Connecta amb nosaltres

NBA

Blake Griffin i el fantasma de Josh Smith volant per Detroit

Com es resoldrà el futur de Blake Griffin a Detroit?

Comparteix

Blake Griffin i el fantasma de Josh Smith volant per Detroit

Blake Griffin va ser un pick 1 del Draft, va ser un jugador All-Star i va ser un jugador All NBA. Exacte: “va ser”. Ara, l’exjugador dels Clippers és un jugador totalment diferent, però que, això sí, segueix cobrant com el jugador que va ser.

Però els Pistons han dit que prou, que ja no el volen més i li buscaran una sortida, tot i que serà molt complicat, com ha informat Adrian Wojnarowski de l’ESPN. De moment, Blake Griffin no jugarà mentre es tracta el seu futur, decisió lògica veient els seus problemes físics i que el seu valor, ja molt devaluat, depèn de què estigui bé per jugar.

Ara ens “infiltrarem” en l’oficina del general manager dels Detroit Pistons, Troy Weaver, i veurem quines opciones tenen per trobar-li un nou equip. No té una solució fàcil i el cas recent de Josh Smith pot ser un exemple per intuir el que acabarà passant; perquè diuen alguns experts que la història es repeteix, i aquesta situació pot ser un bon exemple per demostrar-ho.

Traspàs o Buy-out?

Els Detroit Pistons no es poden permetre un traspàs amb Blake Griffin com a peça central. La temporada vinent cobrarà més de 36 milions de dòlars, per la temporada 2022/23 té una opció de jugador per gairebé 39 (sense afegir una trade kicker de 215.000 dòlars). Quadrar aquest salari per un jugador de 31 anys que, ara mateix, fa 15 punts per nit amb un 36% d’encert en tirs de camp és molt complicat. L’única solució és trobar un equip que vulgui reconstruir i que tingui una altra estrella a la baixa (impossible que iguali el baix rendiment de Griffin) i afegir alguna ronda del Draft, actius molt importants per uns Pistons en plena reconstrucció. Per exemple, Oklahoma City Thunder té l’espai i els contractes per fer-ho possible, a més a més que Blake Griffin va ser heroi local després de jugar a la universitat d’Oklahoma. Però… quantes rondes hauran d’enviar Detroit? Per què voldrien els Thunder un jugador que tapi el desenvolupament de Darius Bazley? 

Per tant, excepte miracle de Troy Weaver, si volen fora a Griffin, ha de ser per la via del buyout. Pagar-li el seu contracte i que sigui Blake Griffin, lliure, qui triï el seu nou equip. Però aquesta opció depèn de la voluntat de sortir de Blake Griffin. Com ha informat Bobby Marks (ESPN), el jugador ha de perdonar 20 milions de la seva opció de jugador per poder dur a terme el buy-out, ja que els equips no poden tenir més del 15% del seu espai salarial en pagar a jugadors que ja no juguin a la franquícia.

Futurs equips?

Blake Griffin lliure i pel mínim salarial és un jugador interessant per qualsevol equip. Sense la pressió del seu salari, Griffin pot encaixar en una segona unitat i donar minuts de qualitat gràcies al seu millorat tir de tres i la seva visió de joc. En els següents dies sortiran rumors de molts equips, però el temps juga en contra del jugador.

Els Pistons no acceptaran una sortida gratis de Griffin fins que s’acabi el mercat (25 de març) i la resta dels equips tindran dubtes de voler fer-se amb un jugador fora de ritme (més d’un mes sense jugar) en un moment en el qual hi haurà altres opcions en el mercat.

Signar per un equip contender com els Lakers, Nets o Clippers (amb la història de la seva tornada com un fort reclam) serà el rumor més fort, però tampoc podem descartar que vagi a un equip que lluite pels Play off, intentant tenir més participació per demostrar que encara és un jugador que pot ser important i entrar a l’agència lliure del 2021 amb una mica més de mercat.


Aquesta situació és un problema per equip i jugador, i la sortida no és gens fàcil. Però sembla que les dues parts volen mirar cap al futur i, per això, els Detroit Pistons han de pagar i Blake Griffin, segurament, hagi de perdonar una mica del seu salari actual.

Comparteix
Fes clic i comenta

Deixa un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

PATREON

Més a NBA

Tradueix »