Connecta amb nosaltres
Badalona gaudeix de la Copa // ACB photo

LLIGA ENDESA

Badalona, el bressol del bàsquet, fa història

Badalona firma una Copa per repetir.

Comparteix

Badalona, el bressol del bàsquet, fa història

Badalona ha allotjat durant aquests dies els vuit equips participants en la Copa del Rei 2023 i els seus aficionats. Una Copa que es cataloga com la millor de la darrera dècada i una de les millors de la història. Tant per resultats esportius, on la gran majoria de partits no s’han decidit fins el final, amb Barça i Madrid eliminats a quarts de final i semifinals, com per l’ambient, i és que la ciutat ha demostrat que pot tenir l’estàtus de Vitoria, Madrid o Màlaga, llocs on el torneig del KO es repeteix amb freqüència.

74.665 espectadors

Tot i que molts abonaments no es van vendre fins a última hora, especialment divendres, s’han apropat fins a l’Olímpic quasi 75.000 espectadors entre tots els partits disputats a la Copa del Rei. Una xifra que encara es dispara més si es tenen en compte tots els aficionats que també han omplert el Poliesportiu de Llefià i el mateix Olímpic a la Minicopa.

La Nit de la Copa

La Copa de Badalona ha estat la primera de la història en organitzar un acte multitudinari nocturn amb les aficions dels diferents equips. La Nit de la Copa es va celebrar al polígon de Can Ribó, amb dos escenaris i l’Espai Titus obert amb entrada completament gratuïta. L’èxit va ser rotund, amb més de 10.000 persones gaudint de la festa badalonina.

Èxit a La Nit de la Copa // Rubén Guijarro

Quatre fan zones i una mobilitat excel·lent

Sí, la Copa de Badalona també ha estat la primera de la història en tenir quatre fan zones, una mateixa davant del pavelló, i també la primera en tenir fins a tres línies d’autobús llançadora gratuïtes per tota la ciutat. Gorg, Pompeu Fabra, Llefià i Montigalà han gaudit de l’ambient basquetbolístic d’un torneig com aquest, i especialment cal remarcar la de Gorg, al davant del Palau Olímpic, on tots els dies ha estat plena de gent de tots els equips gaudint de les diferents iniciatives: tornejos 3×3 a La Jaula Movistar, els foodtrucks, la carpa de Baskònia, les botigues d’ACB i la Penya…

La Minicopa més mediàtica

Deixant enrere els resultats esportius, que en edat de categoria infantil importa entre poc i molt poc, cal dir que la Minicopa de Badalona també ha estat la millor de la història. Cada dia s’ha omplert el Poliesportiu de Llefià, cosa que a cap altra Minicopa ha passat a la fase de grups, amb més de 1.200 persones a cada partit. De fet, entre partit i partit sempre es buidava el pavelló i el tornaven a omplir de gent nova per a què tothom tingués l’oportunitat de veure un bon bàsquet. El colofó final, la gran final de la Minicopa a l’Olímpic, que ha desplomat tots els rècords absoluts, amb un total de 8.630 espectadors, més del doble de la xifra rècord obtinguda l’any passat a Granada.

Rècord a la Minicopa // Acb photo

Agermanament de les aficions

A la gran majoria de partits disputats a la Copa es va veure agermanament entre les aficions. Tenim els següents exemples:

  • Lenovo Tenerife – Gran Canària: les dues aficions es van ajuntar al final del partit i van cridar “pio pio”, un derbi canari que a nivell esportiu va ser fluixet, però que les aficions s’ho van passar de meravella.
  • Joventut – Cazoo Baskonia: les dues aficions es van ajuntar al final del partit i van intercanviar diversos càntics. L’afició baskonista va cridar “Penya, Penya”, mentre que la verd-i-negra va seguir uns quants càntics amb la xaranga gasteiztarra. A La Nit de la Copa, la connexió entre les dues aficions va ser brutal.
  • Joventut – Lenovo Tenerife: un cop acabat el partit, amb final dramàtic, els aficionats canaris van cridar “Força Penya” i van començar a abraçar a tots els seguidors verd-i-negres que es trobaven pels passadissos plorant.
  • Unicaja – Lenovo Tenerife: a la gran final, tot el pavelló es va conjuntar amb la xaranga malaguenya, seguint totes les melodies de l’orquestra. Tot el Palau Olímpic va cantar l’himne de l’Unicaja, i és que en certs moments el pavelló semblava el Martín Carpena.
  • Durant els descansos dels partits, la gent, en comptes d’anar a per l’entrepà, s’ajuntava per a ballar i seguir els ritmes de les cançons, independentment de quin equip sigui la persona que tenia al seu costat.

L’hostaleria badalonina, al 100%

Tots els bars i restaurants de la ciutat han estat al 100%, amb reserves des de fa setmanes i amb els hotels i apartaments al complet. També estava tot ple a les ciutats veïnes de Sant Adrià de Besós i Santa Coloma de Gramenet. Tot i tenir la gran Barcelona al costat, Badalona ha aconseguit que el gruix d’aficionats es quedés a la ciutat durant tot el dia. Sí, les fan zones estaven plenes pràcticament des de les nou del matí fins a la matinada del dia següent.

Badalona, plena de gent // ACB photo

Objectiu: Badalona 2030

El nou objectiu que es marca el Joventut i la ciutat de Badalona és tornar a ser seu de la Copa abans de l’any 2030, any en què els verd-i-negres compliran 100 anys d’història. De moment, ja hi ha seus confirmades per a les edicions de 2024 i 2025, amb Màlaga i València com a protagonistes. L’ACB ha quedat encantada amb aquesta edició a Badalona, definint-la com una de les millors de la història, i no dubten en què tornarà aviat.

Els badalonins podem respirar tranquils. Hem deixat el llistó molt alt i en cap cas la Copa trigarà un altre cop 38 anys en tornar a la ciutat del bressol del bàsquet.

Comparteix
Fes clic i comenta

Deixa un comentari

Tu Adreça correu electrònic no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

BOTIGA
PATREON

Més a LLIGA ENDESA

Tradueix »