Connecta amb nosaltres
Lointek Gernika

BÀSQUET FEMENÍ

Anàlisi Copa de la Reina: Lointek Gernika

Parlem de la plantilla del Lointek Gernika.

Comparteix

Anàlisi Copa de la Reina: Lointek Gernika

Jugadora estrella: Sandra Ygueravide

Sandra Ygueravide va tornar del Villenuve francès al Lointek Gernika per ser una jugadora important pels esquemes d’Anna Montañana, i així ho està sent. A la seva tornada a Espanya després de sis anys, Ygueravide està complint amb les seves expectatives; tenint una mitjana d’11,7 punts i 4,1 assistències, sent aquest registre el tercer millor de tota la lliga per darrere de Melisa Gretter i Mariona Ortiz.

La gran part d’accions de Sandra Ygueravide que ella finalitza, fins al 40%, són sobre accions de PnR amb pilota. En aquest tipus d’accions, Ygueravide es combina sobretot amb Sofia da Silva. Si ens centrem a l’apartat defensiu, la valenciana és una excel·lent defensora en situacions de dos contra dos. Quan les rivals finalitzen accions de bloqueig contra ella, s’anoten 0,35 punts per possessió, registre molt positiu si tenim en compte que l’equip que menys punts per possessió anota és Clarinos Tenerife amb 0,74 punts per possessió.

Lointek Gernika

Font: David Subirana.

Anàlisi de l’equip:

Si una cosa tenen en comú els tres equips bascos de la Liga Femenina Endesa és que la major part del seu talent el tenen concentrat a les posicions d’escorta i aler. El Lointek Gernika té en nòmina a jugadores amb un gran poder per generar joc per les seves companyes com són les Rosó BuchBrooque WilliamsJulie Wojta. A més, d’una excel·lent tiradora com Laura Spreafico que està amb un dels millors percentatges exteriors del campionat. Quatre noms que donen a entendre per on base bona part del seu joc trobant un context idoni perquè se sentin importants.

On no pot presumir tant el conjunt basc és al joc interior. Les contínues lesions de Nogaye Lo han torçat els plans d’Anna Montañana que va haver de recórrer al mercat per fitxar a Patricia Bura per ajudar a Adrijana Cvitkovic i Sofia Gomes Da SilvaWojta, al final, acaba sent una peça que et pot donar minuts de qualitat al “4” per ampliar la rotació interior. Totes tres són jugadores que no destaquen per ser grans anotadores tot i que Da SilvaCvitkovic et puguin obrir la pista en algun moment determinat i t’ofereixen certa velocitat al joc de l’equip.

Ja, als cervells de l’equip, trobem a Sandra Ygueravide i Itziar Ariztimuño amb l’esperada col·laboració de Rosó Buch per ajudar a posar sentit al joc del conjunt morat. Tres perfils diferents un de l’altre que són perfectament compatibles i que sumen als dos costats de la pista. De fet, el més comú, és veure com dues de les tres comparteixen pista bastants minuts al llarg d’un partit per obtenir més control d’aquest i aprofitant la polivalència que ofereixen jugadores tant talentoses com elles.

Tot i que en defensa és un equip que permet massa punts, els seus registres ofensius ho compensen. En situació de rebre i tirar sobrepassen el punt per possessió essent l’opció més utilitzada per la plantilla poc per sobre del dos contra dos amb la portadora de la pilota finalitzant. En aquest sentit, es pot veure, en altres dades, la importància que tenen dins l’esquema jugadores com l’aler italiana amb el seu canell des de la línia de tres o les lectures de joc de Williams o Rosó Buch per anar-se’n fins a sota cistella per finalitzar amb certes condicions.

Aspiracions de l’equip:

El Gernika arriba en un gran estat de forma per afrontar la Copa de la Reina. La darrera derrota davant el Cadí La Seu, a priori, no hauria de ser un problema molt gran de cara a l’estat anímic de la plantilla que encadena cinc victòries de les últimes sis possibles.

Tot i no partir com a favorites a passar a la semifinal, el conjunt d’Anna Montañana ha d’aprofitar les carències gironines al joc interior tot i la recent incorporació de Cecilia Muhate. Segurament, sigui el partit més igualat de l’eliminatòria tot i que l’Un i hagi aconseguit treure els dos partits de lliga amb comoditat.

TORNA A LA PORTADA DE LA GUIA DE LA COPA DE LA REINA

Comparteix
Fes clic i comenta

Deixa un comentari

Tu Adreça correu electrònic no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

BOTIGA
PATREON

Més a BÀSQUET FEMENÍ

Tradueix »