Connecta amb nosaltres

BARÇA

Les claus del Penya 72-Barça 63

Repassem les claus de la victòria per 72 a 63 de la Penya contra el Barça.

Comparteix

Les claus del Penya 72-Barça 63

Segon partit de la sèrie de quarts de final de la Liga Endesa entre Club Joventut de Badalona i Futbol Club Barcelona. Victòria per 72 a 63 de l’equip badaloní, que ha estat notablement superior a les dues cistelles. Si en la primera escomesa el Barça va sumar una victòria balsàmica per encarrilar l’eliminatòria i llepar-se les ferides de la dura derrota en la final de l’Eurolliga, en la segona han estat els badalonins, esperonats per la gent de casa, els qui han portat la iniciativa esportiva i anímica. Que el Barça no està bé és una realitat. Que la Penya no posa cap mena d’excusa i competeix amb ungles i dents, també ho és. Que el pròxim partit serà a vida o mort, doncs, és un fet.

L’efecte Olímpic

Abans d’endinsar-nos en claus estrictament del partit, és convenient que ens centrem en l’impacte de les més de mil persones que van poder accedir a l’Olímpic per viure el partit. A Badalona ja hi ha entrat gent de manera ocasional al llarg de la temporada, però en un escenari de mort sobtada (0-1) com el del Penya-Barça és evident que el retorn de l’afició és un suport importantíssim per a l’equip necessitat.

La conducta de l’afició ha estat pròpia d’un partit de Play Off. Es nota que hi havia ganes de tornar a gaudir del bàsquet des de la proximitat, i sense cap mena de dubte que per als jugadors serà un factor que hauran de tornar a integrar al seu dia a dia competitiu d’ara endavant. El bàsquet, amb gent al pavelló ambientant-lo, és millor. Indiscutiblement.

Un Barça sense temps per fer la digestió

Per més que des de fora la derrota de diumenge passat es vegi com un inici de projecte i existeixi el pensament de consens que el Barça tindrà més oportunitats per guanyar l’Eurolliga dins del seu cicle, és lògic que dins d’un vestidor competitiu i amb anhel de victòria com el que actualment dirigeix Sarunas Jasikevicius resulta impossible fer com si no hagués passat res. Els jugadors del Barça tenen la derrota a la retina, però no tenen marge per fer-ne el dol.

El calendari de la competició, per bondat o maldat, va planificar que 48 hores després de la final el Barça estaria jugant el primer partit d’aquesta versió ultracomprimida de la Lliga Endesa. No és només que físicament l’equip arrossegui un desgast important sinó que també es nota que en paràmetres anímics molts jugadors no estan bé. Per si això fos poc, la setmana màgica es tancarà amb un partit a tot-o-res que pel Barça pot tenir conseqüències dràstiques. Amb gent al pavelló, sí, però amb la necessitat de fer un canvi de xip i oblidar tot el que ha passat recentment per mantenir vives les possibilitats al campionat domèstic.

Leandro Bolmaro, la nota positiva

Tindrem temps d’analitzar detingudament la rotació del Barça dels darrers partits i posarem de manifest els problemes de creativitat ofensiva, però per tal de tancar amb bon sabor de boca la dinàmica blaugrana -ja prou agredolça de per si- el millor serà que fem un cop d’ull a les estadístiques de Leandro Bolmaro en el darrer mes de competició ACB: 14.2 punts, 3 assistències, 50% T3. 8 dels darrers 9 partits, sumant els dos darrers d’Eurolliga, per damunt dels 25 minuts.

Quin jugador!

Comparteix
Fes clic i comenta

Deixa un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

PATREON

Més a BARÇA

Tradueix »