Connecta amb nosaltres
Elena Buenavida

BÀSQUET FEMENÍ

Elena Buenavida: caràcter i lideratge

Elena Buenavida ha estat la sensació de l’europeu U18 femení. Com juga?

Comparteix

Elena Buenavida: caràcter i lideratge

És bon moment per parlar de l’Elena Buenavida i del seu pas per l’Europeu U18 on s’acaba de proclamar subcampiona d’Europa. La jugadora formada al segle XXI acaba aquesta competició deixant molt bones sensacions pel futur (sobretot després de la seva actuació a la final, amb 36 punts). Com juga l’Elena Buenavida? Desgranem algunes de les característiques del seu joc!

Dades de la jugadora

Nom Elena Buenavida
Posició Base/Escolta
Edat 18 anys
Alçada 1,74m
Lliga Lliga Femenina Challenge
Equip actual Nou Bàsquet Paterna

Els seus punts forts

És una anotadora força regular

L’Elena Buenavida és per naturalesa una anotadora, una “killer” amb la pilota a les mans.

A més a més, ho fa de manera bastant regular, i això és un aspecte molt important. Pot ser que aquesta regularitat de la qual us parlo no quedés del tot reflectida en el seu torneig U18, pero en un entorn i context de temporada regular aquesta surt a relluir de manera notable.

La seva versatilitat anotadora és molt àmplia i gràcies al repertori tècnic, treballat a consciència durant la seva etapa formativa, aconsegueix èxit en un percentatge elevat de posessions.

Bona jugadora del bloqueig directe, actuant de ball handler

És una gran jugadora del bloqueig directe i és la principal situació tàctica que utilitza per generar-se cistelles. Sap jugar amb els ritmes de bot i les pauses, combina aquesta virtut amb un excel·lent joc de peus, i se sent còmode amb el contacte. El seu gran físic, que la dota de molta potència, permet que sempre aixequi els tirs, sigui quin sigui el nivell de contacte, forçant moltes situacions de 2+1.

Amb el missmatch exterior Buenavida és pràcticament imparable i la seva desenvolupada tècnica individual la fan una jugadora molt perillosa en aquest tipus de situacions. És capaç de trobar la col·laboració de la jugadora de que fa la continuació, tot i que un cop es juga el bloqueig té la cistella entre cella i cella i aprofita la seva bona verticalitat per intentar anotar.

És posseïdora d’una excel·lent virtut per l’1c1 

En el 1c1 pur mitjançant situacions d’aclarit, Buenavida mostra un talent superlatiu. Els seus recursos técnics són tan extensos com eficients i sap treure profit del seu físic per generar situacions d’avantatge. Un recurs que utilitza sovint en el seu joc d’1c1 es el pas enrere, o com diuen els americans, l’step back. Amb aquest recurs tècnic, emprat en el moment adequat, aconsegueix generar-se aquest petit espai que necessita per carregar el braç i aixecar el tir.

Té un físic excepcional que utilitza al seu favor de manera brillant 

Si Buenavida té alguna cosa destacable objectivament, aquesta seria el seu físic. Té un joc elèctric amb la pilota a les mans i una arrencada gairebé imparable en situacions de close out, moment en que les defenses ajusten. En situacions de finalització en entrada sovint s’interposa entre la rival i la cistella per forçar faltes personals o reduir espais.

La seva virtut física no només li serveix en atac. Buenavida és una excel·lent defensora en 1c1, amb molta activitat de cames que la converteixen en una jugadora difícil de superar en el joc posicional. Per finalitzar aquest apartat, destacaré l’ús que fa del seu cos en el rebot, i es que és una jugadora que el sap carregar molt bé. Té aquest punt d’intuïció, acompanyat d’un gran físic, que fan que els seus números quant a captures siguin molt bons.

És una líder amb caràcter i personalitat

L’Elena és tot caràcter i lideratge a la pista. Li agrada assumir responsabilitats en moments d’alta tensió i transmet disciplina i passió pel joc. Tots aquests ingredients de ben segur que es contagien a les seves companyes i actuen de factor multiplicador per l’equip.

Els seus punts a continuar desenvolupant

La canalització de l’error i la frustració 

És una jugadora temperamental i competitiva. El que la fa tan gran pot ser el seu principal enemic. Pot marxar del partit si l’equip rival o certes situacions del joc li busquen les pessigolles. Pot entrar en frustracions que no la deixen pensar amb claredat ni centrar-se en el joc i en el que passa a la pista.

Quan aquest caràcter se centra en el joc, i entra en ratxa i confiança, apareix el seu talent i podem veure actuacions com la de la final U18, amb 36 punts.

Millorar el seu tir perimetral, no en qualitat, si en confiança i volum

75 triples en 23 partits a la lliga regular a Lliga Femenina 2 amb el segle XXI em sembla poc volum de tir exterior per una jugadora de les seves característiques. Certament és un punt que ha millorat molt amb el pas del temps, però penso que encara té marge de millora. Ha de ser una jugadora més perillosa des del perímetre i assumir més llançaments.

Valoració final

L’Elena Buenavida és i serà una gran jugadora. Una jugadora a tenir en compte i a cuidar pel futur. És completa i transmet una voracitatde treball i recerca de l’excel·lència que ben segur la faran arribar fins on ella vulgui. Té un joc molt divertit, molt modern i molt descarat. Sense por, sense manies i amb una alta dosi de qualitat. Per acabar-ho d’arrodonir, crec que hauria de ser més killer des del perímetre i assumir més llançaments. Cuidar les petites desconnexions i continuar treballant. Una jugadora que l’any que ve segur que la veiem a la Lliga Femenina Endesa. Veurem com es desenvolupa en aquest nou escenari.

Comparteix
Fes clic i comenta

Deixa un comentari

Tu Adreça correu electrònic no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

BOTIGA
PATREON

Més a BÀSQUET FEMENÍ

Tradueix »