Connecta amb nosaltres
Perfumerías Avenida

BÀSQUET FEMENÍ

Anàlisi Copa de la Reina: Perfumerías Avenida

Parlem de la plantilla del Perfumerías Avenida.

Comparteix

Anàlisi Copa de la Reina: Perfumerías Avenida

Jugadora estrella: Maite Cazorla

El seu quart any al Perfumerías Avenida està sent el de la consolidació com a una de les millors bases d’Europa. Personalment, per acabar d’estar dins aquest grup tan selecte, penso que li faltava aquesta passa endavant pel que fa a anotació que ha acabat fent aquest any. Des del seu aterratge a la lliga procedent de la NCAA, sempre s’ha mostrat totalment entregada a la pista oferint un ampli ventall de registres ofensius que l’elevaven com a un dels millors prospectes europeus. I és que la seva lateralitat defensiva, el canell des del triple i la capacitat per penetrar han estat tres signes d’identitat del que és Maite Cazorla.

Aquest curs, Sílvia Domínguez ha fet una passa al costat per cedir la titularitat al base a la canària per consolidar el seu creixement i ella concentrar esforços des de la rotació. Cazorla no està defallint ni a Pepe Vázquez ni a tota la massa social que mou el club en l’objectiu de revalidar el tron de campiones de la Copa de la Reina.

Perfumerías Avenida

Font: David Subirana

Anàlisi de l’equip

Des de l’arribada de Pepe Vázquez a Salamanca, l’equip ha mostrat un gran canvi dins el seu joc que s’ha vist reflectit en forma de resultats i un joc molt més alegre i coral. Precisament, al que estàvem acostumats amb Roberto Íñiguez fins al principi d’aquesta temporada. A Salamanca, s’ha passat de veure a un equip superat per la situació a un altre amb ganes de cruspir-se el món.

El Perfumerías Avenida, com l’Spar Girona, ha viscut constants canvis dins la plantilla al llarg de la temporada. Aleksandra CrvendakicErica McCall i Moriah Jefferson van començar la temporada vestint l’elàstica salmantina per acabar marxant per la porta del darrere. Per substituir-les, van arribar Bridget CarletonMichaela Onyenwere i Alexis Prince. Tres jugadores que han augmentat el rendiment competitiu de l’equip oferint verticalitat, tir exterior i defensa des de diferents posicions.

Una de les claus d’aquest Perfumerías Avenida és l’aprofitament de tota la pista per trobar sempre la millor opció. Amb tiradores contrastades com Andrea Vilaró o Leo Rodríguez, el conjunt salmantí és molt perillós des de la línia de triple. Sobretot, des de la banda esquerra on tira amb un 36% des de 45 graus i un 41% des de la cantonada. No només elles són les grans amenaces de l’equip fora l’ampolla, sinó que a cada posició compten amb més d’una jugadora que gaudeix d’un tir exterior magnífic.

Sota els comandaments de Maite Cazorla i Sílvia Domínguez, l’equip sempre ha mantingut uns mínims d’identitat que han sabut encomanar en més o menys mesura a les seves companyes quan més s’ha necessitat. La canària és el relleu generacional de la catalana per la seva fidelitat al club i és una de les jugadores més completes del panorama europeu en clau present i futur.

Un altre dels punts forts d’aquest Perfumerías Avenida rau a la posició de pivot. A principi de curs, el més natural era veure a Julia Reisingerová sent la “5” titular mentre que Mariella Fassoula havia de ser qui donava minuts de qualitat a la segona unitat. No obstant això, al pas de la temporada, s’ha anat veient com la grega ha capgirat la situació oferint un rendiment excepcional acord amb l’evolució que ha tingut des de la seva arribada a Salamanca. Excel·lent bloquejadora en situacions de dos contra dos, amb multitud de recursos sota cistella i mostrant un nivell defensiu a l’alça setmana rere setmana.

Aspiracions

Repetir la mateixa fita que l’any passat ha de ser el gran objectiu del conjunt salmantí de cara a la Copa de la Reina. Pel conjunt més veterà del bàsquet femení nacional només se li pot exigir que continus èxits nacionals cada temporada. Tot i que arriben a la cita copera, pocs dies després de caure eliminades dels quarts d’Eurolliga, les jugadores arriben en un bon estat anímic per afrontar la competició amb condicions. Gran part del grup ja saben el que significa jugar torneig d’aquest estil per experiències passades. Ara, els hi toca estar a l’altura davant un possible clàssic a la semifinal contra l’Spar Girona si passen els dos equips.

TORNA A LA PORTADA DE LA GUIA DE LA COPA DE LA REINA

Comparteix
Fes clic i comenta

Deixa un comentari

Tu Adreça correu electrònic no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

BOTIGA
PATREON

Més a BÀSQUET FEMENÍ

Tradueix »