Connecta amb nosaltres
mavericks jazz

MERCAT

Dallas Mavericks: un estiu per no deixar de créixer

Jalen Brunson i un interior, els grans objectius d’uns Mavs amb poc marge per treballar.

Comparteix

Dallas Mavericks: un estiu per no deixar de créixer

La sorpresa del Play Off. Els Dallas Mavericks han anat de menys a més aquesta temporada i han acabat en un punt àlgid gràcies a una molt bona postemporada. Luka Doncic havia patit ja dues eliminacions a primera ronda, però amb Jason Kidd i sense Kristaps Porzingis han evolucionat com a equip. L’experiència dels Golden State Warriors en aquest tipus de partits (i el desencert dels texans des de fora) han sigut massa per a uns Mavs que, malgrat el gran rendiment, encara no tenen prou recursos per passar al següent nivell. 

Les eliminacions dels Utah Jazz i els Phoenix Suns a mans dels de Kidd han sigut la prova d’un creixement important a l’hora de competir i fer front als partits importants; partits als quals abans només es presentava Luka Doncic ha competir.

La marxa de Porzingis a canvi de Dinwiddie i Bertrans ha deixat una plantilla amb menys talent, però més unida i forta. Ara bé: la temporada 2021/22 ja s’ha acabat i aquest estiu deixa un dilema clar: centrar tots els recursos en mantenir la plantilla actual o pujar el risc amb altres moviments.

Jalen Brunson

La renovació del base ha de ser l’objectiu principal dels Mavs. L’escuder de Luka Doncic és agent lliure sense restriccions, però els Mavericks el poden renovar a qualsevol preu gràcies a tenir els seus drets Birds. Dallas està per sobre del límit sense Jalen i hauran de pagar impost de luxe segons el contracte que signi, però deixar-lo marxar sense rebre alguna cosa és una situació inadmissible. Hii haurà més d’un equip interessat en Brunson, amb ofertes entre 80 i 100 milions per quatre temporades.

Si els val o no és un debat poc útil, ja que tindrà aquestes propostes i els Mavericks no tenen l’espai salarial per aconseguir cap altre jugador del seu nivell sense perdre actius. Ara mateix, la relació entre jugador i franquícia sembla bona i fa la sensació que, si el contracte és just, Jalen Brunson seguirà als Mavs malgrat possibles ofertes d’equips com els Knicks o els Pacers.

Una altra opció que no es pot descartar és trobar un Sign&Trade, però només si Brunson té decidit jugar a un altre equip i ells ho necessiten, perquè els Mavs han de rebre salaris del mateix valor que el signat pel base i no soluciona cap problema econòmic dels texans.

Una plantilla garantida

Els Dallas Mavericks tenen 13 contractes assegurats per la temporada vinent (comptant amb els no garantits de Kleber i Ntilikina) i, si renoven a Brunson, serien 14 amb un únic espai lliure a la plantilla. Si els directius consideren que aquesta plantilla pot millorar els resultats obtinguts aquesta temporada (creixement d’alguns joves, millor encaix de Spencer Dinwiddie, recuperació de Tim Hardaway Jr., etc.), l’estiu pot ser molt tranquil a Dallas; però… això és suficient?

Els Mavs han demostrat molta competitivitat però no suficient talent com per aspirar al gran premi, i estaran atents a qualsevol oportunitat, principalment al joc interior. El gran moviment seria DeAndre Ayton, la renovació del qual no és clara. Això sí: per fer lloc al seu contracte màxim haurien de deixar marxar a molta gent (Sign&Trade amb els Suns?) i Phoenix té l’opció de mantenir-lo igualant qualsevol oferta que Ayton accepti.

La part positiva dels Mavericks és la quantitat de contractes que pot moure. De fet, un dels beneficis del traspàs de Porzingis era el canviar un contracte alt per dos mitjans i més fàcils de donar-los sortida. Hardaway, Dinwiddie, Bertrans, o Powell són salaris per sobre dels 10 milions que es poden encabir en moltes operacions, ja sigui per millorar la plantilla o per alliberar espai salarial.

Si volen un altre interior sense tocar res, hauran d’invertir les excepcions salarial que els corresponen, i això probablement els situaria en un mercat de perfils de jugador molt allunyats dels noms que serien un upgrade clar pels Dallas Mavericks.


Jason Kidd i la directiva dels Mavs no tenen un estiu gens fàcil davant. La renovació de Brunson i l’arribada d’un nou interior semblen obligatòries, però també poden optar per mantenir el projecte actual, veure quin és el seu sostre i fer aquesta possible renovació més endavant amb millors condicions. Podran els Dallas Mavericks millorar aquesta temporada amb els recursos que tindran en una off-season tan complicada?

Comparteix
Fes clic i comenta

Deixa un comentari

Tu Adreça correu electrònic no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

BOTIGA
PATREON

Més a MERCAT

Tradueix »