Jugadora estrella: Melisa Gretter
La jugadora argentina està disputant el seu tercer any consecutiu al Movistar Estudiantes, i, un cop més, està tornant a liderar l’equip a la direcció de joc. Després de la seva lesió, Gretter també ha sabut progressar i també està sent una jugadora més consistent en anotació, millorant aquests registres any rere any i arribant a una mitjana de 7,4 punts per partit aquesta temporada.
Gretter tira el 35,1% dels seus tirs sobre accions de pick and roll sent ella qui té la pilota, amb una eficiència de 0,88 punts per possessió. A més, s’ha convertit en una jugadora amb amenaça de tir exterior a través de les temporades, arribant a estar a hores d’ara en un 34,9% d’encert al triple aquesta temporada. Melisa Gretter, a més, domina la lliga en assistències, amb una mitjana de 5,56 per partit. També destaca per la seva faceta defensiva: a la seva acció més defensada, el bloqueig directe, ha aconseguit deixar a les jugadores rivals en 0,67 punts per possessió.

Font: Movistar Estudiantes
Anàlisi de l’equip:
Les de David Gallego arriben a la cita copera en males sensacions. Dels darrers sis partits, quatre han estat davant equips de Play off havent aconseguit treure dues victòries al seu feu davant el Casademont Saragossa i Perfumerías Avenida. El Movistar Estudiantes és un dels equips que juga a menys possessions per partit amb 70, cinc menys que el líder d’aquest apartat estadístic (Spar Gran Canaria).
El conjunt madrileny ha obtingut reunir un seguit de diamants per polir de molt nivell entorn tot el bàsquet europeu amb perfils elèctrics com Laura Méndez, d’altres més imponents com les germanes Massey o d’altres més tècnics com és el cas de María Eurancetamurguil. Totes les mencionades, i alguna altra, formen un equip que dota d’una identitat molt significativa a l’equip a través d’un joc alegre on el gran focus d’anotació rau al joc interior amb Nadia Fingall. La pivot americana és un perfil físic, amb tir de tres i un gran poder d’anotació que ja va causar un gran impacte el curs passat i, aquest any, ha decidit seguir en aquesta línia.
Per entendre el rendiment de Fingall, és essencial fer especial menció a la parella de bases de l’equip. Entre Melisa Gretter i Laura Méndez han portat la batuta de l’equip per arribar en òptimes condicions a la competició. Sobre la base catalana, cal destacar la valentia que va tenir per assumir, sense por, el rol de base titular quan Gretter va estar absent de les pistes per un període de dos mesos on l’ex del Bembibre va rendir a un nivell esplèndid que ha pogut mantenir fins ara entrant des de la banqueta.
El que li pot faltar a aquest equip és un perfil diferencial al joc interior per potenciar més el talent de l’equip. El que els últims dos anys havien tingut amb Arica Carter no ho van poder aconseguir amb Pulliam que ha acabat sent jugadora del Leganés. Aquest, segurament, sigui l’error més gran d’aquesta plantilla per poder aspirar a una mica més, a part de competir fins on es pugui amb qualsevol rival.
Tot i això, l’equip es mostra com a un dels millors equips tirant des del triple obtenint el quart millor registre amb un 33,9%. Només superat per València, Gernika i IDK. Part de culpa d’aquesta dada la tenen Mollenhauer -aler alemanya- i Laura Méndez tirant per sobre el 40% les dues.
Aspiracions de l’equip
La realitat del Movistar Estudiantes és dura. A la seva tercera participació en la Copa de forma consecutiva des que van tornar a l’elit del bàsquet femení mai han partit com a favorits per passar de ronda. Dos encreuaments davant l‘Spar Girona i, aquest any, davant el València fan de la fita que té per davant el conjunt madrileny una cosa molt difícil d’aconseguir.
Tot i que ha assolit reunir una plantilla jove i amb molt talent, s’ha de saber valorar que el gran èxit d’aquest projecte és el fet de la rapidesa que han establert una solidesa dins el panorama nacional. Per aspirar a objectius més ambiciosos, ja sabem que es necessiten més bitllets al moneder.
TORNA A LA PORTADA DE LA GUIA DE LA COPA DE LA REINA
