Connecta amb nosaltres
Araski

BÀSQUET FEMENÍ

Anàlisi Copa de la Reina: Kutxabank Araski

Parlem de la plantilla del Kutxabank Araski.

Comparteix

Anàlisi Copa de la Reina: Kutxabank Araski

Jugadora estrella: Tanaya Atksinson

Tanaya Atkinson està disputant el seu quart any a la màxima categoria del bàsquet espanyol, i és el seu segon any a l’Araski. Després d’haver acabat la temporada passada amb 16,4 punts de mitjana i sent la màxima anotadora de la Lliga Femenina Endesa, aquest any no s’està quedant curta, i està anotant 15,8 punts de mitjana en 32 minuts fins avui, sent important en nombrosos finals de partits pel conjunt de Madelén Urieta.

Si analitzem una mica més en profunditat a la jugadora americana, podem veure que l’acció més jugada de Tanaya Atkinson és la de bloqueig directe amb pilota, arribant als 0,98 punts per possessió, 0,17 punts per sobre de la mitjana d’Araski (0,81 punts per possessió). A més, una de cada cinc finalitzacions d’Atkinson són en transició, anotant fins a 0,91 punts per possessió. Si ens fitxem en característiques defensives, és aquí on Atkinson té més marge de millora. Quan ella defensa tira en spot up, concep 1,35 punts per possessió. També és significativa la seva defensa de PnR Handler, que, quan ella defensa la portadora de la pilota, aquesta anota 0,93 punts per possessió.

Araski

Font: David Subirana

Anàlisi de l’equip:

Des de la posició de base fins a la d’aler pivot et pots arribar a trobar un munt de jugadores que aporten múltiples facetes de la pista i que destaquen per la seva polivalència. El més fàcil, en aquest cas, és només parlar de Tanaya Atkinson, però darrere seu té un grup de jugadores molt sacrificat i que entén de què tracta el bàsquet.

Un dels grans problemes que té l’Araski, però, és que no té recanvi natural per la veterana María Asurmendi a la posició de base. La capitana de l’equip continua rendint a un bon nivell que no es veu reflectit amb la seva substitució quan no està trepitjant parquet.
Gran part del talent ofensiu del conjunt vitorià recou al joc exterior on compta amb la presència de l’estrella americana, Florencia Chagas i Annika Holopainen. Partint de la base que Atkinson és una jugadora total amb amenaça a tres nivells, amb els altres dos perfils trobem una jugadora molt més agressiva a cistella i molt terrenal a l’altre costat de la pista com és Chagas, mentre que la finlandesa destaca per ser una tiradora pura amb una excel·lent mecànica de tir que combina l’estètica i la velocitat a parts iguals.

L’Araski, en confeccionar la seva plantilla, va fer un conjunt de moviments coherents que havien donat bons fruits l’any anterior al Campus Promete. L’equip veia com incorporava el trident compost per Txell Alarcón, un dels prospectes nacionals més interessants a mig termini, Agostina Burani i Maimouna Diarra. Tres jugadores que havien donat bon rendiment a terres logronyeses i són perfils molt útils als dos costats de la pista. Sense moure’ns del joc interior, trobem, també, a dues jugadores pescades del mateix club. Pel que fa a Van Den Adel, l’equip es fa amb una peça que ja havia defensat els seus colors i amb un bon joc de cara cistella jugant tant d’aler com d’aler pivot. Sobre Chatrice White, estem parlant d’un perfil semblant al de Diarra, però més mòbil i un rang de tir més extens en comparació l’africana.

A l’Araski és un equip que no li costa trobar diferents vies per finalitzar possessions. A través de les situacions a peus quiets i amb finalitzacions de la portadora de la pilota en situació de bloqueig directe l’equip consuma més d’un 30% de les jugades del seu joc, però en portes enrere(0,81 punts per possessió) i transicions (1,05 punts per possessió) és quan més eficient resulta.

Aspiracions de l’equip

Seria agosarat pensar en què l’Araski pot donar la sorpresa a Saragossa tot i ser un equip molt ben treballat. S’enfrontaran a l’amfitrió de la competició als quarts de final. Sobre el paper, els dos equips estan construïts d’una forma similar optant per perfils que s’impliquin al treball col·lectiu per trobar el seu lloc en atac tenint com a àncores a pivots rocoses, amb molt de rebot a les seves mans i un bon tir de mitja distància.

Que l’Araski passi o no de ronda recau, en un gran percentatge, en Tanaya Atksinon. És un dels majors talents ofensius que té la lliga i sap el que significa jugar una Copa de la Reina amb la dificultat que suposa aquesta. Si troben la manera d’aturar a Fiebich i Mariona Ortiz l’equip pot tenir molt guanyat a la seva lluita per colar-se a la semifinal.

TORNA A LA PORTADA DE LA GUIA DE LA COPA DE LA REINA

Comparteix
Fes clic i comenta

Deixa un comentari

Tu Adreça correu electrònic no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

BOTIGA
PATREON

Més a BÀSQUET FEMENÍ

Tradueix »