Connecta amb nosaltres

BÀSQUET FEMENÍ

Com funcionen els Playoffs de la WNBA?

Els Playoffs de la WNBA han començat aquesta nit amb els partits de primera ronda.

Comparteix

Com funcionen els Playoffs de la WNBA?

Els Playoffs de la WNBA han començat aquesta nit amb els partits de primera ronda. Podríem pensar si venim de la dinàmica NBA de les últimes setmanes que serà una sèrie de partits entre els equips de cada conferència i qui aconsegueix 4 victòries passarà a la següent ronda. Però això no és així: els Playoffs de la WNBA tenen des de fa anys un format diferent del de la lliga masculina. Per tant, explicaré una miqueta el format per a aquelles persones menys expertes d’aquesta lliga tan frenètica.

Per començar, els Playoffs de la WNBA no van per conferències ni tenen 16 equips com podríem pensar.

Sí que és cert que hi ha la divisió aquesta d’Est/Oest entre equips, però l’accés a posttemporada no depèn de la posició en cada conferència sinó que entren els 8 primers posicionats de classificació general de la lliga. Només cal veure la classificació d’aquest any, on trobem que de la conferència Oest hi ha 5 equips que han accedit a PO. En canvi, de l’Est n’hi ha 3.

Un cop dit això, comencem a parlar del format dels Playoffs de la WNBA.

Per començar, la WNBA té 4 rondes com l’NBA, encara que fetes d’altra forma.Per començar hi ha una primera ronda en la qual juguen 2 enfrontaments a partit únic (és a dir qui perd va fora) entre el 5è classificat juga i el 8è classificat, i després el 6è classificat contra el 7è classificat.

Un cop es realitza aquests partits arribem a lasegona ronda, també a partit únic. En aquesta ronda el guanyador del partit entre 5è i 8è s’enfronta al quart classificat i el guanyador del partit entre el 6è i 7è juga contra el 3r classificat.

Després d’aquests enfrontaments arribem a les semifinals. En aquest cas ja no és a partit únic sinó que es classifica per la següent ronda l’equip que aconsegueix 3 victòries.

En aquest cas el classificat de l’eliminatòria entre el quart i l’equip guanyador de segona ronda s’enfrontarà al 1r classificat; per altra banda, el guanyador entre el partit del 3r classificat i l’equip guanyador de la 2na ronda jugarà contra el 2n classificat.

Finalment els equips guanyadors d’aquests 2 enfrontaments de Semifinals arribaran a la Final. Aquí, com passa a les semifinals, guanya l’equip que aconsegueix 3 victòries. Qui aconsegueix aquestes 3 victòries és el guanyador de la WNBA.

Aquest format fa que els Playoffs de la WNBA siguin més ràpids però més exigents perquè no hi ha tant marge d’error, alhora que també premia que els equips facin bona temporada regular perquè no és el mateix ser 1r classificat i arribar directament a les Semifinals amb els dies de descans que suposa això que, per contra, ser 8è.

Comparteix
Fes clic i comenta

Deixa un comentari

Tu Adreça correu electrònic no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

BOTIGA
PATREON

Més a BÀSQUET FEMENÍ

Tradueix »