Connecta amb nosaltres

EUROLLIGA

Les claus del Barça 96 – ALBA Berlin 64

El Barça s’ha imposat amb contundència a l’ALBA Berlin: 96 a 64. Mirotic, el millor del partit.

Comparteix

Les claus del Barça 96 – ALBA Berlin 64

Debut del Barça en l’Eurolliga 2021-2022. El vigent finalista de la millor competició del continent ha aconseguit una victòria convincent contra un ALBA Berlin que, encara a mig camí d’un relleu generacional a la banqueta per l’any sabàtic que s’ha pres Aíto García Reneses, continua necessitat de referents defensius que li permetin pujar el to físic amb regularitat. Els alemanys, amb el joc alegre i desinhibit de sempre, no han estat rival per al Barça de Sarunas Jasikevicius, que després d’un primer període molt resolutiu als dos cèrcols s’ha dedicat a gestionar l’avantatge. El resultat final, 96-64, és il·lustratiu de les diferències entre els dos equips.

Nikola Mirotic, amb una carta de tir immaculada (22 punts, 4/4 T2, 4/4 T3, 2/2 TL) i 5 rebots, ha estat el millor jugador de l’equip blaugrana en el partit. L’hispanomontenegrí ha començat la temporada en estat de gràcia i disposat a reivindicar-se en la seva posició de líder de l’equip. Per altra banda, també han estat molt bé els minuts de Rokas Jokubaitis en el segon temps per redreçar el rumb de la nau blaugrana després d’uns minuts de confusió. Aquest Barça anirà de menys a més, però el sostre és elevat. Al Palau Blaugrana s’hi continuarà jugant bon bàsquet.

La variant Rokas Jokubaitis

Durant les setmanes prèvies a l’inici de competició hi va haver molta reflexió a l’entorn del Barça de bàsquet sobre com es distribuirien els papers al perímetre blaugrana entre Nick Calathes, Nico Laprovittola i Rokas Jokubaitis. Que el primer seria l’eix del sistema era evident des del primer moment ja que és l’extensió a la pista del tècnic, però Laprovittola i Jokubaitis generaven més interrogants sobre la funció que se’ls assignaria. Un mes després, la balança comença a decantar-se de manera clara: la versió més competent de Nico Laprovittola s’ha vist al costat d’un altre generador, mentre que Jokubaitis demana a crits tenir la pilota a les mans.

És simple: amb el lituà, que ja prèviament coneixia la manera de fer de Sarunas Jasikevicius, l’equip blaugrana té un jugador que pot exercir de catalitzador del sistema i que pot adaptar-se en trams concrets a les necessitats de Nick Calathes com a generador secundari o executor, tot i que ja hem anat comprovant que la tendència de la rotació és que no s’ajuntin. Amb l’argentí, en canvi, el joc es torna més inestable i el rival troba escletxes per créixer en defensa. Jokubaitis anirà a més amb el pas dels partits -quant a protagonisme- i de la seva aportació en dependrà, en gran mesura, el marge de millora del Barça. Sarunas Jasikevicius ho té clar: vol que tingui molta pilota i que acabi podent fer jugar l’equip amb plenitud de garanties quan Calathes no hi sigui. De director de joc o amb convivint amb un altre generador, Jokubaitis ho té tot per ser una nova extensió del tècnic. Avui, amb 12 punts i 6 assistències, ha estat demolidor.

L’estat de gràcia de Nikola Mirotic

Han estat mesos difícils per a Nikola Mirotic, que ha vist com des de diversos sectors es qüestionava el seu estatus esportiu a la disciplina blaugrana. Per sort, l’aler-pivot té clar que la millor manera de fer front a les crítiques és exhibint el ventall de possibilitats ofensives que té. I així ha començat la temporada. MVP del mes de setembre de la Lliga Endesa, millor jugador en termes globals de la primera jornada de l’Eurolliga i referència vocal d’un equip que el necessita en la seva millor versió per optar a tots els títols. Nikola Mirotic és a la part més alta de l’escala de jerarquies del Barça i és un dels jugadors que més condiciona el plantejament de l’equip rival.

El Barça ha començat la temporada reintroduint ideees clàssiques a la llibreta ofensiva. Activar Nikola Mirotic al pal baix és una notícia sensacional per als interessos del club català, i més quan aquesta productivitat es combina amb l’encert des del triple que ha mostrat fins ara. La temporada passada, per conveniència de la dinàmica de l’equip, va acabar en un segon pla com a executor en els dies clau (la sèrie contra el Zenit va ser l’explosió d’aquesta consigna). En aquesta s’ha d’evitar sigui com sigui que la tendència es repeteixi.

L’ALBA Berlin patirà en Eurolliga

És un any de regeneració. El pas enrere d’Aíto és molt transcendental pel projecte alemany, que en absència del guia necessitarà trobar nous lideratges. Israel González està capacitat per assumir-los: ha après a transmetre el missatge didàctic de la mateixa manera que ho feia el seu referent basquetbolístic i, a més, disposarà del temps i la paciència per formar els jugadors. De totes maneres, tal com s’ha pogut comprovar avui, serà molt necessari que enriqueixin la proposta defensiva i que trobin un protector de cèrcol. És un equip que ho té tot per jugar molt bé a bàsquet, però sense contundència és molt difícil ser competitiu en una lliga que no fa presoners.

Comparteix
Fes clic i comenta

Deixa un comentari

Tu Adreça correu electrònic no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

BOTIGA
PATREON

Més a EUROLLIGA

Tradueix »