Connecta amb nosaltres
Spar Girona

BÀSQUET FEMENÍ

Anàlisi dels encreuaments de la Copa de la Reina

L’Uni buscarà revalidar el títol a València en el retorn del Cadí a la competició.

Comparteix

Anàlisi dels encreuaments de la Copa de la Reina

L’Spar Girona debutarà contra el Movistar Estudiantes mentre que el Cadí ho farà davant Gernika.

La Ciutat del Túria tornarà a acollir la Copa de la Reina. Aquesta era la proposta feta per la FEB per qui fos la seu en l’edició de l’any passat on el públic va brillar per la seva absència degut a les restriccions sanitàries. Ara, amb el 100% d’aforament confirmat a la Comunitat Valencia, aquesta nova edició de la competició la podrem gaudir amb totes les aficions presents a La Fonteta.

Respecte de l’any passat trobem dos canvis en comparació els equips que van haver-hi. Cadí La Seu i Casademont Saragossa substitueixen a Tenerife i Ensino Lugo. A més, el conjunt liderat per Bernat Canut ho fa com a cap de sèrie.

El duel que iniciarà la competició el pròxim 24 de març serà el Perfumerías Avenida – IDK Euskotren que es podrà veure a partir de les 18:30 per Teledporte -com tots els partits-. El partit que finalitzarà la jornada inaugural serà el Cadí La Seu – Lointek Gernika (21:30). Durant el divendres 25, l’Spar Girona començarà la seva defensa del títol davant el Movistar Estudiantes, dues hores i mitja abans del debut de l’amfitrió davant Casademont Saragossa (21:00).

Perfumerías Avenida – IDK Euskotren

Al Perfumerías Avenida li tocarà recuperar el títol després que l’Spar Girona acabés amb la seva dinastia el curs passat. Quatre anys consecutius portava el conjunt salmantí emportant-se la Copa de la Reina cap a casa. Dels tres grans de la lliga, en teoria, el Perfumerías Avenida és qui té el camí més fàcil per arribar a la final. Debuten dijous, així que disposaran d’un dia de descans i al seu costat del quadre no tenen ni València ni Girona.

Amb un mes per davant abans d’arribar a la Copa, podem dir que ambdós equips arriben en situacions mentals oposades. Tot i que el conjunt dirigit per Roberto íñiguez segueix essent una màquina de destrossar rivals recentment han anunciat una baixa indefinida de Mariella Fasoula i Katie Lou Samuelson ha pres la polèmica decisió de recuperar-se d’unes molèsties a la seva espatlla a Estats Units aprofitant el viatge que va fer amb la parada per seleccions. A més, al conjunt salmantí li està costant carburar el seu joc tal i com ens tenien acostumats. La baixa de l’estrella americana sembla ser que ha estat un cop dur per l’estat anímic i els resultats de l’equip. En els darrers dos partits, davant Movistar Estudiantes i Casademont Saragossa, al Perfumerías Avenida li ha costat molt tirar els partits endavant. Ara hauria de ser el moment que Kahleah Cooper demostrés el per què del seu MVP de les finals de la WNBA. Nivell que ha demostrat a Eurolliga però a la competició nacional li està costant més exhibir-se com tots ens esperàvem.

La dinàmica de l’equip anirà evolucionant en funció del temps que tardi Katie Lou en tornar a Salamanca per poder agafar ritme de competició, altra vegada, i com es vagi notant d’aquestes molèsties físiques que portava arrossegant des de fa setmanes. Pel que fa a Fasoula, perden una jugadora amb molt poder ofensiu encapçalat pel seu bon fer al pal baix i es queden amb Emese Hof, Bella Allarie i Nogaye Lo com a úniques interiors després de la marxa de Shante Evans.

Pel que fa a l’IDK Euskotren, crec que és obvi dir que des de l’arribada de Lauren Cox els resultats de l’equips són de matrícula d’honor. Poca gent es podia esperar que la baixa d’Stephanie Madden es suplís amb tal grau d’eficàcia. La jugadora americana era un dels grans arguments ofensius de l’equip juntament amb Mariam Coulibally. Ara, amb la número 3 del Draft de 2020, el conjunt basc està vivint un dels seus millors moments de la temporada. Porten 6 victòries en els darrers 6 partits. Cada partit jugat per Cox, a dia d’avui, es victòria gairebé segura per l’equip entrant per Azu Muguruza. La compenetració que ha tingut amb la petita de les Coulibaly per moure’s des de la mitja distància cap a fora ha estat vital perquè l’equip arrossegui aquesta ratxa de resultats que està deixant a la lliga amb la boca oberta. A tot això hem d’afegir-li el paper de jugadores com María España, Laura Cornelius o Yurena Díaz, que a través del seu tir exterior i creació de joc estan donant molts més espais a les interiors perquè puguin lluir fent el que millor saben.

Cadí La Seu – Lointek Gernika

El Gernika tindrà l’oportunitat de venjar-se. La sort va decidir que urgellenques i guernicarres es tornessin a veure les cares a la primera ronda de la Copa de la Reina. En el retorn del club català, després d’un any “sabàtic”,  a la competició del KO el rival no podia ser altre que el mateix amb qui es va haver de veure les cares per ser el quart cap de sèrie.

El Cadí La Seu es troba en una temporada màgica amb el Palau d’Esports com a principal protagonista. A casa seva, el conjunt de Bernat Canut només s’ha vist superat per l’Spar Girona. Ha estat capaç de superar a equips com Valencia o Gernika a través d’un dels principis bàsics del bàsquet: la defensa. Només tres equips han aconseguit anotar 60 o més punts al temple urgellenc. Això si, la cosa canvia un cop es juga fora de casa. Com serà el cas de la Copa de la Reina. El seu nivell defensiu ha seguit sent altíssim però han patit entrebancs com la derrota davant Bembibre que no fan estar a tranquil a un Sedis que malgrat tenir un sostre limitat té moltes aptituds per poder plantar cara davant gairebé qualsevol equip. El rendiment de l’equip a la Copa anirà molt en funció de l’estat en el qual arribi Irati Etxarri. La navarresa és la gran arma d’aquest Cadí La Seu que queda molt ben complementada amb la direcció de la Laura i la Laia i el treball en la foscor de Milayla Pivec.

Pel que fa al Gernika, es troba, novament, en una temporada notable en la qual petits detalls li han impedit ocupar aquesta quarta plaça que duia el segell del conjunt morat a principi de temporada. La lesió de Mestonyte -un diamant lituà- a principi de pretemporada, havia de donar molts variants ofensives a Mario López que les ha hagut de suplir amb l’arribada, a mitja temporada, de Lashn Higgs. Havent pogut consolidar una bona base amb jugadores de la temporada passada com Belén Arrojo, Rosó Buch o Angie Bjorklund, el club basc vol tornar a arribar a unes semifinals com a mínim. Ho farà amb un equip que no comptarà amb Aritz Ariztimuño per la seva recent intervenció quirúrgica a un dels seus canells. Higgs ha aconseguit insuflar una dosi d’anarquia i encert des de la mitja distància que l’equip ha agraït en vist que no hi havia cap perfil anotador com el seu. Al joc interior, Melisa Brcaninovic i Paula Ginzo estan seguint un procés evolutiu correcte mentre Tinara Moore és l’única peça fixa als “5” inicials de Mario López.

Valencia Basket – Casademont Saragossa

El Valencia Basket s’enfrontarà a un Casademont Saragossa que aquest any està rendint al nivell que s’esperava després de l’aposta esportiva que s’havia fet cap a la secció femenina del club durant el curs passat. Les de Rubén Burgos arribaran a la cita com a subcampiones i amfitriones del torneig. Per tant, el club taronja gaudirà de tota La Fonteta recolzant-les en el transcurs del seu pas per la competició. Factor que l’any passat no tenien i pot ser determinant. La greu lesió de Raquel Carrera i els problemes físics de Cristina Ouviña estan fent que aquest Valencia no sigui el mateix de l’any passat. Amb només un canvi a la plantilla, Ángela Salvadores per Laura Juskaite, estem veient com el Valencia tira els partits endavant més per individualitats de les seves jugadores que per un treball alegre i coral de tot l’equip. Jugadores com Marie Gülich i Leticia Romero han fet una passa endavant quan l’equip més ho ha necessitat consolidant-se com a una segona parella base-pivot de luxe en moments puntuals. Les baixades de rendiment de Trahan Davies i Queralt Casas estan quedant prou ecplisades pel notable retorn de Salvadores a Espanya i el tir exterior de Rebecca Allen.

A la capital aragonesa, en canvi, es troben en un moment fantàstic. Els fitxatges de Carlos Cantero com a entrenador de l’equip i la dupla interior composada per Merrit Hempe i Vega Gimeno han estat grans encert per part de la direcció esportiva aragonesa. També, cal dir, que la seva aposta per aquests tres noms tenia un alt percentatge d’èxit veient el que havien fet a Lugo la temporada anterior. Cantero ha aconseguit un dels grans objectius de la temporada pel Casademont: recuperar a Anna Cruz. La base-escolta catalana està tornant a gaudir i ser transcendental en un equip sobre el parquet gràcies a la seva experiència i el seu tir sobre bot de la mitja distància, l’equip roig està trobant en ella una via d’urgència en moments calents del partit. Sierra Calhoun està aportant el to físic i vertical a un equip, ja de per si, molt rocós i agressiu als dos costats de la pista mentre que Lara González està en el punt de maduresa òptim pel moment que passa el club.

Spar Girona – Movistar Estudiantes

Per segon any consecutiu, València veurà com d’entre Spar Girona i Movistar Estudiantes surti el quart semifinalista de la Copa de la Reina. L’any passat l’Uni va superar el conjunt madrileny per 73 a 55 abans de guanyar a Perfumerías Avenida i, a la final, a Valencia Basket. El conjunt d’Alfred Julbe afronta el torneig com a vigent campió per primera vegada havent estat subcampió les quatre anteriors edicions. Si no hi ha cap sorpresa en qualsevol de les eliminatòries d’un costat i altre, l’Uni, per tal de revalidar el títol, hauria de tornar a veure’s les cares amb els altres dos grans favorits a aconseguir-lo. Una altra dada que no bufa a favor del club català és que, en el cas que arribi a la final, portarà a les seves espatlles dos partits en dos dies. A diferència dels que debuten dijous que tindran 24 hores per recuperar energies per afrontar la semifinal i la final.

Spar Girona

Font: David Subirana.

Tot i això, a hores d’ara,  l’Uni parteix amb certa avantatge respecte els seus competidors més directes. Sabent per on pateixen més però en Rebekah Gardner i Kennedy Burke estan trobant dos desembussadors que, si els ajuntes, tens el prototip de jugadora perfecte, pràcticament. Binta Drammeh, Laia Flores o Julia Reisingerová, entre d’altres, són jugadores de segon nivell que ajuden a complementar a un equips molt físic i vertical amb molta capacitat per córrer al contraatac amb coherència i efectivitat. Amb el fitxatge de Magalí Mendy es reforça el tir exterior on Frida Eldebrink no ha pogut exhibir tot el seu potencial per culpa de les lesions però que si aconsegueix encadenar aquestes següents setmanes amb un estat físic correcte pot ser un gran punt a favor per l’Uni Girona per tal d’afrontar la Copa amb plenes garanties. En la que pot ser la darrera Copa de la Reina on participi Laia Palau, la base catalana segueix sent el pilar bàsic sobre el qual poder edificar. No per la seva aportació anotadora però si per la visió, serenitat i intel·ligència sobre el parquet en qualsevol moment.

A Madrid poden estar més que satisfets pels resultats adquirits a aquestes alçades del curs veient els contratemps que han anat tenint al llarg de la temporada. El seu inici no va ser gens bo. De fet, van estar entre la zona de descens i el límit en les primeres jornades la competició. A mesura que van aconseguir capgirar la dinàmica, Laura Quevedo es va lesionar de gravetat i, posteriorment, Leslie Knight anunciava la seva baixa per maternitat. Dos pilars bàsics de l’equip que no podran ajudar a l’equip en un dels grans moments de la temporada. El fitxatge de Vicky Llorente no compensa cap de les dues baixes en la seva totalitat però si que té qualitats d’una i de l’altra. Melisa Gretter i Mariona Ortiz mouen a l’equip amb raonabilitat segons el moment del partit i des les seves mans només fan que sortir-ne assistències cap a jugadores com Fingall que ha esta sent una de les jugadores revelació del curs amb els seus moviments sota cistella i el tir exterior. Un dels grans moviments de la direcció esportiva estudiantil durant l’estiu passat va ser poder retenir a Arica Carter. L’escorta americana té molts punts a les mans. És una amenaça a tres nivells amb un compromís majúscul en defensa i ltambé és la gran arma de l’equip en els moments calents.

Comparteix
Fes clic i comenta

Deixa un comentari

Tu Adreça correu electrònic no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

BOTIGA
PATREON

Més a BÀSQUET FEMENÍ

Tradueix »