Connecta amb nosaltres
Entrevistem l'entrenador del Divina Seguros Joventut, Carles Duran.

LLIGA ENDESA

Carles Duran: «Vull que Laprovittola es quedi, però no podem tenir un jugador obligat a estar aquí»

Carles Duran, entrenador del Joventut de Badalona, analitza la gran temporada de l’equip

Comparteix

Carles Duran: «Vull que Laprovittola es quedi, però no podem tenir un jugador obligat a estar aquí»

Carles Duran és l’actual entrenador del Divina Seguros Joventut, un dels equips revelació de la Lliga Endesa la passada temporada. Va arribar a Badalona amb la temporada 17/18 ja començada i des de llavors l’equip ha sumat més victòries que derrotes: primer certifica una permanència que estava catalogada de miracle i a la següent temporada classifica l’equip per la Copa del Rei (eliminant el Baskònia als quarts de final), els playoff i l’Eurocup. Esmaixada.cat ha tingut el plaer d’entrevistar-lo.

P: La temporada ha estat de matrícula d’honor?

R: Jo sí que posaria de nota una matrícula d’honor perquè l’objectiu que ens vàrem marcar a l’inici de la temporada el vam complir moltes jornades abans d’acabar la lliga regular i crec que hem complert tres objectius que mai ens vam plantejar: el primer jugar a la Copa del Rei i competir-la molt bé, el segon jugar els playoff i el tercer classificar-nos per competició europea. La temporada ha estat excel·lent, no podem posar cap punt negatiu a l’equip.

P: Si abans de començar la temporada 2018/19 li haguessin explicat com aniria, s’ho hauria cregut?

R: Les ambicions i les il·lusions són màximes, però sí que és cert que tantes coses positives tenint en compte tots els problemes que hem tingut segurament no ho hagués pensat.

P: És Laprovittola el millor jugador que ha entrenat?

R: Com a primer entrenador, segurament el Nico és el jugador que ha tingut més explosió. He format part d’equips amb grans jugadors, on hi havia Rudy, Ricky, Ribas, Todorovic… He tingut la sort d’estar amb molt bons jugadors. Sincerament, el millor jugador que he tingut a prop ha estat el Rudy, però el Nico està en el top-5 segur.

P: Seguirà l’argentí la pròxima temporada a Badalona?

R: La meva il·lusió seria que es quedés, però també tinc la sensació que ell creu que ha de donar un pas diferent. Tenir un jugador obligat no crec que sigui la millor manera de construir un equip, però en el nostre món, fins l’últim moment poden passar moltes coses. El que sí que tinc clar és que crec que el Joventut ha ajudat molt al Nico i que el Nico ha ajudat molt al Joventut, ha estat una combinació excel·lent.

Carles Duran: “Seria un error comparar-nos amb altres equips, cada temporada és diferent i cada equip és diferent”. FOTO: IVAN BEAS – ESMAIXADA.CAT

P: Com ha de ser la planificació d’un equip que la propera temporada vol competir a l’Eurocup i, a més, no vol baixar el llistó a l’ACB? Aquesta última temporada tenim exemples com els del Múrcia o el Gran Canària.

R: Seria un error comparar-nos amb altres equips, cada temporada és diferent i cada equip és diferent. Jo el que sí que crec que és molt important és mantenir el bloc, amb això crec que el club i en Jordi Martí estan fent un gran esforç i això és molt important, ja que no volem començar de zero una altra vegada. Des d’un inici, primer, no ens hem de frustrar, perquè sinó després és quan vas malament a l’ACB, i segon, crec que una de les coses per tenir una temporada normal, és a dir, en la bona línia, és no deixar de fer bé les coses que hem fet fins ara. Com a mínim tindrem 10 partits més de la primera fase de l’Eurocup, però estic convençut que amb el bloc que hem generat i amb la plantilla àmplia que puguem tenir, podrem competir amb il·lusió a les dues competicions.

P: Simon Birgander ha renovat fins 2022. Com està de la lesió? Què s’espera d’ell la temporada que ve?

R: El Simon segueix el pla que van marcar els metges. No crec que comenci la pretemporada, sí que crec que entrarà a l’equip abans de començar la lliga regular. Hem de pensar que al principi no li serà fàcil, quasi portarà un any sense jugar i això es nota, sobretot en un jugador gran com ell. Però el Simon ha de tenir un paper molt important dins l’equip, no se si serà el Simon de la temporada passada on era el titular i un dels nostres referents, però el fet que hagi renovat significa la importància que ha de tenir tant en el present com en el futur.

P: Parli’ns també de la renovació de Luke Harangody.

R: Estic content per nosaltres, podem tenir un jugador que ha sigut molt important aquesta temporada, un jugador que té una manera de ser molt important per nosaltres i sobretot pels joves. És un gran exemple. Per mi personalment, es queda un jugador que creu molt en la meva idea de jugar i que ha sigut un referent. M’agradaria que el Conor Morgan pugui créixer una miqueta més i aquí el Luke ens pot ajudar molt. És una gran notícia, ja no només que el club estigui renovant jugadors de la casa, sinó que també pugui estar renovant jugadors referents.

P: Què ens pot dir d’Alen Omic? Primer fitxatge per la temporada 19-20.

R: És un jugador que quan ha estat a la lliga ACB ho ha fet molt bé, tant a Gran Canària com a Màlaga. En la seva tornada a Màlaga va fer un canvi totalment a aquell equip i després van guanyar l’Eurocup. És un jugador que, quan ha sigut molt important, ha tingut molta importància a la pista. És jove i ha tingut una experiència no només a l’Eurocup, també a l’Eurolliga en equips grans… Un jugador amb caràcter que ha sigut capaç de ser entrenat per entrenadors semblants a mí, com per exemple el Joan Plaza i sobretot l’Aíto. Sabem perfectament el que ens pot donar a la pista, i sobretot un jugador una mica gladiador: juga amb molta actitud, és gran i fa molt per l’equip. Els jugadors grans són molt buscats, a més és comunitari, per tant hem fet un molt bon moviment i crec que ens donarà molt.

P: Què busca la Penya en aquest mercat d’estiu? Quines posicions queden per cobrir?

R: Segur, ara mateix… Si el Nico Laprovittola surt de l’equip, haurem de fitxar un base; hem de fitxar un exterior més, no sé si serà un 2 o un 3 perquè no ho tinc clar, però sí que tinc clar que en aquesta posició ha de venir un jugador que ens aporti punts i sobretot un bon percentatge des del triple. I depèn com acabi l’estiu, doncs fins i tot jo crec que un jugador interior no ens aniria malament, sobretot perquè el Simon a l’inici de temporada no hi podrà participar.

P: Un cop es recuperi Dawson, què n’haurem d’esperar en aquesta segona temporada?

R: El cas Shawn Dawson és molt semblant al Simon, jo crec que no començarà la pretemporada però sí que penso que s’incorporarà abans que el Simon ja que és un jugador exterior, té un físic diferent i està fent una molt bona post-operació, vull dir, que està en una línia molt positiva i també és un jugador molt físic i, per tant, ha d’estar perfectament per poder competir. Espero i desitjo que puguem veure la millor versió del Shawn ràpidament perquè va ser un referent per nosaltres i els nostres millors moments a pista van ser quan ell hi era. No hem de tenir pressa si volem veure el millor Shawn possible i durant el màxim de temps possible.

Carles Duran: “Jo sóc molt exigent amb mí mateix i he de millorar petites coses que cada any em marco”. FOTO: IVAN BEAS – ESMAIXADA.CAT

P: Quin paper tindrà Arturs Zagars a partir de la temporada vinent? Et sembla un perfil que a la llarga podria triomfar a Estats Units?

R: L’Arturs en principi formarà part del primer equip i a partir d’aquí, el que ell es guanyi. Als entrenaments veurem la seva capacitat i crec que amb el Neno i el base que incorporem tenim molt ben coberta la posició. L’opció de l’Arturs és una idea nostra com a Club, optar per gent jove formada en el nostre planter. Ve d’un any molt dur perquè ha jugat molt poc, però el seu talent li ha obert les portes i veurem el seu dia a dia cap a què el porta. Sincerament, no m’ho plantejo, això dels Estats Units; vull que l’Arturs estigui amb nosaltres molts anys i vull que sigui a mig i llarg termini un jugador molt important, i si al final tant bé ho fa i algú ve i se l’emporta, doncs content per ell. Però jo el que desitjo és que l’Arturs passi el màxim temps possible amb nosaltres.

P: Com veu la progressió de Neno Dimitrijevic?

R: Jo crec que molt bona. La seva adaptació al primer equip no va ser fàcil perquè ell era molt jove quan va fer el salt. Ha tingut èpoques no massa bones on tant ell com l’equip no estaven en un bon moment, però ha crescut i un dels èxits d’aquest any és gràcies al Neno, no era gens fàcil estar darrera del Nico Laprovittola i en molts partits la seva tasca ha ajudat a que l’equip guanyés. Ha de seguir millorant i madurant en moltes coses, té una polivalència que ens permet posar-lo al 2 també i és veritat que de vegades se sent més còmode allà. Per trobar-li un punt negatiu, crec que ha de millorar el seu percentatge de tres, però encara espero i desitjo que el Neno faci més passos endavant i puc posar molts exemples: parlen molt del Carlos Alocén i l’MVP dels joves, però si mirem els números del Neno i del Carlos, són molt semblants i fins i tot en algunes coses Neno és millor. És veritat que mediàticament el Carlos Alocén ha tingut més impacte, però crec que el Neno està fent passos endavant i ho demostra perquè ha estat el segon base d’un equip que ha competit molt bé durant tota la temporada.

P: Què milloraria Carles Duran de cara a la pròxima temporada?

R: Moltíssimes coses… totes pràcticament. Jo sóc molt exigent amb mi mateix i he de millorar petites coses que cada any em marco. Sóc un entrenador jove i està clar que, una mica, el reflex de l’equip sóc jo: l’equip ha tingut alguns -pocs- moments dolents i això significa que el Carles Duran també.

P: Ja teniu els objectius marcats per la propera temporada?

R: Sincerament, encara no m’he assegut amb el club i no hem marcat uns objectius específics. A partir del que vulgui el club, jo intentaré portar-ho a terme. Des que he arribat jo, els objectius són molt clars: competir cada partit, intentar ser la Penya cada dia i guanyar el màxim nombre de partits possible. Sabem de la dificultat de la temporada vinent, però hem d’anar partit a partir i ser el millor equip possible.

P: Com d’important va ser la teva etapa a València?

R: L’etapa a València va ser quasi vital, va ser el Club on vaig anar després de sortir de la Penya. A la Penya tenim una manera de ser i fer molt diferent, i per tant vaig arribar a un club on em van abraçar i cuidar molt bé. És un equip que abans i també ara aspira al màxim, a guanyar títols, a poder jugar amb els millors….. Vaig tenir experiències de tots els colors, des que van fer fora l’entrenador quan jo vaig arribar, des que em van donar les regnes de l’equip… Tinc la tranquil·litat de saber que vam complir amb els objectius que vam marcar, vaig poder estar amb el Pedro Martínez… Dos anys de vivències molt importants i alhora crec que vaig madurar molt més com a entrenador lògicament en un club molt guanyador.

Moltes gràcies per atendre’ns, Carles. Molta sort la temporada vinent.

 

Comparteix
Fes clic i comenta

Deixa un comentari

Tu Adreça correu electrònic no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Més a LLIGA ENDESA

Tradueix »