Connecta amb nosaltres
Grande

BÀSQUET FEMENÍ

Carmen Grande fitxa pel Cadí La Seu

La base espanyola firma amb el conjunt urgellenc per la pròxima temporada.

Comparteix

Carmen Grande fitxa pel Cadí La Seu

El Cadí La Seu continua confeccionant la plantilla pel següent curs amb el fitxatge de Carmen Grande. La base és la cinquena cara confirmada després que Montserrat Brotons apliqui el seu segon any de contracte, Elise Ramette i Júlia Soler renovin amb el club i Anna Palma tornés a casa seva amb l’anunci de dimecres.

Carmen Grande prové del Casademont Saragossa on han fet un gran treball en l’ombra de Lara González i Mariona Ortiz des de la segona unitat. A través de la seva energia i entrega va ser capaç de guanyar-se l’estima de tota l’afició i començar una nova aventura amb el seu primer títol al palmarès guanyant la Copa de la Reina com a conjunt amfitrió. Amb el seu fitxatge, el Sedis Bàsquet ja té tancada la posició de base amb la renovació de la belga i la protagonista del dia d’avui a La Seu d’Urgell.

La madrilenya ve de jugar una mitja de 15 minuts a Saragossa on ha fet 3,1 punts, 2 rebots i 1,4 assistències per partit. Números fluixos, però que no reflecteixen l’impacte de la jugadora en pista.

Com juga Carmen Grande?

Les sortides importants que ha patit el Sedis durant el que portem de mercat estival encara no s’ha cobert. Les baixes de jugadores tan particulars com Laura PeñaStephanie WattsJewell Tunstull seran molt difícils de cobrir pel seu rol dins l’equip. Un rol que, si res no canvia en cap de les peces que té en nòmina oficialitzades el Sedis, no s’assegura que es pugui cobrir amb garanties.

Tot i això, anem a parlar de Carmen Grande. Que té la base que hagi deixat bon record davant d’una afició tan exigent com la del Casademont i que ha aconseguit fites tan crucials com la Copa de la Reina i, conseqüentment, la classificació per l’Eurolliga? En ella, trobem un dels exemples que els números no van acord el que pot transmetre la jugadora. Li falta consistència en el tir de tres i poder-se generar millors situacions de tir amb la pilota a les seves mans. Dos factors que són decisius pel desenvolupament d’un perfil de jugadora com el seu que ha de viure dels tirs que es pugui crear i la confiança que pugui guanyar en aixecar el cap.

No obstant això, té certes estadístiques avançades que resulten interessants de cara a la confecció de la plantilla que, per cert, encara no té nou entrenador després que el Sedis anunciés el seu adeu la setmana passada. Carlos Cantero li va trobar una forma per poder útil en tasques ofensives a través del seu tir a peus quiets. Amb un 27,3% d’utilitat dins el seu joc, Grande va assolir 0,91 punts per possessió. Números més que suficients per trobar situacions on es pugui sentir còmode i útil per anotar. El seu joc amb pilota es basa en els dos contra dos i en la seva capacitat per sortir al contraatac -una virtut que també té Elise Ramette-. En la primera segurament és on ha de posar més èmfasi per treballar-hi. Deixant a banda el seu problema amb l’estatura (no arriba a l’1,70), Grande ha de continuar entrenant situacions de penetracions on pugui aguantar millor l’impacte del cos de la jugadora rival.

Tornant a la pregunta que ens hem fet abans; és important tenir present que el seu fitxatge ve més en la condició de poder tenir una base que sàpiga fer jugar a les seves companyes des de la segona unitat i oferir un nivell defensiu elevat. Sense ser una assassina en atac, Grande s’ha mostrat molt valuosa a través de la defensa. Una jugadora que té una habilitat abismal per defensar a la directora d’orquestra rival en múltiples situacions de joc. Aquí, la seva falta de centímetres la compensa amb molta agressivitat i intensitat per arribar a tot arreu en defensa. Dos pilars que representen el motiu pel qual va arribar a Saragossa i que encaixen amb el que busca la direcció tècnica urgellenca amb la filosofia que es va implementant. Grande és una jugadora diferencial en defensa on no li importa posar mans o emparellar-se amb jugadores d’altres posicions amb la convicció de poder treure’l-s’hi un mal tir o una pèrdua de pilota.

Comparteix
Fes clic i comenta

Deixa un comentari

Tu Adreça correu electrònic no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Més a BÀSQUET FEMENÍ

Tradueix »