció a un dels backcourts més talentosos de la lliga pel que fa a visió de joc. I és que Anna Cruz i Marta Canella s’han apoderat de la bona dinàmica culer per valorar-se com a unes de les jugadores nacionals més en forma de la competició. A més, completant el perímetre titular, Jolene Anderson ofereix un rol purament finalitzador que va com a anell al dit per tal que totes tres es puguin dedicar a fer el que més destaquen. Les nacionals, a generar joc i, l’americana, a culminar les posicions aprofitant el seu canell d’or més enllà de la línia de triple. Dedicant part del text al joc interior, Isaac Fernández ha trobat dues aler pivots semblants, però ultra competitives i versàtils que han permès poder conviure amb Ruth Davis, el pilar de l’equip sota cistella, i amb una Viktoria Mircheva que és un altre prototip de generadora que genera espais dins la zona a causa del seu rang de tir i el seu joc de cara a cistella.

Les vies d’anotació més freqüents dins el sistema de joc d’Isaac Fernández són en situacions de peus quiets amb un 22,8% amb 0,8 punts anotats per possessió i amb l’exterior finalitzant l’atac en dos contra dos amb una interior com a bloquejadora amb un 12,3% d’usabilitat i un 0,75 pel que fa a punts anotats a través d’aquesta situació de joc. Al final, acaben sent dues dades que corroboren el que hem anat parlant en línies anteriors. Entre Jolene Anderson, les aler pivots, Canella Mircheva, principalment, l’equip gaudeix de jugadores amb certa amenaça exterior que ha servit per poder trobar més espais dins la zona si es dona el cas que no hi ha opció de tir exterior i es pot posar la pilota a les mans de Davis al pal baix.

La recent arribada d’Ariadna Pujol per substituir la baixa per maternitat d’Itziar Llobet serveix per aportar un perfil diferent dins la plantilla amb certa veterania al bàsquet de màxima exigència nacional. Quan parlem de la de Mataró, hem de ser conscients que ho fem partint de la base que és un perfil totalment defensiu amb certes limitacions ofensives, però que la converteixen en una jugadora molt vàlida pel seu sacrifici i la seva versatilitat tant com per defensar jugadores més grans com més petites i, en tasques ofensives, ser un punyal en situacions de fora cap a dins aprofitant la seva gambada.

Aspiracions:

Les aspiracions del Barça en aquesta Copa de la Reina no han de ser molt elevades. Per l’entitat ja és tot un èxit haver aconseguit aquesta fita al primer any d’estar a la Liga Endesa i la seva primera participació en un torneig tan exigent i intents els servirà més com a un aprenentatge que no pas per qualssevol altra casa. Davant seu tindran al Perfumerías Avenida que ve amb la moral alta tot i haver caigut als quarts de final d’Eurolliga però amb un evident canvi de joc des de l’arribada de Pepe Vázquez a Salamanca.

Les jugadores que poden marcar més el sostre competitiu del Barça a la Copa són les mateixes que han anat liderant el vestidor a la lliga. La veterania d’Anna Cruz, l’ambició de Marta Canella i la presència de Ruth Davis determinaran fins a quin punt poden posar contra les cordes al conjunt salmantí.

TORNA A LA PORTADA DE LA GUIA DE LA COPA DE LA REINA

Comparteix
Fes clic i comenta

Deixa un comentari

Tu Adreça correu electrònic no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

BOTIGA
PATREON

Més a BÀSQUET FEMENÍ

Tradueix »