Connecta amb nosaltres
Bernat Canut

BÀSQUET FEMENÍ

Bernat Canut és el nou entrenador de l’Spar Girona

Bernat Canut pren el relleu d’Alfred Julbe a la banqueta de l’Spar Girona.

Comparteix

Bernat Canut és el nou entrenador de l’Spar Girona

L’Spar Girona ha anunciat a Bernat Canut com a tècnic de la temporada 21-22 amb l’objectiu de tornar a alçar títols.

Bernat Canut

Font: Agustí Peña

A diferència de l’any passat, l’Spar Girona ha anunciat ben d’hora qui serà el proper entrenador després de l’etapa Alfred Julbe. Bernat Canut, amb cinc anys d’experiència a la banqueta del Cadí com a entrenador i quatre més com a assistent, ha estat l’escollit per la junta del club gironí per dirigir-ne la nau.

El jove tècnic urgellenc provarà, per primera vegada, sort fora de casa. L’excel·lent temporada feta durant el curs passat ha fet que Bernat Canut hagi tingut moltes ofertes temptadores sobre la taula. Deixar a un dels equips amb menys pressupost de la lliga entre els quatre primers i caps de sèrie a la Copa de la Reina no és una tasca gens fàcil si no saps optimitzar al màxim els recursos que dels quals disposes. De la seva tasca n’han sortit grans talents nacionals com Andrea Vilaró o Irati Etxarri, que han vist amb bons ulls deixar enrere aquesta etapa per aspirar a fites més grans en clubs com Perfumerías Avenida o Spar Girona.

Amb ell dirigint l’equip, caldrà veure qui l’acompanyarà en aquesta nova aventura. Jordi Acero, que era el seu segon entrenador fins ara, ha assumit la vacant que ha deixat a La Seu, mentre que Xevi Calm i Xavi Miñambres no se sap si seguiran a en Bernat o, al contrari, preferiran quedar-se a casa. En qualsevol dels casos, el que sembla més factible és que Bernat Canut compti amb els mateixos companys que Alfred Julbe.

Bernat Canut

Font: Agustí Peña

En aquests instants, el club ha fet oficial les següents jugadores que estaran a càrrec d’en Bernat Canut per l’inici de temporada: Laia Flores, Magalí Mendy, Rebekah Gardner, María Araújo, Irati Etxarri i Giedre Labuckiene. A més, sonen amb força els rumors que Laura Cornelius i Marianna Tolo podrien vestir l’elàstica catalana el pròxim curs.

Amb ell el club gironí buscarà tornar a aixecar algun altre títol. Cosa que no va passar durant la temporada recentment finalitzada. L’Uni va perdre la final de la Lliga Catalana, la semifinal de la Supercopa LF Endesa, la final de la Copa de la Reina, la semifinal del Play Off de lliga i es va tornar a quedar a les portes d’una Final Four d’Eurolliga.

L’exigència continuarà sent màxima. Si res canvia, l’Uni haurà de superar una fase prèvia per poder tornar a ser a l’Eurolliga, on Bernat Canut ja tindrà la seva primera gran prova de foc. Prèviament, però, si el calendari no canvia molt en comparació al curs passat, ja haurà vist l’equip a la lliga catalana i a la Supercopa.

No se sap si el nivell de la plantilla haurà baixat o seguirà en una línia positiva veient aquestes últimes dues temporades, però del que sí que pot estar segur l’aficionat de l’Spar Girona és que Bernat Canut traurà tot el suc possible de les jugadores amb qui pugui comptar perquè així ho ha demostrat al Sedis. De forma més recent  hem vist com Canut ha polit a grans perles nacionals com Laura Peña, Laia Raventós o Montserrat Brotons per fer-les jugadores amb projecció de selecció amb un termini mig/llarg.

Comparteix
Fes clic i comenta

Deixa un comentari

Tu Adreça correu electrònic no será publicada.

BOTIGA
PATREON

Més a BÀSQUET FEMENÍ

Tradueix »