Connecta amb nosaltres
apunts d'aquesta setman jokic nba catala

NBA

Apunts d’aquesta setmana a l’NBA

L’Àngel Lluís Carrillo buida el seu bloc de notes d’aquesta setmana a l’NBA.

Comparteix

Apunts d’aquesta setmana a l’NBA

A “The Athletic” tenen una de les millors propostes de l’any: la biografia de la seva llista dels millors 75 jugadors de l’NBA de tota la seva història, una autèntica maravella que val molt la pena.  Ja ho sé, és una web de pagament, però si voleu veure com és i el bé que està deixo aquí aquest enllaç per tenir 30 dies complerts de forma gratuita a “The Athletic”.  Ja van pel número 63, amb Carmelo Anthony. De veritat: si us agrada la història de l’NBA es una brutalitat.

***

L’Staples Center canviarà de nom. El nou nom serà “Crypto.com”. Horrible nom; amb un .com, amb crypto potser n’hi hauria prou.  El tracte és per 20 anys, i aquests diners no aniran als Lakers, sinó que son per l’empresa que porta el pavelló, així que un dels noms mítics de l’NBA canviarà. Quant temps passarem confonent Crypto.com i Staples Center?  Ni idea.  Son nous temps al món de l’esport, on tot té un preu, així que només s’ha de trobar algú amb ganes de pagar.  Jo no estic en aquest món de les criptomonedes, sembla que és com una casa d’apostes, on uns guanyen i els altres perden, però bé, cadascú que faci el que vulgui amb els seus diners, però després no val l’excusa de “m’han engañao.”  Nous temps, en els quals un pot fer publicitat de cases d’apostes però seria perseguit per la llei un nom com “Licor 43”. Els temps canvien, potser en 20 anys tornem a la publicitat d’alcohol i tabac. Qui sap, tot és cíclic.

***

Quin és el millor quintet, segons l’estadística +/- amb més de 100 minuts a pista totals durant la temporada?

M. Bamba, .W. Carter Jr., .C. Anthony, .F. Wagner, .J. Suggs i D. Green, .T. Harris, .S. Curry, .J. Embiid, .T. Maxey amb +46. Sembla que el problema d’Orlando i de Philadelphia està més a la banqueta que amb els titulars. El quintet de moda, el dels Warriors: S. Curry, .D. Green, .A. Wiggins, .K. Looney, .J. Poole, està amb un +35.

I si ho mirem per parelles, segons el +/- amb més de 300 minuts a pista durant la temporada?

A. Gordon, .N. Jokic +128

A. Gordon, .M. Morris +119

R. O’Neale, .D. Mitchell +118

N. Jokic, .M. Morris +114

D. DeRozan, .L. Ball +111

De les 5 primeres parelles tres son de Denver, una d’Utah i la cinquena de Chicago. Jokic és molt bo; té de moment uns números millors que els de l’any passat quan va guanyar l’MVP, el seu WS/48 la temporada d’MVP va ser de .301 i fins ara és de .355, una bogeria. Potser alguns poden tenir més nom o més mística, però el “Joker” és un geni.

***

L’equip amb les possesions més ràpides de l’NBA són els Timberwolves amb 11,1 segons, seguits del Spurs i Grizzlies i Hornets amb 11,2 segons.  Com es veu les presses no són bones, potser s’haurien de pendre amb calma això d’atacar.  Els més “lents” són els Cavalliers amb 12,7, seguits dels Sixers amb 12,5, els Nuggets amb 12,4 i els Wizards amb 12,4, quatre equips que no van malament. Potser hem de pensar les coses dues vegades abans d’actuar, potser.

***

Ens agrada molt fer prediccions i reaccionar després d’un grapat de partits a la lliga, o un partit. Tots ja sabem el que passarà i passen els dies i veiem que estem molt equivocats, o algun cop, pocs, encertat.  Però, quan podem veure com aniran els equips durant la temporada?  En quin moment podem començar a fer anàlisis? En aquest article de “The Ringer”, How Much Should You Believe in the Early NBA Standings?, ens donen una resposta:de 20 a 25 partits ja podem començar a treure conclusions, i no és una xifra perquè sí, sinó que ho demostren amb les dades de les darrers temporades. Així que esperarem uns dies més per treure conclusions a llarg plaç.

***
I el darrer apunt, una taula força interessant de “The Ringer”

Pitjor Percentatge de 3 punts, 2016-17 fins ara (mínim de 900 llançaments de tres punts)

Player Attempts Percentage
Giannis Antetokounmpo 1,093 28.9%
Draymond Green 949 29.3%
Russell Westbrook 1,856 30.8%
De’Aaron Fox 944 32.0%
Aaron Gordon 1,400 32.4%
Pascal Siakam 968 32.4%
Marcus Smart 1,661 32.6%
Spencer Dinwiddie 1,363 32.8%
Luka Doncic 1,687 32.9%
Kelly Oubre 1,570 33.0%

Curiosa taula, on es veu la poca efectivitat dels pivots que volen jugar de tiradors, del Westbrook que és gran jugador dins de l’ampolla o amb assistències, però el seu punt fort no és tirar de 3, i on trobem a un Doncic que està amb uns percentatges de triples similars a Smart, amb un volum força semblant. Qui ho diria, que Marcus i Luka tiren amb quasi la mateixa efectivitat de 3? Els números, la maleïda estadística que ens porta a la realitat les nostres percepcions personals.

***

Recomanació: la serie “Swagger”. El productor és Kevin Durant i es diu que està basat en algunes experiències personals del jugador, a qui no afecten les noves regles de l’NBA. Quan un és bo, ho és i no cal discutir-ho. La podeu veure a Apple TV.

Comparteix
Fes clic i comenta

Deixa un comentari

Tu Adreça correu electrònic no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

BOTIGA
PATREON

Més a NBA

Tradueix »