Connecta amb nosaltres
William Howard

PENYA

Anàlisi de William Howard: canell i bagatge

Efectivitat exterior i potència al servei de Carles Duran.

Comparteix

Anàlisi de William Howard: canell i bagatge

La Penya ha incorporat aquest mercat a William Howard, aler francès de 28 anys procedent de l’Asvel. Howard pot actuar tant de 3 com de 4 obert perquè té molt bones capacitats en el tir exterior com ha vingut demostrant les darreres temporades. De fet, a partir d’aquesta virtut desenvolupa la seva amenaça ofensiva. La temporada passada va acabar meravellosament per a Howard, proclamant-se campió de la Lliga Francesa amb l’Asvel i sent un dels jugadors importants a les sèries finals contra el Mònaco.

En dues temporades a l’Asvel ha demostrat tenir nivell per jugar a l’Eurolliga. A l’equip de Tony Parker hi va arribar després d’un breu pas per Estats Units. Els Utah Jazz el van fitxar al 2019 després d’una molt bona trajectòria al Limoges. El van acabar assignant al Salt Lake City Stars de la G League, on va fer un bon paper els partits que hi va disputar. Posteriorment aniria als Rio Grande Valley Vipers. En tot aquest recorregut per la G League va tenir una mitjana de 12.6 punts per partit en 30.6 minuts de joc.

El perfil de William Howard

William Howard és un aler de 2,02 metres, d’amenaça exterior molt potent. Pot jugar de quatre i gairebé tothom té clar que jugarà en aquesta posició, però Howard té el seu habitat a la línia de tres. Capaç de llegir bé la jugada per fer-ne un bon espaiat i buscar un tir lliberat. Amb preferència per llançar i anotar des de les àrees de 45º zona des d’on va llançar més de 50 tirs la temporada passada. Obre bé el camp a les cantonades però si rep en aquesta àrea preferirà la penetració abans que el tir, a menys que sigui molt i molt clar.

La seva capacitat pel llançament exterior és elevada, a més amb rang de tir per poder llançar còmode més enllà dels set metres. Els seus percentatges a l’Eurolliga l’avalen, fa dues temporades va superar el 50% en llançaments triple com veureu a continuació. Entre lliga domèstica i Eurolliga la temporada passada va estar en un 40% d’efectivitat. Una xifra molt significativa pel bàsquet d’avui dia on es tira tant des de l’exterior.

Eurolliga 2020-21Eurolliga 2021-22
Partits
2221
Minuts17.822.6
Punts8.56.1
2p %58.3%46.4%
3p %51.5%43.1%
Rebots3.03.5
Assistències1.21.1
Recuperacions1.11.0

A banda de que li agradi tirar, Howard té un bon sentit per l’ocupació d’espais i per al moviment de pilota, busca el jugador que està sol en cas d’extra pass i també llegeix bé els talls dels companys. Tot i no ser especialment assistent té la capacitat de lectura correcta per compartir la pilota.

Fent un cop d’ull a les seves estadístiques a l’Eurolliga les dues passades temporades, podem observar com la temporada passada havia guanyat minuts, però amb menys determinació ofensiva que en les anteriors per la configuració de l’equip. Tenir companys que aclaparen molta pilota té aquesta contrapartida.

Aportació ofensiva

Tot seguit analitzarem la seva aportació ofensiva mitjançant uns clips de vídeo on explota tot el seu potencial. Principalment els llançaments en recepció, els que es produeixen després de bloqueig indirecte i les accions de penetració després d’amenaçar el tir exterior. Com veureu en el gràfic, són les tres jugades preferides de Howard, acumulant més del 50% del seu joc en atac. Molt fiable en el catch and shoot amb 1.31 punts per possessió.

Tipus de jugadaPercentatgePossessionsPuntsPunts per poss
Rebre i tirar27.1%1.521.31
Després de bloqueig21.1%1.21.41.17
Rebre i penetrar13.7%0.80.60.82
Transicions11.2%0.60.81.22

Tir en recepció

És probablement la situació més còmode per ell. Rebre preparat per tirar amb la cistella entre cella i cella. Com hem vist al gràfic anterior, gairebé un 30% de les seves accions en atac provenen d’aquestes situacions. Amb preferència pel tir des de la posició d’aler, també li agrada llançar en posició central però en menys mesura i efectivitat. La seva capacitat per executar aquestes jugades amb efectivitat el converteixen en una amenaça exterior important.

Com podem observar al vídeo, Howard se sent molt còmode en els llançaments des de la posició de 45º. També en posicions properes a cantonada però que encara conserven la direcció diagonal a cistella. Després de dins la zona (143) és des d’on va tirar més tirs la temporada passada (124) comptant les dues bandes de la pista.

Després de bloqueig

A l’Asvel hem pogut veure com Howard tenia situacions de bloquejos indirectes per sortir a executar el seu tir exterior. Més d’un 20% de les seves execucions en atac provenien de jugades en aquestes situacions. Howard té habilitat per sortir del bloqueig indirecte i llegir la defensa per orientar-se i tenir un bon llançament amb espai. Sobretot quan el bloqueig es produeix al costat dèbil de l’acció d’atac.

Quan rep el bloqueig a costat dret amb orientació central, li agrada penetrar pel centre amb mà esquerra. I d’aquí ja passem a la darrera faceta preferida del jugador, les penetracions.

Penetracions

Una altre de les seves virtuts són les penetracions, aprofitant bé la seva explosivitat per anar cap a dins i finalitzar a prop de cistella. Aprofita la seva amenaça exterior per tenir el seu defensor a prop i anar cap a dins, intentant superar-lo amb el primer bot. És explosiu, si pot esmaixar ho farà.

Les penetracions de Howard s’inicien normalment des de la posició de 45º o com comentavem anteriorment, des de cantonada si el tir no és clar, el jugador prefereix anar cap a l’anella. Tot i ser dretà, té habilitat per utilitzar la seva mà esquerra per realitzar la penetració de dreta cap al centre i finalitzar amb la mateixa mà dins de la pintura.

Capacitats defensives

Les seves capacitats defensives rauen en el seu atleticisme. Potser no amb prou centímetres per la posició de quatre (202) ho compensa bé amb la seva capacitat de salt. Capaç d’aguantar al pal baix en amb algú més gran en comptades ocasions. Si és molt més gran que ell, patiria sobretot en el rebot.

En situacions de canvi amb jugadors més petit, podria frenar-los de primeres o tapar bé el tir però per velocitat el jugador exterior tindria avantatge si pot prendre espai i distància. Pot defensar a alers i alers pivots així com pot jugar en les dues posicions.

Com encaixa al sistema de Duran

Howard encaixarà en la posició de quatre al sistema verd-i-negre. Carles Duran tindrà a la seva disposició dos alers, Parra i el mateix Howard, per donar més amplada de pintura per situacions de pal baix del propi Parra o per a finalitzadors en l’u contra u des de fora. També servirà per què Tomic tingui  tota la zona per ell. Així quan hi hagi el desajust interior, Howard estarà preparat a la línia de tres per tirar o fins i tot per fer un bon tall des del costat contrari. La seva lectura del joc casa molt bé amb la filosofia de la Penya de compartir la pilota tenint-ne molt moviment. També en moments de descans de Parra potser el podrem veure ocupar la posició de tres com feia a l’Asvel, ho anirem veient.

Sostre

William Howard és una bona incorporació per la Penya per oferir amplitud de pista i tir de tres. Així com solidesa veient el seu bon rendiment a Eurolliga i la seva experiència a la competició. Ideal pel sistema de joc dels verd-i-negres i per poder fer el pas a l’Eurocup definitivament. Jugador que està destinat a estar a pista als moments calents. Tot apunta que l’adaptació ha de ser fàcil i que Howard hauria d’estar donant el seu màxim rendiment aviat, per ser un dels jugadors importants d’aquest equip.

Comparteix
Fes clic i comenta

Deixa un comentari

Tu Adreça correu electrònic no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

BOTIGA
PATREON

Més a PENYA

Tradueix »