Connecta amb nosaltres
Anàlisi Laia Lamana

BÀSQUET FEMENÍ

Anàlisi de Laia Lamana: present i futur immediat

Presentem a una de les bases del futur: com juga Laia Lamana?

Comparteix

Anàlisi de Laia Lamana: present i futur immediat

En aquest article us porto l’anàlisi de la jove jugadora de Viladecans, Laia Lamana, una base a tenir en compte pels anys vinents i que té un seguit de qualitats que la fan especial. Vols saber més d’aquesta interessant base catalana? Continua llegint i acompanya’m.

Dades de la jugadora

Nom Laia Lamana
Posició Base
Edat 20 anys
Alçada 1,70m
Lliga Liga Femenina Challenge
Equip actual Nou Bàsquet Paterna

Els seus punts forts 

La seva capacitat per anticipar situacions i recuperar pilotes 

Laia Lamana té un talent innat (molt difícil d’entrenar si no ho portes de sèrie) per llegir les situacions d’atac de l’equip rival i saber on anirà la pilota. Arriba sempre uns segons abans a l’espai correcte en el temps adequat i aconsegueix recuperar moltes pilotes pel seu equip. Una de les seves millors actuacions, les 12 recuperacions contra Real Canoe, i amb només dinou anys!

Direcció d’equip a l’alçada

És una base intervencionista pel que fa a la direcció de joc. Sovint veurem com dirigeix l’equip, amb pilota i sense. Mostra una jerarquia impròpia d’una jugadora tan jove i no té problemes en manegar l’equip, fins i tot en moments de partit importants. És una base a l’ús, que sap donar calma quan l’equip ho necessita.  Una base amb aquestes característiques ens agrada molt als entrenadors, sobretot actualment, on veiem un joc molt més físic i ràpid, amb certa tendència al descontrol.

Tècnica individual i control de pilota destacable

Important control de pilota amb les dues mans i en espais reduïts. Facilitat per sortir de defenses pressionants amb bot. Sap jugar amb les pauses de lectura, qualitat molt rellevant en el joc d’una bona base. Tècnicament amb molts recursos, fins i tot sota l’anella, on és capaç de resoldre situacions. No és una base, però, que pugui jugar al pal baix de manera sistematitzada. Controla els hemisferis de la pilota amb ambdues mans i sap jugar amb la dissociació de mans i cames i els canvis de ritme per obtenir avantatge des del dribbling.

Bona visió de joc 

Té un do per trobar sempre l’avantatge, sobretot sortint des de bloqueig directe, on se sent més còmode facilitant cistelles a la jugadora del roll o amb passades a perímetre per castigar ajudes. Sap portar els tempos de joc i transmetre confiança tot i la seva curta edat.

Té punts a les mans i és una bona generadora

Molt important en les bases modernes. És una jugadora amb anotació, capaç d’ajudar a l’equip des de l’1 en aquesta faceta. A més a més, és una destacada generadora, com esmentava abans, sobretot des de bloqueig directe.

Joc sense pilota 

La seva visió i coneixement del joc ajuden, i molt, en aquest aspecte. És una molt bona jugadora sense pilota, buscant constantment esquenes i espais i trobant el camí a cistella amb facilitat. Sap jugar contra les ajudes i oferir bones línies de passada per les seves companyes.

Els seus punts a seguir desenvolupant

Físicament, pot tenir dificultats i patirà contra bases més físiques que puguin postejar

Un dels punts a treballar. És una jugadora que pot tenir alguna dificultat contra bases més físiques o en situacions de missmatch. Poso en context que parlem d’una jugadora molt jove en desenvolupament. Penso que el seu joc pujarà de nivell si aconsegueix treballar i desenvolupar la seva condició física perquè l’ajudi a explotar tot el seu talent.

La seva creativitat amb la passada la porta a assumir riscos innecessaris

En determinades situacions va una passa per davant a la resta. Ha de gestionar i valorar el context en diferents situacions de joc i no assumir excessius riscos amb la passada que la porten a perdre alguna pilota evitable. Així i tot, penso que s’assumeix que pugui perdre pilotes a favor d’explotar i desenvolupar la seva creativitat i visió de joc.

Ha d’aconseguir més solidesa des del perímetre

Tot i que és una jugadora molt fiable en la curta distancia (penetracions, finalitzacions prop de cistella…) crec que pot explotar molt més la seva amenaça perimetral. Aquest aspecte faria de la Laia una jugadora molt més perillosa i que atrauria molt més a les defenses i ajudaria a obrir molt més el camp.

Valoració final

Estem davant una jove jugadora de present i de futur immediat. Una gran base que ja ha començat a demostrar el seu talent i que penso que pot explotar-ho encara més en els anys vinents. Una jugadora que si aconsegueix potenciar les seves virtuts i polir els seus aspectes a millorar pot ser una bona base a tenir en compte pròximament. Jo, almenys, la seguiré de prop.

Comparteix
Fes clic i comenta

Deixa un comentari

Tu Adreça correu electrònic no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Més a BÀSQUET FEMENÍ

Tradueix »