El València fa un pas més pensant en el present i el futur de la disciplina femenina.

Font: Valencia Basket
El València Basket va per totes aquesta temporada. En la passada es van consolidar com un dels millors equips de la Lliga Endesa en quedar en quarta posició en lliga regular a més d’aconseguir la seva primera victòria en una Copa de la Reina i arribar fins als quarts de final de l’Eurocup Women. Enguany, les de Rubén Burgos volen optar a tot i donar guerra als dos grans favorits, el Perfumerías Avenida i l’Spar Girona.
Des del club donen suport al talent nacional, comptant en el seu roster amb 8 jugadores procedents d’Espanya i pel futur, donant oportunitats a jugadores tan joves com Raquel Carrera, que torna després de la seva cessió al RPK Araski i Lorena Segura, que aquest any formarà part del primer equip. Anna Gómez, Leticia Romero, María Pina i Queralt Casas tornaran a vestir-se de taronja aquest curs.
Les ganes de joc de Romero i l’experiència de Cristina Ouviño guiaran al València Basket
El conjunt taronja tindrà aquesta temporada a Leticia Romero i a Cristina Ouviña en posició de base. El tàndem guiarà a l’equip amb mestratge i ajudant des de la línia de tres.

Font: València Basket
Leticia Romero tornarà a vestir de taronja després d’estar allunyada de les pistes deu mesos a causa d’una lesió que la va obligar a passar per quiròfan després del seu trencament del lligament creuat anterior en el genoll dret. Fins al moment de la seva lesió havia jugat 12 partits, amb una mitjana de 20 minuts. En competicions europees va aconseguir 8,5 punts, 2,8 assistències i un 11,3 de valoració. A més, va acabar amb un 50% d’encerts en tirs de tres. La jugadora canària que ja està recuperada ha tornat a les pistes per a donar el 100% en aquest nou curs tal com va demostrar el 29 d’agost en el partit de pretemporada davant el Movistar Estudiantes.
Al costat d’ella completarà el tàndem Cristina Ouviña. La gallega de vint-i-nou anys compta amb una gran experiència i està en un dels millors moments de la seva carrera. La passada temporada, a Eurolliga va signar 8,3 punts i 5,4 assistències en 20 minuts per partit. En la seva trajectòria professional ha jugat per diversos equips com el Mann Filter, el Wisla Ca Pack de Polònia, el Nadezhda de Rússia i en el Bourges Basket de França. Aquests canvis d’equip li han atorgat un nivell d’experiència i professionalitat que permeten que sàpiga dirigir a l’equip amb encert. A més, Ouviña és una de les principals directores de joc de la selecció absoluta. La gallega ha estat internacional en categories de formació de la selecció espanyola i compte en el seu palmarès amb dos ors europeus i el bronze mundial.
Les claus pel nou projecte: experiència a Europa i vots de confiança en les més joves
El projecte taronja ha fet un pas al capdavant en apostar per jugadores joves. Una d’elles és Lorena Segura. Lorena, de dinou anys, es va formar en les categories inferiors del València Basket des dels inicis del club i va arribar a debutar al màxim nivell i a ser inclosa en el Mur dels Somnis de l’Alqueria del Basket. Segura, que no ha deixat de créixer en cap moment i s’ha anat superant any rere any, formarà part del primer equip aquesta temporada.
Passem a una de les líders de l’equip és Queralt Casas. La catalana, malgrat la seva joventut, compta amb una gran experiència. Enguany torna a formar part de les files del València després d’una temporada on va fer una mitjana d’11,3 punts, 5,3 rebots i 3,7 assistències en 24 partits on va jugar més de 30 minuts. La de Bescanó ha estat una peça clau en l’equip de Rubén Burgos i la seva ràpida evolució l’han convertit en l’MVP nacional de la temporada 19/20 de la LF Endesa.
Al costat de Queralt i Lorena hi haurà Rebeca Allen. L’australiana de vint-i-set anys prové de l’Arka Gdynia i compta amb experiència en Eurolliga. És una jugadora polivalent capaç de jugar en diverses posicions a la pista. En la darrera temporada va destacar la seva bona mà per a llançar de tres, anotant gairebé 3 per trobada (2,7) i aconseguint un 50% d’encert. A més, va aconseguir 14,1 punts i 5,3 rebotes de mitjana en competició europea.
Enguany el club valencià ha pogut mantenir una bona base de jugadores. Entre elles es troba María Pina. La valenciana jugarà la tercera temporada a l’equip taronja. En les passades temporades ha estat una peça fonamental perquè l’equip es consolidés com un dels millors d’Espanya. En el darrer curs, l’aler va jugar més de 26 minuts per partit sent clau en el joc de l’equip fins que es va lesionar i no va poder finalitzar la temporada. Encara així, va acabar amb 7,2 punts i 7,5 de valoració.
Amb María Pina trobarem a l’aler Laura Juskaite, que reforçarà la posició. La lituana és una jugadora polivalent a la qual se li donen molt bé els tirs de tres (40% d’encert). En el seu anterior equip, l’Enea Gorzow de Polònia, va destacar per ser una peça clau durant les dues temporades que va estar. Sense anar més lluny, en la passada, va liderar a l’equip en lEurocup i va aconseguir 16 punts per partit, 8 rebots i un 19,6 de valoració que la van situar en el Top15 de la competició europea.
Garanties sota la cistella
El València ha aconseguit reunir un grup de jugadores que prometen un gran joc interior i un elevat percentatge d’efectivitat. Amb Raquel Carrera, Marie Gülich, Laura Gil i Celeste Trahan–Davis l’equip taronja blinda el joc sota la cistella.
Raquel Carrera torna després de la seva cessió al RPK Araski. Als seus divuit anys tindrà l’oportunitat de continuar creixent davant els espectadors de la Fonteta. En la temporada 19/20 va disputar totes les trobades amb el RPK Araski amb una mitjana de 20 minuts per partit. Va aconseguir 6 punts, 4,5 rebots i un 8,3 de valoració. Davant la seva gran evolució i la seva actitud en el joc, ha estat nomenada com la Jugadora Nacional amb Major Projecció (U23) 2019/2020.
Al costat de Carrera trobarem a Laura Gil. Després d’abandonar el Perfumerías Avenida, la murciana aterra a València signant per dues temporades. A l’equip de Salamanca va jugar quatre temporades i en aquesta última va signar 7,7 punts i 6 rebots en lliga regular i 7,9 punts i 5 rebots en Eurocup Women. Destaca pel seu joc en defensa, la seva capacitat de córrer en la pista, la seva intuïció i la seva duresa sota la cistella. Laura Gil ha crescut en les categories de formació de la selecció espanyola i compta amb 9 medalles. A més, al seu palmarès té una Eurolliga, 4 títols de la LF Endesa, 4 Copes de la Reina i 4 Supercopes.

Font: València Basket
Sota la cistella també trobarem a l’alemanya Marie Gülich. És una de les noves cares de l’equip. Amb vint-i-sis anys ha estat internacional en totes les categories amb Alemanya i és una peça fonamental en l’absoluta. Va jugar a la WNBA dues temporades després de ser escollida en primera ronda en el lloc 12. Va formar part de la plantilla del Phoenix Mercury i de l’Atlanta Dream. Més tard va passar a ser jugadora de l’Arka Gdynia i va agafar experiència en l’Eurolliga. En aquesta competició va obtenir 9,3 punts, 6,7 rebots i un 13,5 de valoració la passada temporada. Gülich aportarà qualitat sobre la pintura.
I finalment, sota la cistella, també estarà Celeste Trahan–Davis. La pivot va ser una de les millors jugadores de l’Eurolliga amb el Royal Castors Braine de Bèlgica. També va ser considerada com una de les millors jugadores de la NCAA II de la història desprès de finalitzar la seva etapa universitària. Destaca per ser una autèntica líder i per la faceta anotadora i rebotejadora. En la darrera temporada va acabar amb 15,1 punts, 9,2 rebots i un 18,9 de valoració en la lliga belga i en Eurolliga, 15,3 punts, 10,4 rebots i un 20 de valoració que la van col·locar en el Top10 d’anotadores de la competició. A més, aviat podria deixar d’utilitzar una plaça extracomunitària, ja que s’ha nacionalitzat belga. Davis és un fitxatge de garanties que ajudarà l’equip a continuar creixent i fent passos al capdavant.
