Connecta amb nosaltres

NBA

El nou calendari NBA

L’NBA continua prenent forma.

Comparteix

El nou calendari NBA

El dia 26 de juny l’NBA va oficialitzar les dates de la represa de la lliga, anunciant també quins serien els rivals de cadascun dels 22 equips que estaran presents a Orlando a partir del dia 30 de juliol. Després de l’aturada forçada per la pandèmia de covid-19, l’NBA va ser una de les competicions esportives que més va trigar a presentar una solució per finalitzar la temporada, Adam Silver volia temps per fer les coses bé, garantir la seguretat i acabar la temporada de la millor forma possible i respectant al màxim el format actual de la lliga. Ho va aconseguir. Ara ja tenim calendari NBA.

Amb la temporada aturada a poc menys de 20 partits del final, encara hi havia opcions matemàtiques i realistes de playoffs per bona part dels equips així com d’escalar posicions aquells equips que ja estaven situats en posicions de post temporada. L’opció adoptada per la direcció de la lliga i aprovada per les franquícies va ser la de traslladar la lliga a una única seu, Orlando, i sense públic, per complir així els protocols de seguretat contra la pandèmia. En aquesta seu hi estaran presents 22 equips, tal com es va acordar, 13 de l’oest i 9 de l’est, tots aquells que estaven situats entre les vuit primeres posicions o a menys de quatre partits d’aquestes. 22 equips que disputaran vuit partits i lluitaran per estar entre els 16 millors (8 per conferència, això no canvia) i participar en uns playoffs sense aficionats i factor camp, però al millor de set partits, com s’ha fet sempre des de 2003.

La novetat del Play-In

Una de les particularitats que tindrà la represa de l’NBA és addició del Play-In Tournament per classificar al vuitè equip de cada conferència. A l’est només Washington Wizards opta a ocupar el lloc de Nets o Magic en aquesta vuitena posició, mentre que la veritable i emocionant competència estarà a l’oest on fins a cinc equips -alguns amb més opcions que altres- aspiren a destronar els Grizzlies d’una vuitè lloc que fins a l’aturada de març s’havien guanyat a pols a base de bon joc. Pelicans, Blazers, Spurs, Kings i Suns són els candidats a prendre’ls-hi el lloc.

Format del Play-In per classificar al 8è equip. NBA.com

El Play-In per triar aquest vuitè classificat, però, no serà un fet obligatori. Per existir, el novè classificat haurà d’estar a una distància inferior als quatre partits -per compensar que estem davant d’una extraordinària temporada on no s’arribarà als 82 jocs- i, per atorgar al momentani vuitè un lleuger avantatge fruit de la seva millor posició, aquest només haurà de guanyar un partit durant el Play-In per mantenir la posició. L’hipotètic novè n’hauria de guanyar dos per acabar classificant-se.

Zion i LA obren la nova NBA

El nou calendari reprendrà la temporada amb un duel clau de cara a l’esmentat Play-In, el que enfrontarà els Jazz amb els Pelicans de Zion Williamson. Precisament van ser els Jazz, en aquella fatídica nit de l’11 de març amb Gobert infectat i tocant tots els micròfons de la sala de premsa, els encarregats de posar el punt i a part a la temporada. El 30 de juliol, a l’ESPN Complex situat al ressort de Disney a Orlando, seran curiosament els encarregats de donar llum verda a la represa. Davant els Pelicans de la nova estrella NBA, Zion Williamson, que amb només 19 partits disputats ha tingut prou per demostrar a tothom què és un jugador molt especial. Cridat a marcar una època. El rècord dels Pelicans sense ell era de 17-27, d’ençà de la seva arribada, 11 victòries, 9 derrotes i l’equip dins de la lluita per la post temporada un altre cop.

Hores més tard serà el torn del Lakers vs. Clippers, el derbi de Los Angeles i un dels partits més esperats per la parròquia NBA, l’avançament de la final de conferència somiada per molts. Lebron contra Kawhi i la quarta entrega d’un dels duels més bonics que hem viscut aquesta temporada i que, de moment, tenen a Clippers 2-1 per sobre. A partir del dia següent, cinc o sis partits diaris fins a la conclusió de la Lliga Regular el 14 d’agost.

Els mateixos playoffs de sempre

Un aspecte que no canvia respecte a altres temporades són els playoffs, que mantindran el mateix format per conferències i eliminatòries al millor de set partits. L’NBA encara està estudiant si simula o no el factor camp amb un seguit de normes per afavorir a l’equip local, però en cas que no sigui així, l’únic privilegi que atorgarà ocupar les primeres posicions serà el de jugar les primeres rondes contra equips pitjor classificats.

Format dels Playoffs d’aquesta temporada amb el particular Play-In. NBA.com

El 13 d’octubre -data en la qual altres anys ja s’estava acabant la pretemporada- serà la data límit de les finals NBA. Unes finals descafeïnades per la manca d’aficionats i ambient (campió amb asterisc?) però que ja hem vist com a l’ACB no afecta de cap manera a la bona qualitat dels partits. L’única particularitat serà el Play-In en cas de donar-se, que passaria a enfrontar primer classificat amb novè, com a novetat extraordinària en una temporada especial.

La lluita per l’oest

El gran al·licient del que resta de temporada regular -o seeding games tal i com s’ha anomenat als vuit partits que jugarà cada equip en aquest nou calendari NBA- serà saber qui acompanyarà a Lakers, Clippers, Nuggets, Jazz, Thunder, Rockets i Mavericks en els playoffs de la Conferència Oest. D’entrada els Grizzlies parteixen amb un lleuger avantatge, però la dinàmica positiva dels Pelicans o el temps que han tingut els Blazers per recuperar automatismes i jugadors (Zach Collins) així com el fet de comptar amb una superestrella NBA (Damian Lillard), converteixen a tots dos equips en els rivals més perillosos dels de Memphis en el seu intent per realitzar la gran sorpresa de la temporada, arribar a playoffs.

San Antonio Spurs amb la baixa d’Aldridge, uns Kings que han involucionat clarament aquest any i els Suns de Ricky, lluny de Memphis, seran els altres rivals, menys perillosos, però que també caldrà tenir en compte donat el particular format d’aquest final de temporada.

El més emocionant serà veure els duels directes entre ells, que en seran varis, i que definiran sense cap mena de dubte qui serà l’últim equip de l’oest dins de playoffs. El calendari, que agafa part del que restava en la temporada regular, afavoreix als Pelicans a priori, però els partits de diferència (3,5) que porten Morant i companyia haurien de garantir-li a Memphis, mínim, un lloc al Play-In.

El calendari NBA de cada un dels equips serà el següent:

Comparteix
Fes clic i comenta

Deixa un comentari

Tu Adreça correu electrònic no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Més a NBA

Tradueix »