Connecta amb nosaltres
CSKA

EUROLLIGA

El CSKA es reforça. Podrà plantar cara als tres gegants?

El CSKA ha començat amb molt bon peu el mercat de fitxatges.

Comparteix

El CSKA es reforça. Podrà plantar cara als tres gegants?

Si bé amb la cancel·lació de la competició els russos segueixen sent els campions d’Europa, la realitat és que durant la temporada regular el seu rendiment ha estat un esglaó per sota de les 3 superpotències: Efes, Madrid i Barça. Han estat tota la temporada compartint nivell amb Maccabi, jugant-se entre els dos equips l’última plaça per ser cap de sèrie al Play off.

Començant la 19/20 amb les traumàtiques baixes de Sergio Rodríguez, Cory Higgins o Nando de Colo (sumades a la pèrdua de Clyburn tota la temporada per lesió), els d’Itoudis semblaven encaminar-se a un equip més rocós i sòlid a darrere en el qual, per la mancança d’aquell talent que durant els últims anys havia decantat la balança al seu favor, compartir la pilota seria un aspecte decisiu.

I amb Mike James havent-se consolidat com a gran anotador sota la mà del tècnic grec i un Will Clyburn recuperadíssim i a to físicament per l’inici de l’Eurolliga a l’Octubre, la direcció esportiva ha completat el “Big Three” amb el fitxatge de Nikola Milutinov, jugador que duia uns mesos en subhasta al panorama europeu atraient inclús interès dels Spurs, franquícia que té els seus drets. Un acord pels tres propers anys lliga al center serbi als russos, que des de la suspensió de la competició no s’han parat de moure.

Kulagin, Strelnieks, Baker i Koufos ja han estat informats que no seguiran a Rússia, mentre que el nou superprojecte de Messina a Milà s’ha endut Kyle Hines (amb previ pagament de clàusula ja que tenia contracte) cap a Itàlia deixant un forat emocional enorme al vestidor. Hines era el general, el rei del vestidor, un jugador la transcendència del qual anava molt més enllà del rendiment a la pista.

La situació actual dels russos té a la tripleta James-Clyburn-Milutinov com a base del projecte, amb jugadors de rol de primeríssim nivell (Hackett-Kurbanov-Bolomboy) i altres actius importants a la rotació com Voigtmann (jugador que Itoudis tant ha usat al 5 com al 4 a causa de la seva versatilitat i habilitat en el tir) o el veterà Vorontsevich. A diferència de molts equips ells s’estan movent i ràpid, tot i les declaracions dels dirigents, que afirmaven que tocaria apretar-se el cinturó ja que han perdut 4 milions d’euros i el contracte d’un parell de patrocinadors.

Amb la incògnita de què passarà amb un Darrun Hilliard que acaba contracte, el forat ara mateix el tenen a les ales. La decisió dependrà del futur rol de Will Clyburn que, tot i que és un aler versàtil, caldrà veure si la lesió li permet seguir fent de 3 o la manca d’explosivitat el fa assentar-se com a 4 per generar millors desajusts. El mercat ofereix grans noms que no tenen contracte per la propera temporada com són Kyle Kuric, Kevin Punter, Jordan Loyd, Billy Baron, Ryan Broekhoff o Jimmer Fredette. A excepció de l’últim, la resta són jugadors que poden assumir rols d’anotació sense pilota, ja sigui castigant els espais o nutrint-se del ventall tàctic d’Itoudis per generar-los situacions específiques de tir.

Pel que fa a les posicions interiors s’ha vinculat al conjunt rus amb dos gegants com Udoh o Shengelia, tot i que el georgià y´r contracte i no seria precisament barat fer-lo sortir de Vitòria. Amb els diners de Hines i els sous alliberats per la resta de tallats, tenen marge per incorporar jugadors de nivell, però és una incògnita si la intenció de la direcció esportiva és apuntalar amb una estrella la zona o reforçar el perímetre de canoners.

Tenint dos jugadors que aglutinen molta pilota com James i Clyburn no seria la millor opció firmar cap dels dos esmentats anteriorment, ja Milutinov aclapararà molts minuts al 5 i Shengelia és un jugador que necessita moltes jugades per ell al pal baix, cosa que tenint dos generadors perimetrals tan marcats no és factible a simple vista.


Itoudis ha demostrat aquesta temporada que és un excel·lent entrenador (bé, això ja ho havia demostrat abans però aquest any ho ha ratificat amb una plantilla que no era entre les millors). Ha fet un equip d’autor. Possiblement, amb menys talent individual té un equip més fàcil és de modelar. La clau de l’èxit per la temporada vinent rau en l’equilibri d’un equip treballat i sòlid com el d’aquest any combinat amb la justa llibertat que haurà de concedir a l’il·limitat talent de les dues estrelles americanes del CSKA. Al cap i a la fi són el CSKA, un equip que cada mes de maig lluita pel títol, i la temporada que ve tornarà a ser així.

Comparteix
Fes clic i comenta

Deixa un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Més a EUROLLIGA

Tradueix »