Connecta amb nosaltres
Brittney Sykes

BÀSQUET FEMENÍ

Brittney Sykes repeteix aventura a Girona

Brittney Sykes deixa al Sopron per tornar a terres catalanes.

Comparteix

Brittney Sykes repeteix aventura a Girona

Al món del bàsquet femení és molt habitual veure segones i terceres etapes de jugadores en diferents clubs. Si ens posem a pensar amb casos pròxims tenim a Magalí Mendy (tercera etapa), Georgina Bahí (segona etapa a La Seu) o, fins a l’any passat, Julia Reisingerová (tres anys en dues etapes). Ara, l’Spar Girona podrà afegir un altre nom a aquest llistat de jugadores. Brittney Sykes tornarà a vestir l’elàstica catalana fins a final de temporada.

L’escorta americana que, fins ara, estava al Sopron, serà el relleu de Crystal Bradford. Relleu pel que fa a peça extracomunitària, no pel que fa a temes tàctics. Si la setmana passada l’Uni anunciava la marxa de l’aler, l’actual campió d’Eurolliga feia oficial el retorn d’Yvonne Turner a l’equip. Aquests moviments podien aixecar alguna sospita a alguns sobre el futur de Sykes.

El més normal veient com queda conformat el perímetre de l’Spar Girona és que la posició de “2” la conformin Shay Murphy i Brittney Sykes i, la de “3”, Binta Drammeh i Rebekah Gardner. Així i tot, Sykes és una jugadora que pot jugar a qualssevol de les tres posicions. No és una jugadora alta (1,75) però compleix certes condicions físiques i de coneixement del joc que la poden fer vàlida per moure’s a on en Bernat Canut requereixi segons la situació de partit.

Brittney Sykes ve de fer unes primeres jornades d’Eurolliga excel·lents amb el Sopron Basket. Ha acabat amb una mitjana de 16,5 punts, 7,3 assistències i 5,3 rebots per partit en 34,2 minuts.

Què pot aportar Sykes a Girona?

Doncs per qui no tingui bona memòria de la seva curta etapa a Girona o, simplement, no hagi anat fent seguiment de la seva carrera, estem parlant d’una jugadora molt vertical, letal a camp obert, amb un notable tir de mitja distància i amb bona capacitat per defensar. Així de primeres, és una bona forma de definir-la.

Amb ella a l’equip, penso que l’Uni té un prototip de jugadora que pot elevar el joc a un altre nivell. Estem parlant d’un prototip de jugadora similar a Gardner i que, a sobre, poden compartir minuts en pista. Jugadores letals al contraatac, que aporten el toc diferencial en situacions estàtiques i amb una alta comprensió del joc.

La Brittney Sykes d’ara, poc s’assembla a la de setembre a desembre de 2019. També perquè aquella jugadora era “rookie”. Tant a la WNBA com a Europa. La de la primera etapa, era una jugadora molt precipitada, amb dificultats per trobar una regularitat dins el seu joc, però que es va guanyar l’estima de l’afició ràpidament. En aquell Uni Girona, era vital poder tenir una peça com la seva per la falta de referents ofensives que hi havia dins l’equip. Recordem que, Sonja Vasic no va aterrar a Fontajau fins al gener de 2020.

Brittney Sykes

Font: David Subirana

Si en un article publicat aquesta setmana a la web parlàvem que aquest Spar Girona no és tan vertical com el de l’any passat, veient qui tancarà el roster es pot posar un nou debat sobre la taula. La temporada passada, amb Alfred Julbe, Kennedy BurkeRebekah Gardner van exhibir un nivell impressionant i l’equip es va posicionar com un dels millors en registres ofensius degut a la rapidesa amb la qual trobaven una situació de tir clara. Elles dues, eren el sostre d’aquell grup. Ara, l’MVP de la Liga Endesa, tindrà al seu costat a Sykes per acompanyar-la al perímetre titular i María Araújo i Irati Etxarri per tenir una jugadora més física amb bones qualitats per córrer en transició ofensiva.

En definitiva, l’arribada de Brittney Sykes a Fontajau provoca una millora important del que ja hi havia ara i, per Bernat Canut, ha de ser un autèntic luxe poder comptar amb els seus serveis. Una jugadora amb capacitat per liderar l’ofensiva catalana i baixar al fang si es requereix. Si L’Uni Girona estava sent el segon millor equip en defensa, fins a l’aturada FIBA, però el quart pitjor en atac. Ara, el més normal, és que l’equip es posicioni a la mitja taula alta per complir amb el potencial de la plantilla.

Comparteix
Fes clic i comenta

Deixa un comentari

Tu Adreça correu electrònic no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

BOTIGA
PATREON

Més a BÀSQUET FEMENÍ

Tradueix »