Connecta amb nosaltres

+BÀSQUET

El Bàsquet Girona afronta una temporada il·lusionant a LEB Or

Repassem la temporada del Bàsquet Girona a LEB Plata.

Comparteix

El Bàsquet Girona afronta una temporada il·lusionant a LEB Or

Després que el tècnic català hagi ascendit el Bàsquet Girona a LEB Or la direcció esportiva del club, amb Jordi Pla al capdavant, ha arribat a un acord amb l’Àlex per rescindir el contracte.

Per fer aquest article ens hem de posar en context. Àlex Formento ha passat per quasi tots els càrrecs dins l’estructura del club. Des de la de vicepresident, en la creació del club, fins a entrenador passant per secretari tècnic. Per tant ell, juntament amb Marc Gasol, va ser dels primers en van posar les primeres pedres perquè Girona tornés a gaudir de bàsquet masculí d’alt nivell després de la desaparició de l’Akasvayu.

Com ja va comunicar el club, aquesta decisió és de mutu acord entre l’entitat i el ja exentrenador del conjunt gironí, que no li pot estar més agraït per tot el que ha fet perquè aquest projecte fins el dia d’avui estigui a una sola categoria de la màxima divisió estatal tot i les circumstàncies en les quals s’ha hagut de definir la finalització de les lligues de la FEB.

Per acabar de rematar l’excel·lent tasca d’Àlex Formento al capdavant de l’equip cal destacar la confiança en la pedrera del club. Ha fet debutar quatre jugadors U18 com són Adrià Moncanut, Ferran Díaz, Ricard Noguella i Josep Gascón.

El Bàsquet Girona 19-20 en números

– Va acabar la primera fase amb un balanç de 16 victòries i 6 derrotes.

– Ha estat l’equip amb millor valoració de tota la primera fase entre les dues lligues (89,1).

– Ha estat el tercer millor atacant de la seva lliga (Est):
• 1r: Gran Canaria (82,4)
• 2n: C.B. Prat (80)
• 3r: Bàsquet Girona (79,5)

Millor defensa de la primera fase amb 71,22 punts rebuts.

– La plantilla ha estat formada per cinc jugadors catalans, demostrant la confiança amb el “producte de casa”: Albert Sàbat, Gerard Sevillano, Maxi Esteban, Sergi Costa i Robert Cosialls.

– Han capturat una mitjana de 36,9 rebots per partit, amb Antonio Kurtis Hester com a màxim rebotejador amb 8,4.

– Han repartit una mitjana de 13,4 assistències per partit, amb Albert Sàbat com a màxim assistent amb 3,7.

– Gerard Sevillano ha estat el màxim anotador i el jugador amb més valoració de l’equip amb, 14,4 punts i 19,4 de valoració.

– A part de Sevillano, tres jugadors més de l’equip han superat els 10 punts de mitjana: Antonio Hester (13,3), Albert Sàbat (12,4) i Victor Moreno (10,1).

– Els altres dos jugadors que ocupen el TOP 3 amb més valoració per partit són Antonio Hester (17,8) i Albert Sàbat (13,8).

Carles Marco dirigirà la primera temporada del Bàsquet Girona a LEB Or

L’encarregat d’assumir el buit deixat per Alex Formento serà Carles Marco, presentat la setmana passada al temple basquetbolístic de Girona. La seva última experiència com a entrenador ha estat a la divisió de plata amb el Chocolates Trapa Palencia. Una temporada excepcional, ja que ha deixat l’equip a la cinquena posició amb un balanç de 15 victòries i 9 derrotes.

Així doncs, Jordi Pla ja té lligada la peça més important per iniciar aquesta aventura a LEB Or. De moment, el club presidit per Marc Gasol només té en plantilla a dos jugadors: Albert Sàbat i Gerard Sevillano. Tant el base com l’aler han estat dues peces claus perquè Fontajau es pugui anar apropant al bàsquet masculí de màxim nivell. El de Llagostera va firmar per tres temporades al principi de la temporada 19-20 i, pel que fa a Sevillano, ahir es va oficialitzar la seva renovació per seguir una temporada més al camí del Bàsquet Girona per tornar a l’elit del bàsquet estatal.

Instagram will load in the frontend.

El que ha estat el pivot titular durant quasi tota la temporada, Menno Dijkstra, ha estat el primer jugador en trobar nou equip per la temporada 20-21. Serà a les Illes Balears, per jugar al Menorca a LEB Plata.

Comparteix
Fes clic i comenta

Deixa un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

PATREON

Més a +BÀSQUET

Tradueix »