Connecta amb nosaltres

BÀSQUET FEMENÍ

L’EuroCup Women i el seu funcionament

Com funcionarà l’EuroCup Women?

Comparteix

L’EuroCup Women i el seu funcionament

Fins a quatre equips espanyols jugaran l’EuroCup Women en un format diferent a causa de la pandèmia.

Font: Sedis Bàsquet.

Recordem que durant el mes de setembre s’haurien d’haver jugat tant les fases prèvies per entrar a l’EuroLeague com a l’EuroCup. No va poder ser així per culpa de la falta d’un protocol el suficientment segur perquè les jugadores tinguessin el mínim de probabilitats per agafar la Covid-19.

La direcció de l’EuroCup Women va decidir aplaçar els primers partits de la competició al mes de desembre per poder tenir temps de sobre per vetllar per la seguretat de les protagonistes mentre que l’Euroleague va acabar fent una bombolla a Turquia entre els quatre equips que s’havien de jugar les dues últimes places que quedaven lliures.

El funcionament

Com era d’esperar, l’EuroCup seguirà un camí bastant similar al de l’Eurolliga per tal de que es pugui disputar la competició. Les fases prèvies, en les que hi han involucrat el Clarinos després de la no inscripció de l’Araski, es jugarà en un format bombolla que s’ha d’acabar de determinar per sorteig.

Imatge

Font: EuroCup Women.

A partir d’aquí, tot canvia una mica. Degut a la reestructuració de l’Eurolliga, aquest any no hi haurà cap equip que pugui tenir una segona opció d’endur-se un títol continental anant a parar a l’EuroCup. Els altres anys, es feien dos grups de vuit equips i el cinquè i sisè classificats posaven rumb a la competició protagonista de l’article. Aquesta temporada, però, s’han elaborat quatre grups compostos per quatre equips en què el primer i segon avançaran de fase mentre que el tercer i quart se’n aniran a casa amb les maletes buides.

Tornat a l’EuroCup, les fases prèvies es jugaran durant el dia 16 de desembre amb els sis equips següents: Kangoeres, Clarinos, Grengewald Hueschtert, Namur, Winterthur i Saint-Amand Hainut. Un cop jugades les fases prèvies, la classificació pels vuitens de final es jugarà en una única bombolla per grup durant el mes de gener mentre que els vuitens i quarts també seguiran el mateix funcionament amb la modificació de que les dues fases es jugaran en un període de dos dies.

Ja, per acabar, la Final Four caurà entre els dies 9 i 11 d’abril en, també, seu per determinar.

La Liga Endesa: demostrant el seu creixement

A part del Clarinos, els altre tres equips espanyols que participaran a l’EuroCup Women seran València Basket, Cadí La Seu i Lointek Gernika. Dels quatre equips s’espera que facin bon paper dins la competició. Sobretot el València. El sal de qualitat que ha fet aquest any, a nivell esportiu, fan que l’hagin catapultat directament entre els principals candidats a fer-se amb el trofeu juntament amb clàssics del bàsquet europeu com el Reyer Venezia o el Flammes Carolo.

El conjunt tinferfeny serà l’únic dels quatre equips espanyols que tastarà la competició per primera vegada. Enmig d’una incertesa constant per saber què acabarà passant amb el seu futur més pròxim a causa de la falta de recursos econòmics per pagar les jugadores, de moment, Asia Taylor és l’única que no s’ha reincorporat a la plantilla després de l’aturada de seleccions per aquest motiu.

Respecte els altres tres, durant l’edició passada, el València va eliminar al Gernika a vuitens de final mentre que el Cadí La Seu va fer història al classificar-se, per primera vegada, als setzens de final per acabant-la perdent davant el Basket Landes francés.

En els 18 anys de vida de la competició mai hi ha hagut cap finalista espanyol. No obstant, aquest podria ser l’any en què es trenqui aquesta mala ratxa amb el conjunt de Rubén Burgos com a un dels millors de la competició.

Comparteix
Fes clic i comenta

Deixa un comentari

Tu Adreça correu electrònic no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

BOTIGA
PATREON

Més a BÀSQUET FEMENÍ

Tradueix »