Connecta amb nosaltres
Brooklyn Nets

NBA

Quin és el pròxim pas del projecte dels Brooklyn Nets?

Canvi d’entrenador, marxa de jugadors claus i tota mena de decisions dràstiques. Els Nets fan dubtar.

Comparteix

Quin és el pròxim pas del projecte dels Brooklyn Nets?

A vegades, al món de l’esport es tan important el què com el com. El context i el camí recorregut són condicionants a l’hora de jutjar un resultat i, quan parlem dels Boston Celtics i els Brooklyn Nets, no només és una eliminació a primera ronda dels Play Off.

Kevin Durant i Kyrie Irving han posat punt i final a la temporada molt abans del que esperaven amb un contundent 4-0 que ha fet mal. L’any ha estat complicat des del començament: lesions, problemes interns, un gran moviment i Kyrie Irving, que ara mateix sembla un problema per si sol. A més a més, els Celtics, immersos en una gran dinàmica, van evidenciar tots els problemes del rival i es van fer càrrec de fulminar qualsevol tipus d’esperança que tinguessin.

Després de tres anys de projecte (no comptem la primera temporada de KD i KI a Brooklyn perquè va ser amb el primer lesionat) la inversió no ha donat cap benefici, i la paciència s’acaba. El projecte interessant i underdog amb D’Angelo Russell va donar pas a una aposta farcida d’estrelles (i d’amics) amb tres classificacions per la fase final. En dues d’aquestes van caure eliminats a primera ronda. I la resta de la història la sabem tots: un doble traspàs amb James Harden com a protagonista i la confirmació de la sensació que l’equip no té cap solució fàcil.

Ara mateix, Kevin Durant (que va camí dels 34 anys) sembla ser l’única certesa per a uns Brooklyn Nets molt perduts. Tota la resta de coses són un mar de dubtes.

Kyrie Irving

El base sembla un dibuix animat respecte del jugador excels que era. Més protagonista per les seves accions fora de la pista que dins, el recorregut de la temporada de Irving és conegut per tothom: jugador a mitja jornada que ha estat incapaç de tenir un impacte positiu en els moments que ha entrat en dinàmica de manera continuada.

Malgrat tot això, els Nets estarien pitjor sense ell, així que no es parla de cap tipus de sortida. De fet, Irving pot ser agent lliure aquest estiu (té una opció per uns 36 milions); però l’accepti o firmi una extensió de contracte, gairebé segur que seguirà a Brooklyn si ens guiem de moltes de les declaracions que ha fet al llarg de la temporada. El pes dins de la franquícia, més enllà de l’equip fins i tot, que tenen Durant i Irving no el tindrien a cap altre lloc, i no hi ha cap altre equip a l’NBA que sigui atractiu i li pugui pagar el que demanarà a l’agència lliure, així que tot el que no sigui seguir als Brooklyn Nets seria una absoluta sorpresa.

És Steve Nash l’entrenador adequat?

L’arribada de Nash a la banqueta dels Nets només es pot explicar gràcies a la influència de les seves estrelles. La llegenda canadenca no havia tingut cap altra experiència com a entrenador i, després del 4-0 dels Celtics molta gent demana el seu cap.

Kevin Durant ha sortit en defensa del seu entrenador i, de moment, no s’ha filtrat cap informació que ens indiqui un possible canvi. Segurament, els problemes externs (la no-vacunació de Kyrie Irving, el traspàs de James Harden, els problemes físics de Kevin Durant…) i l’arribada sense presència de Ben Simmons siguin els arguments de més pes pels qui defensin la permanència de Steve Nash al seu càrrec, ja que així sabríem millor quin és l’encaix a la proposta de l’australià i ens faríem una idea del sostre del projecte a les ordres del tècnic.

Ben Simmons: més cor que cap

Com ja s’havia comentat, el no-debut de Ben Simmons després d’arribar des de Philadelphia és la gran il·lusió dels aficionats dels Brooklyn Nets, però hi ha dubtes respecte del seu encaix. L’ex sixer és un jugador de contexts molt limitats en els quals pugui controlar el ritme del seu equip. Simmons serà peça clau en l’àmbit defensiu (amb un impacte immediat segur), però tothom sap els seus problemes de tir i les zones de la pista en les quals necessita jugar per ser productiu.

Amb dos grans generadors al quintet titular, és possible que Ben Simmons hagi d’acceptar un rol molt diferent respecte del que havia desenvolupat fins l’any passat a Philadelphia. Per condicions físiques, pot ser interessant veure a Simmons d’interior amb un altre home gran (Durant?) molt dinàmc i capacitat pel tir exterior; sent bloquejador als pick&rolls amb petits i generador amb l’altre gran, però tot són hipòtesis sobre paper que tardarem en veure plasmades al parquet.

Renovació de plantilla per necessitat i obligació

Com els sol passar als equips amb moltes estrelles (dos contractes de més de 40 milions i un de més de 30), cada off-season han de construir una plantilla gairebé nova com a conseqüència de la inversió feta en els grans jugadors. Aquest estiu, Nic Claxton (agent lliure restringit), Goran Dragic, Bruce Brown Jr., Blake Griffin, Andre Drummond són lliures per triar destí, mentre que Patty Mills té una opció de jugador (6 milions) i Kessler Edwards una d’equip (1.5 milions).

Això significa que els Brooklyn Nets s’enfronten a tres reptes importants: la renovació, gairebé obligada, de Bruce Brown (de qui  tenen els bird rights) i, personalment, també la de Nic Claxton; trobar un interior amb ben dotat per la defensa però que pugui coexistir amb Simmons; i fer tot això sense empitjorar massa més plantilla. Els jugadors més traspassables que tenen, fent un balanç salari-rendiment, són Joe Harris i Seth Curry.


Una eliminació a primera ronda sempre fa mal, i més si es tracta d’un 4-0 contra un equip com els Boston Celtics (més si ets els Nets). Tot i així, fa la sensació que el gran enemic dels de Brooklyn són ells mateixos i que són un projecte en descens mentre l’Est continua farcint-se de blocs joves i il·lusionants. I això és el més preocupant per als de Joe Tsai, Steve Nash, Kevin Durant i companyia.

Comparteix
Fes clic i comenta

Deixa un comentari

Tu Adreça correu electrònic no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Més a NBA

Tradueix »